28. FEBRUAR 2021 kl. 11:30
Frendrup: Det handler om at vinde

En af værdierne i vores spillestil er presspillet, og specielt i de seneste kampe har der være tydelige eksempler på, at det pres sidder bedre og bedre.

Den fornemmelse har truppen også, og Morten Frendrup fortæller, at det er rart at se det hårde arbejde bære frugt.

– Jamen det er jo dejligt at se, det lykkes med det høje pres. Vi kan stadigvæk blive endnu bedre. Der er stadig lang vej igen, før det bliver helt perfekt, men jeg synes det er dejligt, man allerede nu kan se der har været et par eksempler på, at det har fungeret endnu bedre.

Den hårdtarbejdende midtbanespiller har selv en stor rolle i presspillet, og selv om han sjældent er den der afslutter et angreb, nyder han at være med til at vinde bolden og sætte gang eller tage del i opbygningsspillet.

– Først og fremmest handler det om at vinde, og at man kan være med til at hjælpe holdet med at vinde er jo altid dejligt. Hvem der scorer målene, og hvem der erobrer bolden, er egentlig ikke så vigtigt, bare vi får puttet dem ind, når det gælder.

– Jeg synes, at vi har haft stor fokus på presset her på det seneste, og jeg synes virkelig, at vi er blevet markant bedre i det høje pres. Når vi to kampe i streg scorer på det, så er det jo tydeligt at mærke, det er blevet bedre. Man kan også mærke, at følelsen inde på banen er blevet bedre. Man kan godt sige, at det er lidt mere et kollektivt, stærkere pres vi kommer med.

I eftermiddag skal presspillet stå sin prøve mod FC Midtjylland, der, modsat de seneste to modstandere, kommer langt frem på banen og selv prøver at lægge et pres på modspillerne. Det kommer formentlig til at give plads.

Ser man tilbage på seneste opgave mod dagens modstander, fungerede presset rigtig godt i den første time, og det er en kamp, som spillerne vil tage det positive med fra til dagens opgør.

– Vi spiller rigtig godt de første 60 minutter i seneste kamp mod FC Midtjylland, og det er helt sikkert noget, vi kan tage med til i dag, selvom det ikke er så godt i de sidste 30 minutter. Vi ved at vi skal være klogere og smartere, når vi er i de positive situationer, og det vil vi også blive bedre og bedre til.

Du kan se kampen live i aften på 3+ med kickoff kl. 18:00.

Foto: Getty Images