11. MAJ 2021 kl. 17:13
Pokaltitel blev toppen af kransekagen for en god Masterclass-uge

Det blev næsten til fuldplade for Masterclass i en uge med lutter gode resultater, men et par nederlag kastede lidt resultatmæssig grus i maskineriet. Det er dog at værd at huske, at når man ikke vinder, så lærer man.

U19 spillede sig videre til pokalkvartfinalen, og U13 kunne lade sig krone som pokalmestre. U14 og U15 er på førstepladsen i deres respektive ligaer, og U17 var igen involveret i to målrige kampe, hvor der blev scoret 15 mål, men desværre kom der kun et point på kontoen.

U19 sikrede sig pokalavancement
Den stod på to kampe i sidste uge for U19-holdet og cheftræner Christian Sørensen, hvor det blev til en sejr over Nykøbing FC i pokalturneringen og en sejr over Silkeborg i ligaen. I denne uge kom et par af spillerne med Superliga-truppen til træningskamp mod FC Nordsjælland, og ellers venter Vejle BK på lørdag i ligaen. Det glæder Christian Sørensen, at præstationerne på banen begynder at kaste point og sejre af sig.

- Kampen mod Nykøbing FC var en kamp, hvor vi kom hurtigt foran, og generelt var meget ovenpå fra start. Vi brænder dog alt for mange store chancer. At vi kommer frem til mange chancer, giver os lidt en falsk tryghed, og det luller os lidt i søvn i perioder af kampen.

- Nykøbing FC kommer på 1-1, og det gør vi strammer os mere an, og får scoret til både 2-1 og 3-1, men vi bliver ved med at sjuske i angrebet i forhold til at få afsluttet. De scorer til 3-2, og der kommer spænding ind i kampen igen. Hverken spillerne eller jeg er som sådan nervøse, men det kan ikke undgås, at der kommer spænding, når det er en vind eller forsvind kamp.

- Spillemæssigt var det en fin kamp. Vi er alle sammen utilfredse med, at det blev tæt og spændende, da vi burde have lukket kampen, men det er lærepenge, som vi tager med os videre. Vi skal huske, at man skal blive ved med at være fokuseret, selvom man er dominerende i kampene. Vi er dog rigtig glade for, at vi nu er i kvartfinalen, hvor HB Køge venter.

- Kampen mod Silkeborg IF bliver en kamp, hvor man virkelig kan tale om to forskellige halvlege. Vi kommer med momentum fra Nykøbing FC-kampen i de første 20-25 minutter, og vi kommer også på 1-0. Vi får sat vores presspil rigtig godt op, og vi får lavet en masse gode omstillinger, så generelt ser det virkelig godt ud. Silkeborg IF får dog markant bedre fat i slutningen af første halvleg, hvor de virkelig får os ud at løbe efter bolden. De gør ondt på os, fordi de er så stærke på bolden.

- Vi får lavet et par justeringer i pausen, hvilket gør, at vi spiller godt i anden halvleg, og vi ender med at presse dem helt ned. Vi er virkelig dominerende og styrer kampen i anden halvleg. Silkeborg IF er et godt hold, især når de er på bolden, derfor er det en god sejr, og dejligt at drengene var fokuseret, skarpe og disciplinerede i presspillet.

- Den kommende uge bliver en normal træningsuge for os med kun en kamp. Det er rart lige at få en uge, hvor vi kan fokusere lidt mere på flere elementer i træningen. Ellers forbereder vi os, til at møde Vejle BK, som vi ser meget frem til at møde. De har et godt hold, og vi skal komme med det overskud, som man får af at hive et par sejre i streg hjem. Jeg synes, at drengene hele året har trænet virkelig godt og faktisk også leveret gode præstationer, selvom vi ikke har fået point derefter, men de har hele tiden udviklet sig, og nu begynder sejrende at komme sammen med de gode præstationer.

