1. JANUAR 2021 kl. 10:50
Bruus om 2020: Vi finder løsninger frem for at pege fingre

Da 2020 startede, havde Andreas Bruus blot 57 Superliga-minutter i benene. Nu er de sidste sandkorn ved at løbe ud af årets timeglas, og den 21-årige Brøndby-spiller kan se tilbage på sammenlagt 1841 spillede minutter i 3F Superligaen. Eller 25 kampe.

Ilddåben i Danmarks bedste række har budt på en helt ny position til Andreas Bruus, og ude på den højre wingback har han oplevet store kampe – heraf nogle, der har kasten titlen som banens bedste af sig. Men der har også været kampe, hvor han har skullet lære frem for at præstere. 

Og det har det unge talent lært meget af.

- Det har været et år med op- og nedture rent præstationsmæssigt. Jeg har fået spilletid og en masse minutter, og det er jeg sindssygt glad for. Det har været med til at udvikle mig som spiller og givet mig en god erfaring på den nye position. Jeg synes også, at udvikling i det hele taget har været kendetegnende for året. Vi havde et fint slutspil, men så har vi især lagt på her i efteråret, hvor hele holdet har udviklet sig og hævet bundniveauet til trods for de mange skader, vi har haft, fortæller Andreas Bruus.

Med en gennemsnitsalder på kun lidt over 23 år er det en ung trup, der kan overvintre i toppen af 3F Superligaen. Og den flotte slutspurt på 2020 skal formentlig også findes i netop truppens alder, mener Bruus.

- Når vi er så mange unge, tager det selvfølgelig længere tid at lære et nyt system og taktik. Så jeg synes også, at man kan se, at det begynder at ligge mere og mere på rygraden, og det er også det, jeg mener med udvikling. Men meget af vores udvikling stammer også fra sammenholdet, som er virkelig stærkt i truppen. Alle arbejder for hinanden, og det giver bare en tro på tingene, som især har kunnet ses her i efteråret, hvor vi har fået nogle sene sejre på hårdt arbejde. 

Med de mange minutters spilletid har der ikke været plads til at hvile på laurbærrene for Andreas Bruus. Han kan dog alligevel mærke, at de andres erfaring fra op- og nedture har hjulpet ham meget i sin egen udvikling hen over sæsonen.

- Jeg har hele tiden haft fokus på at udvikle mig og hæve bundniveauet på den nye position. Og det er jeg kommet langt med, synes jeg. Vores omklædningsrum er virkelig et godt sted at udvikle sig som ung spiller, for vi er så mange, der har været det samme igennem. Det er helt normalt at have nogle udfald og nogle kampe, hvor man ikke lige præsterer, og så er det beroligende at kunne snakke med en anden, der har prøvet det. Men det er også de erfarne spilleres fortjeneste. Der er en kultur, hvor man finder løsninger frem for at pege fingre, og det har i hvert fald betydet meget for mig.

- Som sagt har jeg fået meget spilletid i 2020, og det har nok også noget at gøre med, at der har været mange skader. Så hvis jeg om mandagen har hængt lidt med skuffen efter en kamp, handler det bare om at komme op på hesten igen og blive klar til næste kamp. Det er også noget, der har udviklet mig – ikke mindst på det personlige plan. 

Andreas Bruus og resten af truppen er lige nu på en velfortjent juleferie, inden forberedelserne til forårssæsonen begynder igen i 5. januar.

Foto: Getty Images