22. OKTOBER 2020 kl. 08:51
Bruus: Vi skal gengælde alle de ting, fansene gør for klubben

På lørdag er vi tilbage på Brøndby Stadion, hvor det gælder kampen om tre point i 3F Superligaen. Modstanderen er de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, og det bliver en opgave af de store i 3F Superligaen. Det er Andreas Bruus helt klar over, men han vil også gerne gøre det til en svær opgave for gæsterne.

- Det bliver en stor opgave. Det bliver en opgave, hvor vi skal ud og gøre livet surt for FC Midtjylland, for de har et svært program de kommende uger. Det vil vi gerne være med til at gøre endnu sværere. Vi har haft nogle gode kampe mod dem, så det bliver en spændende kamp, tror jeg.

Til kampen vil der efter alt at dømme være udsolgt på Sydsiden. Brøndby-fansene har nemlig endnu engang understreget, hvad fællesskab er, og har derfor købt de såkaldte fællesskabs-billetter, som Fanafdelingen i samarbejde med lokale velgørenhedsforeninger giver til familier, der har svært ved økonomisk at komme på Brøndby Stadion så ofte, som de gerne vil.

Det tiltag imponerer Andreas Bruus.

- Det viser jo bare endnu engang, hvilken passion der er fra fansene herude. Det er igen, som vi også har sagt mange gange, det vi skal ud og gengælde. Gengælde alle de ting, de gør for os og for klubben. Der skal vi stå lige så meget op for dem og vise, at vi også er klar til at gå igennem tykt og tyndt for klubben og fansene, for det er noget af et initiativ, de tager.

- Det er stort, at de kan gøre sådanne ting, men det er også kun i Brøndby IF, man kan gøre det. Det er helt unikt, lyder det fra Brøndby IF’s nummer 17, der både kan mærke og er klar til at tage det ansvar på sig, som han føler fansenes opbakning til klubben og spillerne lægger på ham som spiller.

- Vi er alle sammen godt klar over den opbakning, der er. Vi er også klar over det ansvar, der følger med. En ting er, at vi kan gøre vores på banen, men en anden ting er, at fansene næsten gør dobbelt så meget udenfor banen. Det kan man mærke – både fordi vi alle sammen følger med på de sociale medier, og hvad der foregår uden for banen.

- Selvfølgelig er det noget, vi taler om i truppen, når vi møder ind og har læst forskellige ting. For eksempel er det med at sælge så mange fællesskabsbilletter kun noget, der kan lade sig gøre i denne klub. Det er unikt, og det er godt nok skarpt arbejde og stærkt sammenhold.

Men hvor brugbar er den opbakning fra fansene i en tid, hvor de ikke må komme på stadion? Det forsøger Bruus at sætte ord på.

- Det er de her ting, der er med til at give de sidste procenter, fordi det er så specielt og så speciel en ting. Men det er jo ikke kun fællesskabsbilletterne. Vi så det også med Aldrig Alene-trøjen og andre ting. Brøndby IF er et sted, hvor man kan lægge pres på sig selv, men der er så mange mennesker herude, der står op for dig i tykt og tyndt, og det er med til at gøre det helt specielt her på Vestegnen.

Ønsker du at købe fællesskabsbilletter og på den måde hjælpe både medfans og klubben, kan du finde dem her.

Foto: Getty Images