Nykøbing FC - Brøndby IF 2-3 (1-1)
0-1 Mathias Kvistgaarden
1-1
1-2 Christian Friedrich
1-3 Mathias Kvistgaarden
2-3

Startopstilling:

Christian Friedrich - Mathias Kvistgaarden

Louis Christoffersen - Solomon Opoku

Marinus Larsen

Waldemar Kattrup - Filip Andersen - Mads Westergren - Hjalte Andersen

Lucas Ziegler

Bænk:
Magnus Ravn
Cornelius Allen
Oliver Jeppe

Silkeborg IF - Brøndby IF 0-4 (0-1)
0-1 Marinus Larsen
0-2 Marinus Larsen
0-3 Selvmål
0-4 Marinus Larsen

Startopstilling:

Mathias Kvistgaarden - Valdemar Kwasniak

Marinus Larsen

Andreas Pynt Andersen - Solomon Opoku

Oliver Jeppe

Magnus Ravn - Cornelius Allen - Filip Andersen - Hjalte Andersen

Jonathan Ægidius

Bænk:
Lucas Ziegler
Laurids Brandt Andersen
Waldemar Kattrup
Louis Christoffersen
Christian Friedrich
Joseph Mwamba

U17 forsætter med at have målrige kampe men uden sejr i denne uge
U17-holdet har i 2021 haft mange målrige kampe og storsejre, men i den forgangen uge blev det dog ikke til sejr som vanligt. I stedet kastede de to kampe til gengæld et point og hele 15 mål af sig. Men cheftræner Sune Jensen har nu fokus på at gøre spillerne klar til endnu en uge med to kampe.

- Jamen vi starter kampen mod FC Midtjylland med at være lidt for langsomme og komme lidt for sent ind i nogle situationer, hvilket gør, at vi bare får en skidt start på kampen og kommer bagud efter et par minutter. Efter den ikke så tilfredsstillende start finder drengene sig selv og begynder at styre kampen, som vi gerne vil. Vi har dem egentlig, hvor vi gerne vil have dem, og jeg føler, vi er ved at få vendt kampen, da de så scorer to mål efter to hjørnespark indenfor ti minutter, og så skal vi samle os igen. Vi kommer egentlig på 3-1, og jagter det mål, der måske kan ryste dem, så vi kan lave en overraskelse efter at være nede med tre mål. Men i stedet for scorer de til henholdsvis 4-1 og 5-1, hvor det sidste mål reelt totalt lukker kampen, og så får vi et mål så den ender 5-2.

- Vi skal ikke dvæle for meget ved kampe, som er overstået - det er upåagtet, om vi vinder eller taber, så skal vi holde fokus på nu’et og den kommende kamp. Men det er da klart, at vi skal være bedre til at forsvare i de kommende kampe. Især de halve chancer vi giver væk mod FC Midtjylland, fordi vi ikke får afsluttet vores forsvarsaktioner ordentligt, skal vi gerne have fjernet.

-  Mod Silkeborg er det et andet kampbillede. Vi vil gerne rejse os efter nederlaget til FC Midtjylland, og vi har kort tid mellem kampene, hvilket giver os en mulighed for at komme hurtigt videre. Jeg synes også, at vi kommer godt ud af starthullerne i kampen og får skabt nogle kæmpe chancer, hvilket gør, vi kommer på 1-0. Desværre laver de to mål imod os, fordi vi ikke får afværget dem helt, og det er jo rigtig frustrerende, når vi ellers kommer godt fra start. De får så et heldigt mål til 3-1, og derfra bliver vi nødt til at stramme os an og være skarpere oppe foran. Det lykkedes også for os, og vi kommer faktisk på 3-4, men meget symptomatisk for kampen så scorer de til 4-4 på en returbold efter et hjørnespark. Så igen skal vi være bedre til at få afsluttet vores forsvarsaktioner og afværget angrebene.

- Vi har endnu en uge med to kampe, så der er europæisk uge igen, men det passer os fint. Vi vil gerne have de her udfordringer med mange kampe på kort tid. Vi kommer i den her uge til at have fokus på det samme som i sidste uge. Vi skal sørge for at restituere ordentligt og sørge for, at vi kommer med den rette intensitet til kampene. Det er Vejle BK og FC Nordsjælland, som vi skal møde, og vi kommer da til at have et lidt ekstra fokus på det defensive. Men der er ikke så meget, vi kan træne i detaljer, da vi ikke har mange træningstimer sammen med så mange kampe på kort tid.

