24. DECEMBER 2020 kl. 11:15
Blas Riveros: Spændende at holde jul i et nyt land

Det har været alt andet end en drømmestart i et nyt land og ny klub for Blas Riveros, der kom til Vestegnen på den sidste dag i sommerens transfervindue. Men render man rundt og tror, at der ikke er lyspunkter i hverdagen for den paraguayanske wingback, så tager man fejl. Han har fundet mange ting at glæde sig over i sit nye liv, trods den alvorlige knæskade, der holder ham ude indtil næste sæson.

En af tingene er den modtagelse, han har fået af de mange Brøndby-fans, der har gjort, hvad de kunne, for at vise deres opbakning og understrege, at han i dén grad bliver set som en del af fællesskabet i og omkring Brøndby IF.

- Jeg har svært ved at finde ord, der kan passe til den modtagelse, jeg har fået af klubbens fans. Da jeg skrev under på min kontrakt med Brøndby IF, blev jeg fortalt om det stærke fællesskab omkring klubben, men jeg er alligevel overrasket over fansene. Fra første dag efter jeg blev skadet, har de vist deres opbakning. Jeg har fået et hav af beskeder, jeg har fået en masse gaver i form af malerier, ting til mit nye hjem og hjælp til rengøring for at gøre min dagligdag lettere.

- Jeg har endda fået en kæmpe grill. Jeg elsker at grille, og det er en stor del af kulturen i Paraguay, så den er jeg også rigtig glad for. Nu skal det bare blive lidt varmere, så jeg rigtig kan få den i gang, siger han med et smil og et lille hint til det danske vejr.

- Faktisk er kulden ok. Den har jeg vænnet mig til. Det er noget andet med solen. Den går jo ned vildt tidligt. Når klokken er ved at være 18:00, ligner det den er 22. Jeg får lyst til at sove hele tiden.

- Når jeg kommer hjem fra træning, spiller jeg lidt PlayStation. Kigger jeg ud af vinduet lidt efter ligner det, at det er tid til aftensmad og så til at gå i seng. Der går nok lige lidt tid, inden jeg vænner mig til det.

Der er dog lys i mørket, for i slutningen af sidste uge landede Riveros’ forældre og hans søster i Danmark. De bliver her i de kommende tre måneders tid, og det betyder, at hele familien for første gang nogensinde skal fejre julen væk fra Paraguay.

- Det er fantastisk at have dem her. Selv om jeg har oplevet stor opbakning og hjælp fra fans og klubben, så kan dagene godt blive lidt lange, når man er skadet. Nu er vi samlet og skal fejre jul sammen. Man kan godt mærke julestemingen i Danmark, og det bliver spændende at prøve i et nyt land, for jeg rejser ellers altid hjem til Paraguay og familien til jul.

- Julen er lidt anderledes i Paraguay end i Danmark. For os er gaverne ikke så vigtige. Vi er sammen som familie, vi spiser rigtig god mad – griller en masse kød og spiser og hygger. Dagen efter tager man så en tur ud på landet, men det bliver nok lidt anderledes i år, når det er så koldt. Gaverne kommer vi først til på hellig trekongers dag (6. januar, red.). Men det bliver rart at holde jul i et land, der har taget så godt imod mig.

Mens han hver dag træner for at komme tilbage fra sin korsbåndsskade, som han pådrog i sin første Superliga-kamp, kan han se sine holdkammerater levere på banen og have spillet holdet og klubben med op i toppen af 3F Superligaen.

- Det er rigtig flot af holdet. Det er selvfølgelig sjovest at spille med i toppen af rækken, og mine holdkammeraters præstationer er med til at motivere mig hver eneste dag. Jeg føler mig som en del af truppen og klubben, men jeg vil også gerne føle mig som en del af holdet på banen og være med til at levere på græsset, om det så er til træning eller i kamp. Men det går fremad og bliver bedre dag for dag.

- Det gør det også med sproget. Jeg får engelsk undervisning flere gange om ugen, og det bliver lettere og lettere at tale med mine holdkammerater og trænerne, lyder det fra Blas Riveros, der afslutter med at ønske alle:

- Merry Christmas.