7. JANUAR 2021 kl. 12:00
Brøndby eSport har fået en god start på kvalifikationen til VM for klubhold

Brøndby eSport har fået en god start på kvalifikationen til verdensmesterskabet for klubhold

Selvom der er mange forskellige turneringer i løbet af et FIFA-år, og det til tider kan være svært at finde rundt i, så er den årlige FIFA eClub World Cup, i daglig tale klub VM, tilbage. Den er blandt de allerstørste turneringer på FIFA eSport-kalenderen.

Både for spillerne, men i den grad også for klubberne, er det en stor og vigtig turnering, da det er den eneste internationale turnering, hvor man stiller op som et hold. 

Turneringen blev grundlagt i 2017, hvor Brøndby eSport vandt turneringen 8-5 over Olympique Lyon i finalen. Året efter gentog Frederik ’Fredberg’ Fredberg og Fatih ’FIFAÜstun’ Üstun bedriften, da de repræsenterede Brøndby eSport i finalen og slog Team Envy 7-4. De efterfølgende år  har vinderne heddet King eSports og Complexity Gaming.

De gode præstationer i turneringen har givet Brøndby eSport en nuværende placering som nummer 10 på den officielle verdensrangliste for klubhold og esports organisationer.

Hele ranglisten kan ses her

I år er det Frederik ’Fredberg’ Fredberg på PlayStation og Alexander ’Lillelys’ Laustrup på Xbox, som repræsenterer Brøndby eSport til klub VM.

Selve kvalifikationen til klub VM er delt op i zoner, som er regionsopdelt på fem regioner; Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien og Mellemøsten samt Afrika. Brøndby eSport deltager i den europæiske kvalifikation. Herefter er hver zone delt op i conferences. Hver conference har tre divisioner med otte hold, hvor Brøndby eSport er seedet 1’er. Udover Brøndby eSport ligger der bl.a. hold som Werder Bremen, Villarreal, Malmö FF, FCRB Salzburg og FC Groningen i divisionen. 

Kvalifikationen foregår over fire uger, man kan kvalificere sig til klub VM på to måder; Enten ved at komme i top to den afgørende uge eller top to samlet over de fire uger.

Den første af de fire uger blev spillet lige før jul, og her endte Brøndby eSport på en andenplads i divisionen.

Uge to af kvalifikationen starter i morgen onsdag 7. januar kl. 18:30, og du kan se kampene live på twitch.tv/brondbyesport. Første kamp er mod FC Groningen, og det er naturligvis helt gratis at se med. 

Derudover vil man løbende kunne følge med på Brøndby eSports sociale medier.