Brøndby IF - FC Midtjylland 2-5 (0-3)
0-1
0-2
0-3
1-3 August Wilquin Carlsson
1-4
1-5
2-5 August Wilquin Carlsson

Startopstilling:

Oscar Sejrup - August Harritsø

Oscar Schwartau

Bertram Kvist - Mads Beyer Pasternak

Benjamin Luka Kold Rasmussen

Matteo Grosso - Ludvig Vraa Jensen - Mikkel Durlev - Malek Bakhit

Malthe L. Schou

Bænk:
Max Juhl
Kean Tran
Rasmus sommerlund Eriksen
Kasper Lind Wessel Larsen
August Wilquin Carlsson

Silkeborg IF – Brøndby IF 4-4 (2-1)
0-1 Oscar Hessner Sejrup
1-1
2-1
3-1
3-2 Bertram Kvist
3-3 Patrick Aurø Allentoft
3-4 Max Juhl
4-4

Startopstilling:

Oscar Scwartau - August Wilquin Carlsson

Oscar Sejrup

Bertram Kvist - Kasper Lind Wessel Larsen

Mathias Jensen

Matteo Grosso - Max Juhl - Mikkel Rohde Durlev - Kean Tran

Malthe L. Schou

Bænk:
Benjamin Luka Kold Rasmussen
Mads Beyer Pasternak
Benjamin Kold
Noah Emil Sømmergaard
Malek Bakhit
Patrick Aurø Allentoft

U15 vinder to vigtige kampe og holder fast i førstepladsen
Endnu en gang stod den på to kampe indenfor kort tid for cheftræner Kenneth Høier og U15-holdet. Det var to modstandere, der er gode på bolden, og ikke har fået point som fortjent i løbet af sæsonen, så der var fokus på at gå ud og levere gode præstationer for at holde fast i førstepladsen i ligaen.

- FC Midtjylland-kampen var virkelig en topkamp, og vi var meget opmærksomme på, at drengene var klar over det. Som jeg sagde i sidste uge, så skal man ikke tro, at fordi de ikke er med i toppen i år, at FC Midtjylland er et hold, man bare automatisk slår.

- Når man så ser på, hvordan kampen udspillede sig, så er jeg utrolig tilfreds med, hvordan vi tilgår og spiller kampen. Det var en helstøbt indsats. Det er nok vores bedste præstation i 2021, ja faktisk den bedste præstation i hele sæsonen. Hvis man kun kigger på data og tal fra kampen, kan det godt fremstå som en tæt kamp, men vi var klart det bedste hold. Vi skabte bedre chancer og holdt FC Midtjylland til at måtte afslutte udenfor feltet. Vi havde masser af farlige angreb, der lige manglede det sidste. Hvis banen havde været tør i stedet for våd, kunne vi have skabt fem friløbere, men bolden løb fra os desværre på den våde bane.

- Mod Silkeborg IF lykkes vi desværre ikke med at tage vores momentum fra FC Midtjylland kampen med. Silkeborg IF havde kun fem point, da vi gik på vinterpause, men hvis vi kun kigger på 2021, er de i top to sammen med os, i forhold hvem der har fået flest point. Så vurdereret ud fra form, var det en topkamp, og Silkeborg er gode på bolden. Vi var meget presset i starten, og det var generelt en svær kamp for os, fordi vi havde en lang køretur, og skulle spille kamp en time efter vi stod af bussen. Når det så er sagt, så var det en fuld fortjent og en sikker sejr, selvom begge hold havde gode perioder, hvor vi hver især var bedst.

- I pausen skiftede vi formation, og lavede nogle taktiske justeringer for at sikre os, at vores presspil sad lige i skabet, som vi gerne vil have det, og det lykkedes vi med. Silkeborg IF skabte nul chancer i anden halvleg, og vi lukkede kampen ved at få scoret. Derfra var det bare et spørgsmål om tid, før vi scorede til 2-0. Vi var der ikke 100 procent i første halvleg, men det vendte efter drengene stepper op og får det til at spille i anden halvleg.

