22. DECEMBER 2020 kl. 12:00
Tirsdags-talentet: Cornelius Allen

Tirsdags-talentet er vores nye format, hvor vi hver tirsdag i et længere interview zoomer ind på et af vores talenter i Brøndby Masterclass. Cornelius Allen er dagens tirsdagstalent, og han har haft sin fodboldopvækst i Birkerød og senere HIK, inden han kom til Brøndby IF i begyndelsen af sin tid som U15-spiller.

Cornelius er førsteårs U19-spiller og er en boldspillende midterforsvarer, der selv vurderer, at hans største styrker er hans rolige udstråling og duel styrke, og at han er god til at drive bolden frem på banen og sætte spillet.

Vi starter dog et lille stykke inde i byen, for det var her, Cornelius Allen voksede op i en kort rum tid, inden han og familien flyttede ud af byen igen.

- Jeg er født og opvokset på Frederiksberg, hvor jeg boede kort med min familie, men så flyttede vi til Birkerød, hvor jeg så startede til fodbold. Der spillede jeg i nogle år, og så flyttede vi ellers videre til Hellerup, hvor jeg bor nu. Efter et par år i Birkerød skiftede jeg så til HIK, idet vi flyttede. Der var også en periode, hvor jeg var i Lyngby i kort tid, men kom så tilbage til HIK - og da jeg så var i begyndelsen af min U15-tid, kom jeg til Brøndby, fortæller han og forklarer, hvorfor det var lige netop som U15-spiller, at han skiftede til gul og blå.

- Jeg tror, det handlede meget om timingen. Jeg vidste godt, at de var interesserede i mig, og at de havde fulgt mig længe. Men jeg ville også gerne vente, så jeg var sikker på, at jeg var klar og følte, at det var den rigtige timing. Og timingen følte jeg så var rigtig som start U15-spiller, så det var jeg rigtig glad for, at jeg gjorde, og at jeg skiftede hertil, lyder det fra Cornelius, der synes, at han har haft nogle gode og lærerige år i klubben.

- Jeg synes, jeg har haft nogle gode år her i klubben indtil videre, men jeg har haft for mange skader desværre. Det har drillet mig lidt, men jeg føler, at jeg er ved at få styr på det, og jeg har også holdt mig skadesfri længe nu. Men alt i alt vil jeg sige, at jeg har udviklet mig meget gennem min tid her i klubben og er på mange måder blevet en bedre fodboldspiller.

Fodbold fylder meget i hverdagen
Cornelius har siden han var helt lille spillet fodbold, og at være U19-spiller i Brøndby Masterclass gør, at fodbold fylder meget i hans hverdag. Derfor har han skulle vælge nogle ting af de ting fra, som fylder meget for hans jævnaldrende, men det lever han fint med.

- Fodbold fylder meget i ens liv, det kan man ikke komme uden om. Men jeg er meget sammen med mine venner og kæreste, når jeg ikke spiller fodbold. Der er jo også mange fester, og en del der drikker i vores alder, men det gør jeg mig ikke rigtig i. Jeg synes egentlig ikke, det er svært at vælge det fra, for jeg har hele tiden været ret afklaret med, hvad jeg vil i livet, og derfor har det ikke været særlig svært. For i stedet for at drikke og feste, så er jeg sammen med min kæreste eller nogle venner, der ikke rigtig gør de ting. Så på sin vis kan man godt sige, at jeg holder fokus på fodbold, fortæller Cornelius, der sideløbende med at spille på U19-holdet også går på Brøndby Gymnasium, hvor han læser en HF.

- Jeg kan godt få det til at hænge sammen, for jeg er en del af en meget god ordning, der er blevet lavet. Vi er faktisk den første HF-klasse på Brøndby Gymnasium, og de har jo et samarbejde med selve klubben, så der er også plads i skemaet til vores træning. Vores U19-hold træner jo tidligere, end hvad man gør normalt, så man bliver nødt til at gå før tid nogle dage. Det får man jo normalt fravær for normalt, men det får man heldigvis godskrevet, da vi er en del af den ordning – også sådan så man ikke kommer for meget bagud.

- Har en kæmpe drøm om at lykkes som fodboldspiller
For Cornelius har det altid været fodbold. Lige fra da han spillede hjemme i haven med sin far og bror, til han tog den gule trøje over hovedet her i Brøndby, og derfor har han også en kæmpe drøm at lykkes som fodboldspiller.

- Jeg tror bare, at det er drømmen om at lykkes som fodboldspiller, der driver mig. Jeg er så glad for at spille fodbold, og jeg vil så gerne kunne leve af det og bryde igennem. Det gør mig glad at spille fodbold, men jeg tror, at enhver fodboldspiller drømmer om at slå igennem på Superliga-holdet og en dag komme til udlandet og prøve sig af der, fortæller han og er opmærksom på, hvor han skal forbedre sig, hvis han en dag skal løbe rundt inde på Brøndby Stadion.

- Der er jo helt klart noget fysisk, som jeg skal forbedre, for det er bare noget andet, når man går fra at være U19-spiller til at være med på Superliga-niveau. Der er altid noget fysisk og taktisk, jeg kan forbedre der, og så skal jeg bare blive ved med at gøre de ting, jeg gør, og så forsøge at blive endnu bedre. Så tror jeg nok, det skal komme. Men de er bare stærkere og hurtigere oppe på det niveau, så det er noget, man skal være helt klar til.

Cornelius har desværre også været præget af skader i sin tid i klubben, selvom han dog har holdt sig skadesfri i et godt stykke tid nu. Han føler dog, at han kan bruge det til noget positivt, og at skaderne har været med til at udvikle ham mentalt.

- Jeg føler hundrede procent, at jeg mentalt har udviklet mig på grund af de skader, jeg har måtte gå igennem. Nu har jeg prøvet det at være skadet en hel del gange, og jeg har også haft skader, hvor jeg så har haft tilbagefald, og så har man skulle ud i kulden igen. Det er hårdt, for man vil bare gerne spille fodbold, så det er hårdt mentalt, men det er noget af det, man lærer undervejs med skaderne.

Kæmpe oplevelse at møde sin yndlingsklub
Cornelius Allen er kæmpe Barcelona-fan, og en af de største oplevelser, han erindrer, er da han og det daværende U15-hold skulle op imod Barcelona i en træningsturnering for nogle år tilbage.

- Da jeg kom som U15 spiller til klubben, var vi med i en turnering, hvor vi så mødte Barcelona. Det var kæmpe for mig, for jeg kom fra en mindre klub, og så stod jeg pludselig i en Brøndby-trøje og skulle møde min yndlingsklub, hvor jeg også startede inde. Det var bare så stort for mig, for vi spillede blandt andet overfor Xavi Simons, som i dag spiller i PSG, som mange måske kender for sit store hår. Så det var bare en fed oplevelse, også at vi ovenikøbet spillede lige op med dem, siger han og tilføjer.

- En anden stor ting var selvfølgelig at underskrive kontrakten med Brøndby, for det er det, man går og kæmper for hver dag – og at mit delmål så lykkedes, var en stor ting for mig. Og så er det jo bare at arbejde videre for mit vedkommende, så jeg forhåbentlig en dag kan skrive under på en Superliga-kontrakt, slutter han.