4. MAJ 2021 kl. 15:41
Masterclass-overblik: Endnu en stor sejr og et par målrige kampe

Det var en weekend uden nederlag til Masterclass-holdene, men der sneg sig et par uafgjorte resultater ind. Alle holdene kom på måltavlen, og U17 var igen garant for en meget målrig kamp, mens U13 igen scorer fire mål i samme kamp.

U19 fik uafgjort efter en hårdt kæmpet kamp
U19-holdet og deres cheftræner, Christian Sørensen, havde en blandet oplevelse mod AaB, hvor hvert hold havde deres halvleg. Der var igen gode takter at spore fra kampen, som faldt midt i et hektisk kampprogram.

- Det var en todelt kamp, hvor hvert hold sidder på hver sin halvleg. Vi sad da også tilbage med en lidt skuffet følelse efter kampen, fordi vi sluttede kampen bedst med klart at sidde på anden halvleg. Selv om vi ikke lige fik den bedste start på kampen, var jeg tilfreds med, at vi kom godt ud fra pausen til anden halvleg. Vi bøvlede meget med vores spil i første halvleg, men fik lukket af bag til og skabte flere chancer. Der var meget mere tempo i spillet med bolden, og vi fik skabt et markant bedre pres, som hjalp os med at skabe flere omstillinger.

- Vores næste kamp er mod Nykøbing i pokalturneringen. Den ser vi meget frem til, og drengene er helt klar til den kamp. Det bliver vores fjerde kamp på ti dage, og så har vi en kamp igen på lørdag, men vi ser det som en rigtig fed test. Vi vil jo gerne spille mange kampe på kort tid og være med i flere turneringer samtidig. Det er godt for drengene at prøve så mange kampe på kort tid, så de får en masse god erfaring, som de kan tage med videre i deres karriere. Vi har forsøgt at dosere spilletiden, sådan så alle har været klar til at spille.

- Jeg synes, vi står fint fysisk til de mange kampe. For os som klub og hold skal det bare være et plus, da vi kan blive testet på fysikken og vores mentale styrke. Det har været en anderledes sæson på grund af Corona. Det har vi måtte tilpasse os til, og det har vi sagtens kunne klare, for det har været ens for alle. Det bliver en fed test for drengene, og kan give dem følelsen af at have europæiske uger.

AaB - Brøndby IF 1-1 (1-0)
0-1
1-1 Louis Christoffersen

Startopstilling:

Christian Friedrich - Valdemar Kwasniak

Solomon Opoku - Marinus Larsen - Oliver Jeppe - Waldemar Kattrup

Magnus Ravn - Filip Andersen - Cornelius Allen - Hjalte Andersen

Jonathan Ægidius

Bænk:
Lucas Ziegler
Louis Christoffersen
Matin Saleh
Joseph Mwamba

U17 havde endnu en målfest
Cheftræner Sune Jensen var meget tilfreds med at få en storsejr efter sidste uges nederlag til SønderjyskE. Især når den står på to kampe i den kommende uge, mod henholdsvis FC Midtjylland og Silkeborg IF, er det vigtigt med et godt afsæt, der kan skabe momentum.

- Jeg er meget glad for, at vi får en storsejr her i weekenden. Vi havde talt om, at vi skulle have lidt mere fokus på intensiteten og farten i vores spil efter nederlaget til SønderjyskE. Vi havde overtaget gennem hele kampen. Det er jeg meget tilfreds med, fordi AaB er et godt hold, som man skal ikke skal undervurdere.

- Mod AAB får vi et par mål efter omstillinger, hvor vi erobrer bolden højt ved hjælp af vores høje presspil. Det var rigtig godt at se. Vi skulle komme med en trods reaktion mod AaB, og det gjorde vi virkelig.