- De næste to kampe byder på besøg fra Vejle Boldklub og FC Nordsjælland, så vi har en uge med to kampe igen. Derfor vil der igen være fokus på restitution, både fysisk og mentalt. Nogen spillere har spillet meget, og vi skal sørge for, at alle er klar til at give sig 100 procent. Det handler for mig om at hjælpe drengene, så de ved, hvordan de kan restituere og være fokuseret i det tætte kampprogram.

- Selvom vi er på førstepladsen og inde i en god stime, så kigger vi kun på nu’et og ikke så meget på tabellen. Vi skal have fokus på, hvad vi kan kontrollere. Vi skal ikke kigge for meget på, hvad der er overstået, og hvad der kommer ude i fremtiden, men holde fokus på hvad vi arbejder på nu. Men jeg er jo ikke så blåøjet, at jeg ikke er klar over, at drengene selvfølgelig kigger på tabellen, selvfølgelig gør de det, og det skal de også have lov til. Men der er ingen grund til, at jeg taler det op og putter ekstra fokus på det.

Brøndby IF - FC Midtjylland 3-1 (1-0)
1-0 Benjamin Kold
2-0 Lukas Larsen
3-0 Magnus Søndergaard
3-1

Startopstilling:

Patrick Aurø Allentoft - Benjamin Kold - Frederik Rosengård Engqvist

Magnus Søndergaard - Mathias Jensen - Adam Claridge Jensen

Lukas Larsen - Erem Øzkul - Philip Søndergaard - Waldemar Bjergfelt

Noah Emil Sømmergaard

Bænk:
William Holm Schaffalitsky de Muckadel
Lucas Skipper Mangaard
Jonathan Nanaosei Agyekum
Gustav Johansen

Silkeborg IF - Brøndby IF 0-2 (0-0)
0-1 August Harritsø
0-2 Erem Øzkul

Startopstilling:

Jonathan Nanosei Agyekum - Carl-Emil Pedersen - William Holm Schaffalitsky de Muckadel

Gustav Johansen - Adam Claridge Jensen - Anis Dauti

Waldemar Bjergfelt - Erem Øzkul - Ludwig Vraa-Jensen - August Harritsø

Rasmus Sommerlund Eriksen

Bænk:
Magnus Søndergaard
Lukas Larsen
Moah Emil Sømmergaard
Viktor Løvgren Sørensen

U14 vinder og bygger videre på den gode form
Der blev bygget videre på sidste uges kamp, og det betød en sejr på 3-1 over Lyngby BK. Elementerne fra træningen begynder tydeligere at kunne ses i kampene, hvilket er gør cheftræner Kasper Lorentzen glad.

- Det var en rigtig fin kamp fra vores side, hvor vi kun havde en svær periode i løbet af kampen. Det er jeg godt tilfreds med. Vi kommer også foran og har kampen under kontrol, indtil vi kommer på 3-0. Derfra blev vi for passive i presset og ender med at falde alt for langt tilbage og bliver generelt passive i alt, hvad vi foretager os. Bortset fra det var det en kamp, hvor rigtig mange ting fra træningsbanen blev overført til kampen og som var endnu bedre imod Lyngby BK end i sidste weekends kamp.

- Så det er en opadgående kurve for drengene, som arbejder intenst til træning for at blive bedre, og som langsomt viser bedre og bedre resultater til kampene. Jeg er rigtig tilfreds med drengene i kampen. Bortset fra at vi ikke kan holde niveauet i en periode, hvor kampen burde være lukket og slukket, synes jeg virkelig, at vi gør det rigtig godt.

- I den kommende weekend har vi en kamp mod HB Køge, og vi knokler på for at være klar til den kamp. Det er en vigtig kamp, da vi rigtig gerne vil forsvare vores førsteplads, og det kan vi kun gøre ved at være fuldt koncenteret om den kommende opgave og ikke lade os blive revet med af at være nummer et i ligaen.

