22. DECEMBER 2020 kl. 10:00
Legenden John Ranum stopper til sommer

John Ranum Jensen. Det er et navn i Brøndby IF, der sportsligt står stærkere end de fleste i klubbens historie. Det vil det også komme til fremover, men det vil ikke længere være som aktiv træner, når sæsonen 2020/21 rinder ud.

Kravene til talentudviklingen og arbejdet i Brøndby Masterclass er vokset eksplosivt de seneste år, og tiden er kommet til, at John Ranum Jensen takker af. 

For fodbolddirektør Carsten V. Jensen bliver det hårdt at se en legende forlade Brøndby Stadion som træner for klubbens talenter for sidste gang.

- Af trænernavne kommer de ikke meget større i forhold til talentudvikling i Brøndby IF og formentlig heller ikke i Danmark. Tallet på, hvor mange talenter han har været med til at udvikle til vores klub, til diverse landshold og spillere, der er endt som profiler i andre klubber i dansk topfodbold, er næsten umuligt at fastlægge.

- Det er aldrig sjovt at sige farvel til kollegaer, der har givet så meget til os, og som har så stor en stjerne i klubben. Desværre er det dét, vi skal med sæsonens udgang. En kombination af en stigende arbejdskompleksitet og øgede krav gør, at vi har sat os ned sammen og taget denne beslutning. Vi siger farvel som venner, og det betyder meget for både mig personligt og klubben, for John har givet os mere, end der kan sættes ord på, siger Carsten V. Jensen.

John Ranum blev i 1995 den første fuldtidsansatte ungdomstræner i klubben, men i mange år inden havde han brugt utallige timer på at træne og udvikle talenter på først kvinde- og derefter på herresiden af sporten, hvoraf en række i dag er profiler i nogle af Europas største ligaer. Han har haft med de fleste aldersgrupper at gøre, og han har sågar undervist i talentudvikling på et seminar for de engelske klubber i Premier League.

Til sommer er det så blevet tid til at sætte et punktum for et langt arbejdsliv i Brøndby IF, fortæller John.

- Talentudvikling i dag er ikke, hvad talentudvikling var, dengang jeg startede. Det er naturligt, at tingene udvikler sig. Det har jeg selv gjort i mange år, men nu er tiden kommet til, at jeg skal ud prøve noget andet. Min tid i Brøndby IF har været nogle af de bedste i mit liv, og jeg har nydt at komme ind og arbejde med spillerne hver eneste dag. Nu kan jeg få lov til at nyde at se dem spille fra tribunen i stedet for sidelinjen. Det glæder jeg mig også til, og så kan jeg ikke udelukke, at jeg finder på noget at lave i amatørafdelingen. Det blågule blod i årene fornægter sig jo ikke, men når det er sagt, så er jeg meget åben over for, hvad fremtiden kan bringe af muligheder, siger John Ranum.