19. NOVEMBER 2020 kl. 15:55
Blas Riveros: Tak for jeres kærlighed og beskeder

Blas Riveros nåede at notere sig for et oplæg i sin debut og et mål i sin første Superliga-kamp, inden han desværre måtte bæres fra banen i kampen mod OB. I det nyeste afsnit af ’20/21’ på Brøndby Indefra kan du nu høre om sydamerikanerens første tid på Vestegnen, og her fortæller han blandt andet om, hvordan han klarer de daglige udfordringer med det danske sprog. 

- Jeg har fået meget hjælp af min tolk Dolle, der er sammen med mig hele dagen. Den allerførste dag, hvor jeg ankom, hentede han mig i lufthavnen. Han fik mig installeret på hotellet og kørte mig til og fra træning. Han oversætter de ting, jeg ikke forstår – de forskellige øvelser og det, træneren fortæller. Men jeg forstår stadig noget engelsk. Så det er, når jeg er lidt usikker, at han kan oversætte det for mig.  

- Jeg føler, at jeg falder bedre til for hver dag, og det betyder rigtig meget for at kunne slappe af og ikke stresse. Hver dag lærer jeg også holdkammeraterne, staben og alle i klubben bedre at kende. Fra første dag er jeg blevet taget godt imod, og jeg er taknemmelig for mine holdkammerater.

Blas Riveros kommer også ind på sin debut i Sydbank Pokalen mod Ledøje-Smørum, hvor han altså lagde op til kampens enlige mål sat ind af Simon Hedlund.

- Min første kamp var på hjemmebane. På grund af pandemien var der selvfølgelig ingen fans, men det var stadig en speciel dag for mig, for jeg fik min debut for klubben. Jeg er positivt overrasket over, hvor godt samspillet med mine holdkammerater gik. Jeg befandt mig godt på banen, og jeg synes også, at jeg indgik fint i spillet. 

Og han fortæller selvfølgelig også, hvordan det var at se bolden gå i kassen, da han tørt huggede til den uden for feltet i kampen mod OB.

- Det ville selvfølgelig have været meget federe at fejre målet med alle fansene og et fyldt stadion, der kogte. Men det vigtigste for mig på det tidspunkt var at fejre målet med mine holdkammerater. Så det var dejligt at score mit første mål og endnu mere at kunne fejre det sammen. 

En del af historien om Blas Riveros’ første tid på Vestegnen er selvfølgelig også hans skade, der kommer til at holde ham på den anden side af kridtstregerne indtil næste efterår. Og backen har været meget overrasket over den massive støtte, han har fået i tiden efter skaden.

- Da jeg blev båret fra banen, var jeg meget ked af det. Jeg græd også af smerte, for det gjorde rigtig ondt, men nu er det vigtigt bare at. Kunne fokusere 100 procent på behandling og genoptræningen. Så jeg kan komme endnu stærkere tilbage. 

- Først og fremmest vil jeg sige tak for jeres kærlighed og beskeder, som jeg har modtaget. Jeg går igennem en meget svær tid med mange udfordringer, og derfor betyder det ekstra meget for mig. jeg er langt væk hjemmefra, men I får mig til at føle mig hjemme. Jeg vil gerne takke jer af hele mit hjerte, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage på banen og spille foran jer alle sammen. 

Du kan se hele indslaget med Blas Riveros på Brøndby Indefra, hvis du er premium-medlem.

Foto: Getty Images