- Noget af det, som jeg kan se, vi har arbejdet meget med på træningsbanen, der kommer til udtryk i kampene, er vores afslutningsspil. Vi får lavet mange kvalificerede afslutninger og scoret mange mål i vores kampe. Det er jeg virkelig glad for, men med en kamp mod FC Midtjylland tirsdag har vi haft stor fokus på restitution og få fin pudset taktikken. Motivationen til sådan en kamp skal nok komme af sig selv, og det er så op til mig at hjælpe drengene med at bruge den motivation korrekt op til og under kampen.

AaB - Brøndby IF 0-7 (0-3)
1-0 Bertram Kvist
2-0 Oscar Hessner Sejrup
3-0 Bertram Kvist
4-0 Malek Bakhit
5-0 Mads Beyer Pasternak
6-0 August Wilquin Carlsson
7-0 Kasper Lind Wessel Larsen

Startopstilling:

Oscar Sejrup - August Harritsø

Oscar Schwartau

Bertram Kvist - Mads Beyer Pasternak

Benjamin Luka Kold Rasmussen

Matteo Grosso - Ludvig Vraa Jensen - Mikkel Durlev - Kean Tran

Malthe L. Schou

Bænk:
Noah Emil Sømmergaard
Malek Bakhit
Kasper Lind Wessel Larsen
Mathias Jensen
August Wilquin Carlsson

U15 tog en sikker sejr mod AaB
Det blev til en sikker sejr, da Kenneth Høier og U15-holdet slog AaB 4-0 og holdt fast i den gode stime, de har kørende. Sejren giver et godt udgangspunkt, inden FC Midtjylland kommer på besøg som næste modstander.

- Det var en dominerende præstation. Vi holder AaB totalt fra chancer, de har to skud på mål fra frispark, men ellers er de ikke farlige. Vores præstation var en kombination af, at vi stod godt defensivt, lykkedes med vores høje pres og var gode på bolden, hvilket fik ødelagt AaB´s høje pres. Ja, faktisk lykkedes alt præcis, som vi havde planlagt.

- Vi fik hurtig overtaget og sat vores høje pres, så vi kunne stå godt på banen og kontrollere kampen. I forhold til hvad vi har arbejdet på ude på træningsbanen, synes jeg virkelig, at vi var stærke i mange dele af spillets faser, så alt i alt en rigtig flot kamp af drengene.

- De sidste to mål er vi virkelig glade for og stolte af, fordi de kom på baggrund af nogle af de mange ting, vi arbejder på. Vi lader bolden løbe hurtigt i stedet for at løbe efter bolden, vi får bolden til hurtigt at skifte position og side, hvilket gør vi får angrebet AaB i de rette momenter.

- I vores næste kamp kommer FC Midtjylland på besøg. Det er en udsat kamp, vi skal have klemt ind. Det bliver en god test for drengene at have en kort periode mellem kampene. FC Midtjylland er et af de bedste hold i ligaen, selvom de har smidt point hist og her og ikke ligger godt til i tabellen, så skal vi have respekt for deres kvaliteter som hold. De er virkelig gode.

- Vi er inde i en periode med midtuge-kampe i tre ud af fire uger. Det vil lære drengene, hvordan man skal passe på sig selv og restituerer rigtigt i forhold til søvn, ernæring og kost. Vi arbejder meget med at have fokus på de aspekter ved at være fodboldspiller, og drengene får alt den hjælp, vi kan give dem fra alle trænerne, kostrådgivere og fysioterapeuterne i klubben.

Brøndby IF - AaB 4-0 (2-0)

Startopstilling:

Carl-Emil Pedersen - Patrick Aurø Allentoft - Benjamin Kold

Gustav Johansen - Adam Claridge Jensen - Anis Dauti

Lukas Larsen - Erem Øzkul - Philip Søndergaard - Magnus Søndergaard

Rasmus Sommerlund Eriksen

Bænk:
Waldemar Bjergfelt
Frederik Rosengård Engqvist
Lucas Skipper Mangaard
Jonathan Nanaosei Agyekum

U14 spillede uafgjort mod KB
Det var en svær opgave, som U14-holdet og deres cheftræner Kasper Lorentzen var på, da de mødte KB. Det var en kamp, som ingen af holdene lykkedes med at få kontrol over eller dominere.

