30. DECEMBER 2020 kl. 10:05
Jobbe: Man ser ikke nogen slå ud med armene

- Der har været op- og nedture. Det kan godt være, at jeg præsterer godt nu, men jeg har arbejdet meget mentalt og fysisk, og den spilletid, jeg har fået, har gjort mig meget mere bevidst om, hvad jeg skal, når jeg har bolden. Jeg er blevet meget mere rolig på bolden og fået et meget større overblik.

For mange er Jesper ’Jobbe’ Lindstrøms succes kommet lynhurtigt. Virkeligheden er dog en anden for talentet, der er kommet fra baghjul igen og igen i sin ungdomstid. Og efter en kanonstart i sidste sæson, og et efterfølgende formdyk, har han i denne sæson været fast mand på holdkortet. Det er resultatet af hårdt arbejde og tillid. Tillid fra trænerne og holdkammeraterne.

- Det er, fordi jeg spiller så meget, som jeg gør og får en rutine, der bygges op. Men der ligger som sagt rigtig meget bag, at jeg spiller fast nu. Og det er sindssyg dejligt, at der kommer et produkt ud af det hårde arbejde, og at det går, som det går. Det handler også om, hvem jeg spiller sammen med. For eksempel hjælper en som Morten Frendrup mig vanvittig meget på banen. Han er en arbejdshest, og det gør, at jeg kan have en lidt mere fri rolle. Men udviklingen har været rigtig god, og det er godt at se, at det hårde arbejde betaler sig, fortæller manden med nummer 18 på ryggen.

Der bliver talt meget de unge på holdet, men for dem ville det næppe gå som det går, hvis det ikke havde været for de rutinerede spillere, der også er at finde i truppen. Sammensætningen af typer og rutine sidder fra Jobbes synspunkt tæt på lige i skabet.

- Det har været supergodt at kunne læne sig op ad de ældre og mere erfarne spillere som Maxsø, Tony (Jung, red.) og de andre. Vi har fået den her balance i truppen mellem unge og de ældre, som er rigtig god. Der er måske nogle af os unge, der gerne vil lidt mere fremad, og det skaber lidt kaos i modstandernes forsvar, men så har vi de rutinerede spillere bag os, som får os til at spille mere simpelt og arbejde, så vi kan tage den mere frie rolle, når vi så får bolden. Så kan vi komme med den intensitet, man har som ung spiller. Den balance er blevet rigtig god.

- De ældre spillere ved, at en type som mig gerne vil udfordre og lave noget ekstraordinært. Og de ved også, at selvfølgelig går det galt nogle gange, men som vi har set den her sæson, så er det lykkedes mere, end det er gået galt, og den tryghed, de giver, gør, at jeg får lyst og tør at prøve mere. I sidste sæson havde jeg ikke afsluttet fra 30 meter mod OB. Der havde jeg formentlig spillet den mere simpelt, men igen så har jeg fået den tryghed fra de ældre spillere og den tro på mig fra trænerne og staben, der gør, at jeg tør – og går det galt, så går det galt. Går det godt, så går den i kassen. Det har også givet mig en balance mellem at spille simpelt og prøve at gøre noget mere, og det, synes jeg, er superfedt. Det viser også, at der er et specielt bånd mellem spillerne på holdet. Der er ingen, der kritiserer andre for at prøve nogle ting.

At spillerne i truppen har det godt med hinanden på banen, kommer også til udryk uden for kridtstregerne. Det er ikke sjældent, at man kan se spillerne samlet til forskellige arrangementer væk fra fodbolden, og det er for den unge offensivspiller med til at understrege, at der er noget specielt i truppen. Noget der viser og styrker fællesskabet.

- Vi har det rigtig godt sammen på og uden for banen. Vi tager ud og spiller paddel-tennis sammen, vi tager ud og spiser og andre ting. Vi har et godt fællesskab, og det kan vi tage med ind på banen. Man ser ikke nogen slå ud med armene under kampene, som man måske har set for nogle år siden. Hvis man tager et langskud, så tager man et langskud, og det er der ingen der ser ned på. Vi kan alle spille vores spil til gavn for holdet. Det gør, at man har mere tro og har mere lyst til at prøve ting, selv om en situation måske kan være lidt vanskelig. Det, synes jeg, er superfedt, at man kan, om man er 20, 25 eller 30 år.

- Kampen mod Horsens er et godt eksempel på den vilje, vi har til at slås for hinanden og holdet. Der skal vi fighte den hjem i stedet for mod Lyngby eksempelvis. Banen er måske ikke til vores måde at spille på, eller holdet vi møder, er måske ikke til at spille rundt om, fordi de står dybt, men der kan vi se, at alle spillere går ind og tager deres dueller og fighter 100%. Alle spiller for holdet og hinanden. Der er ingen, der kun tænker på sig selv og vil det hele. Det er derfor, vi står så godt, som vi gør. Og det var også derfor, at vi hentede alle tre point mod FC København og FC Nordsjælland i de sidste sekunder, for vi kæmper for holdet og ikke for os selv. Det er også derfor, at det går, som det går nu.

Den personlige og holdmæssige medgang vækker naturligvis en sult efter mere, men for Jesper Lindstrøm handler det også om ikke at tage munden for fuld. Selv om efteråret i 3F Superligaen er godkendt for denne sæson, venter der hårdt arbejde og svære kampe i foråret.

- Vi tror mere og mere på tingene, men der venter en forårssæson med mange kampe, så der er langt hjem. Vi skal ud og vise, at vi stadig kan følge med, men det har vi en tro og et håb på, at vi kan. Alle taler om, at FC Midtjylland er det bedste hold, men vi viste i den første time mod dem på hjemmebane, at vi sagtens kan være med. Vi burde have vundet den kamp, og hvis vi spiller på den måde mod topholdene og kører sejrene hjem mod bundholdene, ser det spændende ud.

- Vi lukker nogle dumme mål ind til sidst i nogle kampe, og kan vi stoppe det og stadig score i den anden ende, så kan det blive sjovt, men der er som sagt mange kampe igen, og når vi rammer slutspillet, bliver det kun topkampe. Det giver i sig selv nogle store udfordringer i hver runde.

Truppen er sendt på vinterferie, og for Jobbe ser den ikke så anderledes ud i forhold til sine holdkammeraters.

- Jeg skal slappe af, det er også vigtigt som fodboldspiller. Det bliver nogle dage uden det store, og så skal jeg til at holde mig i gang med det program, vi har fået. Så glæder jeg mig til, at vi skal i gang med sæsonen igen og forhåbentlig komme tilbage med samme niveau. Jeg vil også gerne selv gerne vise, at jeg kan spille en god sæson i stedet for kun en god halvsæson, siger han og sender en hilsen til fansene.

- Tak for opbakningen selv om I ikke kan komme ind til kampene. Vi glæder os til at se jer igen og komme ned og lave en fenerbahce og stå og synge sammen med jer efter kampene. Det er også noget af det, vi spiller for, så vi håber at 2021 på den front bliver væsentlig bedre og anderledes end 2020.

Foto: Getty Images