22. NOVEMBER 2020 kl. 10:00
Bruus: Vi har blod på tanden

Senere i dag går det løs, når vi møder Vejle BK i 3F Superligaen. Oprykkerne har leveret fine præstationer indtil nu, men Andreas Bruus fortæller, at Brøndby-spillerne har blod på tanden efter sejren over OB inden landsholdspausen.

- Vi skal ud med gå-på mod igen. Nu har vi haft et par dage fri, der har været landsholdspause og efterfølgende har vi trænet hårdt, så vi har blod på tanden og skal være offensive, samtidig med vi passer på vores egen banehalvdel. Det er en kamp, der passer os rigtig godt, fordi de netop gerne vil spille og komme fremad på banen. Så er der mere plads at spille på, og det kan give nogle omstillinger, hvor min fart kommer mig til gode, fortæller Bruus, der sætter et par ord på, hvad spillerne har arbejdet med i landsholdspausen.

- Vi lagde ud med at have lidt fri og lige få tankerne et andet sted hen og få tømt ud i hovedet og kroppen. Ellers har den egentlig bare stået på hård træning for dem, der nu engang har været tilbage i truppen, så vi har trænet hårdt de sidste par dage, hvor der har været en fuld trup. Vi har også holdt os i form, for der har alligevel været en del spillere afsted, så vi var i virkeligheden ikke så mange tilbage til træningen.

Andreas Bruus har besat den højre wingback i store dele af denne sæson, og selvom den tidligere angriber lige skulle vænne sig til de anderledes opgaver i starten, er han glad for, at han både kan deltage i de offensive og defensive aktioner fra sin position.

- Som wingback skal man jo gerne med langt frem og være farlige på modstanderens banehalvdel, men bliver vi sat i en omstilling, så er der også meget langt tilbage. Men det er jo lige så meget derfor, vi har en tre-back-kæde, for de er der til at gardere for backernes offensive løb frem i banen, indtil vi er på plads igen, lyder det fra Bruus, der har indfundet sig rigtig fint på den højre wingback, selvom den var en del anderledes end angriberpositionen. 

- Det er en position, som er spændende, fordi man er mere med i spillet og især i den opbyggende fase. Jeg føler, man bliver udfordret lidt mere på sin teknik og sine skills på bolden, fordi man er med i det opbyggende spil. Men man er især også med i den offensive fase af spillet på den sidste tredjedel af modstandernes banehalvdel. Så det er noget, jeg hele tiden arbejder på at blive bedre til, og det synes jeg er spændende. 

Foto: Getty Images