- Det var en svær første halvleg, hvor vi ikke lykkes ordentligt med at eksekvere i vores pres, hvilket gør, at FCK er mere på bolden, men dog kun få gange bliver farlige. I anden halvleg får vi meget bedre styr på presset og dominerer kampen fuldt ud. Vi kommer foran 1-0, men indkasserer desværre en scoring på lidt fejl i opdækningen, som gør at FCK får udlignet. Vi havde mange store chancer til 2-0 og til 2-1, men de havde en rigtig dygtig målmand, og samtidig med at nogle af afslutningerne fra os var for dårlige. 

- Det var en meget flot anden halvleg, som vi skal tage videre med til næste kamp mod Lyngby BK, som også bliver en rigtig svær modstander. Det er meget tæt i rækken mellem Lyngby, FCN, FCK og os, så de sidste kampe bliver utrolig spændende. 

- Vi havde også en træningskamp i onsdags mod HB Køge. Det var en U13,5 kamp. Altså en blanding af U13 og U14 holdene. Vi vandt 8-0 (5-0). Det er meget godt for drengene at få nogle kampminutter sammen for at lære hinanden bedre at kende.

Brøndby IF - KB 1-1 (0-0)
1-0 André Escobar
1-1

Startopstilling:

William Holm Schaffalitsky de Muckadel - Alfred Klamer

Frederik Konstmann

André Escobar - Anton Peters

Ibrahim Figuigui

Sebastian Rosenwanger - Dogukan Deniz - Julius Lockhart - Daniel Ekyamba

Lucas Skipper Mangaard

Bænk:
Adam Choukri
Danial Riaz
Marcus J.R. Pedersen

U13 scorede igen fire mål og vinder
Det var tredje sejr i streg for Marc Cebrian Clavera og U13-drengene, der vandt 4-1 over Lyngby BK, efter de har skiftet til at spille 11 mod 11 fra 8-mandsfodbold.

- Vi kom bagud efter et par minutter, og det var ikke optimalt. Lyngby BK sad på kampen i de første ti minutter, men så kom vi på 1-1, og derfra fik vi kontrol over kampen.

- Vores høje pres var virkelig med til at give os kontrol over kampen. Vi var også gode på bolden, vi spillede afventende, men var samtidige aggressive med bolden. Vi forsøgte hele tiden at lede efter åbninger i deres forsvar og ramme de rigtige åbninger. Vi vil helst ikke bruge ti eller flere afleveringer på at køre bolden rundt, men nærmere fem til seks, og det lykkedes vi med.

- Vi fik mange dybeløb fra vores 10´er og to 8´ere, hvilket gav os rigtig mange gode løb, hvor vi blev farlige, og det er jeg meget tilfreds med. Det er nemlig noget, vi har arbejdet meget med på træningsbanen, og i dag lykkedes det virkelig. Vores dybe løb gjorde en kæmpe forskel i forhold til at komme tilbage, efter vi var bagud, og få en sikker sejr.

- Vores næste kamp er pokalfinalen mod Farum, hvor vi skal fokusere på os selv. Jeg har sagt til drengene, at de skal glæde sig til at spille finalen, det er en stor kamp, men vi lader os ikke rive med. Vi skal stadigvæk gå ud og spille vores eget spil, og her er det høje pres virkelig vigtigt.

Brøndby IF - Lyngby BK 4-1 (2-1)
1-0 Viggo Poulsen
2-0 Sander Jensen
2-1
3-1 Ali Al-Najar
4-1 Tahir Cevher

Startopstilling:

Jacob Brøchner Ambæk - Viggo Poulsen

Tahir Cevher

Ali Al-Najar - Sander Jensen

Pelle Hoekstra

Adam Baunehøj Helle - Oliver Hummelshøj - William Stenstrup Helle - Gustav Ruby-Johansen

Alexander Bejer-Andersen

Bænk:
Jakub Michalowski
Alexander Valentin Jørgensen
Casper Johan Hjorth Svart