Brøndby IF - Lyngby Boldklub 3-1 (2-0)
1-0 Alfred Klamer
2-0 Alfred Klamer
3-0 Ibrahim Figuigui
3-1

Startopstilling:

Alfred Klamer - Frederik Konstmann

Adam Choukri

André Escobar - Ibrahim Figuigui

Anton Peters

Aksel Kjærside Thuelsen - Dogukan Deniz - Sebastian Rosenwanger - Marcus J.R. Pedersen

William Emil Krarup Sonne-Schmidt

Bænk:
Konrad Hector
Julius Lockhart
Casper Parbst Nielsen

U13 vandt pokaltitlen efter straffesparkskonkurrence
Cheftræner Marc Cebrian Clavera kan sammen med resten af U13-holdet nu kalde sig pokalmestre for sæsonen 20/21. Det holdt dog hårdt mod Farum BK, og kampen skulle da også afgøres på straffespark, efter kampen endte 4-4 i ordinær spilletid.

- Det er nok første gang, jeg har vundet en pokalfinale efter en straffesparkskonkurrence. Der var ikke mange af drengene, der gerne ville sparke, men det er forståeligt nok. Det er et stort pres, og jeg skal sørge for ikke at presse spillerne, men samtidig skal jeg give sparkerne selvtillid. Vi scorede på de fire forsøg, vi fik, og vores målmand tog to af deres spark, så vi vandt straffesparkskonkurrencen 4-1.

- Det var en kamp, vi havde fortjent at vinde. Vi scorede efter fem minutter, og vi var aldrig bagud i løbet af kampen. Vi dominerede på bolden og havde godt styr på vores presspil. De scorede heldigt til 1-1, men vi kom efterfølgende på både 2-1 og 3-1. Vi begyndte dog derefter ikke at spille direkte nok og fik ikke lukket kampen, hvilket gør, at de efter ti minutter fik en friløber. Det sker efter en opspilsfejl fra os, som de scorer på til 3-2, og som vi går til pause på. Efter pausen har vi overtaget igen, og kommer på 4-2 ret hurtigt, men ti minutter senere får vi et ufortjent gult kort. Det gør, at vi skal spille en mand i undertal, og det klarer vi rigtig dårligt, fordi de får lov til at score to mål på de fem minutter, og så er kampen helt lige på 4-4.

- Det bliver en hektisk afslutning, hvor begge hold får store chancer, men ingen af os formår at afgøre det. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi vinder pokalturneringen, men jeg var faktisk mere glad for at se det sammenhold, der er på holdet. Vi har 20 drenge, men jeg kunne kun udtage 11 spillere, da vi spiller otte mod otte i pokalturneringen. Men de andre fra holdet kom og støttede os, hvilket fortæller mig, at det er en rigtig god gruppe, jeg har at arbejde med. Så der var kæmpe jubel og glæde efter kampen, og det skulle fejres. Det var rigtig godt at se drengene så nemt gå fra at spille 11 mod 11 til otte mod otte. Det fortæller mig, at de som hold og individer virkelig nemt kan tage vores taktiske ændringer fra teori til praksis fra kamp til kamp.

- Jeg har sagt til drengene, at de skal nyde sejren og virkelig fejre den. Det er ikke hverdag, man bliver pokalmester. Men jeg har også sagt, at jeg forventer den samme fokus og energi til træning i den her uge, som vi altid har til træning. HIK er vores kommende modstander, og der handler det om at have benene nede på jorden igen og arbejde hårdt. Vi rigtig gode i det lange spil, hvor vi laver hurtige omstillinger, men jeg vil gerne have, at vi bliver bedre til det korte spil og holde i bolden. Vi kommer til at have mere fokus på de taktiske aspekter af vores spil i den kommende tid.

Brøndby IF - 4-4 (3-2) 8-5 efter straffespark
1-0 Ali Al-Najar
1-1
2-1 Jakob Brøcher-Ambæk
3-1 Viggo Poulsen
3-2
4-2 Gustav Ruby-Johansen
4-3
4-4

Startopstilling:

Viggo Poulsen - Jacob Brøcher-Ambæk

Sander Larsen - Ali Al-Najar

Pelle Hoekstra

William Stenstrup Helle - Oliver Hummelshøj

Alexander Bejer-Andersen

Bænk:
Ceyhun Humet
Gustav Ruby-Johansen
Tahir Cevher