27. AUGUST 2020 kl. 11:35
Tobias Børkeeiet: Dejligt at spille kampe igen

Tobias Børkeeiet fik ikke den start i Brøndby IF, han havde håbet på, da nordmanden kun nåede ti kampe i den gule trøje, inden en hofteskade satte ham på sidelinjen sidste år. Skaden voldte ham så store problemer, at han trods løbende behandling til sidst måtte gennemgå en hofteoperation.

Nu er han sin skade kvit, og midtbanespilleren fik således 45 minutter i benene i sidste uges sejr over Næstved BK uden problemer. I dag ruller bolden igen, når FC Helsingør kommer på besøg i sæsonens anden træningskamp, og Børkeeiet glæder sig.

- Det er så dejligt at spille kampe igen og have græs under fødderne – især nu hvor jeg har været ude i lang tid. Som fodboldspiller er det eneste, man har lyst til, at spille kampe. Så det er klart, at det er utrolig fedt for mig at være tilbage i aktion som mod Næstved i sidste uge. Jeg sætter utrolig stor pris på at være tilbage, og generelt glæder jeg mig bare til de næste kampe, der kommer, og til at fortsætte min udvikling og forhåbentlig holde mig skadefri.

- Vi forventer, at kampen i dag kommer til at blive meget ligesom sidste kamp mod Næstved, hvor vi var meget på bolden og skabte gode chancer. Vi vil gerne sætte os på kampen fra start, og så skal vi selvfølgelig gerne kunne se nogle af de taktiske ting, vi har gået og arbejdet på til træning. Og for mig, som ikke har spillet kampe i meget lang tid på grund af min skade, er det ekstra motiverende at få minutter i benene og udbygge kampformen. Så jeg skal da være ærlig og sige, at det er et højdepunkt på en hård uge, når man skal ud og spille træningskamp, lyder det fra Børkeeiet med et smil og fortæller, at det indtil videre har været en hård opstart.

- Det er klart, at opstarten her de sidste par uger har været hård, men det er også sådan, det skal være i en preseason. Man kan selvfølgelig godt mærke, at man bruger kroppen – og især med de dobbelte træningspas er der god intensitet. Vi får jo meget træning på kort tid, så det er også en effektiv måde at træne på. Men den hårde træning er jo med til at sikre, at vi står skarpt til sæsonstarten, så det er bare med at klø på.

Har brugt skadesforløbet positivt
Børkeeiet spillede sin sidste kamp i Brøndby-trøjen tilbage i slutningen af august sidste år, og det er derfor et meget langt skadeforløb, nordmanden har været igennem. Men på trods af det hårde forløb har han brugt tiden på at lære endnu mere om sig selv.

- Det er hårdt at være gennem sådan et skadesforløb. Man går jo i lang tid uden at være et sted, man har lyst til at være. Man laver ikke det hver dag, som man brænder for, så man kangodt mærke, at man mangler noget. I løbet af sådan en skadepause finder man jo virkelig ud af, hvor glad man er for at spille fodbold, og hvor stor ens passion for det er. Men jeg føler også, at man kan bruge forløbet til noget positivt – for jeg føler, jeg har lært mere om mig selv, og hvad det vil sige at opleve modgang, slutter han.

Foto: Getty Images