15. DECEMBER 2020 kl. 13:15
Tirsdags-talentet: Magnus Ravn

Tirsdags-talentet er vores nye format, hvor vi hver tirsdag i et længere interview zoomer ind på et af vores talenter i Brøndby Masterclass.

Magnus Ravn er dagens tirsdagstalent. Han har haft det meste af sin fodboldopvækst i samarbejdsklubben Solrød FC og kom til Brøndby IF som 13-årig, hvor han lige siden har været en del af Brøndby Masterclass foruden en lille afstikker for et par år siden. Og hvis efternavnet ringer en klokke, er det ikke uden grund, for Magnus Ravn er nemlig søn af tidligere Brøndby-spiller, Allan Ravn.

Magnus Ravn er førsteårs U19-spiller og spiller venstre back, selvom han også har spillet en del på venstrekanten. For at give et hurtigt indtryk af, hvem han er som spiller, fortæller han selv, at han minder om Liverpools venstreback Andrew Robertson, hvor særligt farten og det offensive udtryk, er der, han udmærker sig.

Men vi starter nede syd for Københavnsområdet, nærmere bestemt Solrød Strand, for her er Ravn født og opvokset, og det var der, han startede sin fodboldkarriere.

- Jeg er født og opvokset i Solrød Strand og bor der sådan set stadig. Jeg har spillet fodbold, siden jeg var fire år og føler egentlig, at jeg aldrig rigtig er kommet ud fra min komfortzone, kan man på en måde sige. Jeg kom så til Brøndby IF, da jeg var 13 år og spillede der til lidt ind i starten af min U15-tid, og så skete der jo det, at jeg fik et tilbud om at komme til en anden klub.

- Dengang så jeg på det sådan, at jeg havde brug for en ny udfordring og prøve noget nyt. Så jeg var væk fra Brøndby IF i ca. otte måneder, men inden jeg skiftede tilbage, vævede jeg lidt mellem, om jeg skulle blive i den klub, jeg var i. For jeg kunne samtidig mærke, at det ikke fungerede fodboldmæssigt for mig i den klub – og så var der lidt med nogle trænere. Der var også meget langt i forhold til min skole og bopæl, så der var en masse ting. Jeg kunne næsten heller ikke rigtig være i skole der i 8. og 9. klasse, men så fik jeg pludselig et tilbud fra Brøndby IF om at komme tilbage.

- Tilbuddet fik mig til at tænke, at det var ligesom at komme tilbage til de faste rammer, og til det jeg kendte i forvejen. Da jeg fik det tilbud, følte jeg, at jeg skulle tilbage igen, og at det var det helt rigtige at gøre. Det var lidt ligesom om at få et opkald hjemmefra, om at man skulle komme hjem at spise, fortæller Ravn med et grin.

Solrød FC er en langvarig samarbejdspartner i Brøndby Masterclass Samarbejdet, og Ravn er også meget taknemmelig overfor de trænere, der troede på ham i en ung alder i barndomsklubben.

- De trænere, jeg havde i Solrød, hjalp mig rigtig meget. Jeg var på et hold dengang, hvor den stod på sjov og ballade med venner fra skolen, og hvor vi bare hyggede os. Men de trænere, jeg havde på det tidspunkt, sagde, at de godt kunne få mig videre på et tidspunkt, hvis jeg selv kæmpede for det. Jeg kunne mærke på dem, at de ville gøre alt for at sende mig af sted, og at de ville mig det bedste, så det er jeg meget taknemmelig for den dag i dag. 

Opvokset i en fodboldfamilie
Med en far der er et særdeles velkendt ansigt for mange Brøndby-fans og som stadig arbejder indenfor fodboldverden, og en bror som også elsker at spille fodbold, har det ikke altid været lige nemt for den unge venstreback at koble af fra fodbold – men det er dog blevet bedre med årene.

- Jeg vil sige det sådan, at det ofte har været svært at koble af fra fodbold. For når jeg har taget til træning, var det fodbold, og når jeg kom hjem, så har den også stået på fodbold – og det er også lige så meget, fordi jeg har en far, der er i det 24 timer i døgnet. Min bror spiller også, og min mor hører nærmest ikke på andet. Så det er lidt svært at koble fra. Men jeg tror over årene, fordi vi allesammen er i det så meget, når vi så kommer hjem, så snakker vi om noget andet og siger lidt til hinanden, at nu har vi alle sammen haft vores andel af fodbold for i dag, og så snakker vi om noget andet. Det tror jeg egentlig også er meget sundt, så ikke alt i ens hverdag står på fodboldsnak, fortæller Ravn, der også har måtte vælge en del ting fra i sit liv grundet fodbolden.

- Jeg har misset et utal af familiefødselsdage og fester i skolen og med vennerne på grund af træning, rejsetid eller kamp, men det er jo det valg, jeg har taget. Jeg vil satse hundrede procent på min karriere, for det andet kan jeg jo lave, når jeg er gammel, griner han.

Søn af stor Brøndby-spiller
Allan Ravn var med til at vinde fire mesterskaber med Brøndby IF op gennem 90’erne og spillede i klubben i knap ti år. Han har været igennem det meste af det, som Magnus går igennem lige nu, og derfor søger unge Ravn ofte råd hos sin far.

- Han hjælper mig rigtig meget. Jeg tror sådan set, at han er den person, der har hjulpet mig mest i forhold til alle de beslutninger, jeg har skullet tage i min karriere som fodboldspiller. Han er den første person, jeg går til, hvis jeg står og skal bruge vejledning, fordi han har været igennem præcis det, som jeg er igennem nu. Det er lige før, han vil sige, at hver dag kommer der et nyt spørgsmål, så jeg bruger ham rigtig meget.

Det er ikke nødvendigvis en fordel at have en tidligere Brøndby-spiller som far. Magnus Ravn har nemlig oplevet eksempler på det modsatte, men han ser det kun som en fordel.

- Jeg tror, at rigtig mange ville se det som en fordel at have en tidligere Brøndby-spiller som far – og det gør jeg også – men i nogle situationer er der også ulemper. For der kan være nogle, der siger, at jeg kun er nået dertil, hvor jeg er i min karriere, fordi min far er den, han nu er. Men det er jo nogle af de ting, der følger med, og det lever jeg fint med. Så det kan være en ulempe, men jeg foretrækker at se på det som en fordel.

- Jeg føler, at engang i mellem kan man godt have følelsen af, at man skal bevise noget ekstra, og at folk måske forventer noget mere af en. Men på den anden side, er det måske endnu sværere for mig, fordi jeg skal træde i hans sko. Så det er meget ’hvis og hvis’, men jeg ser det som en fordel.

Tidligere Masterclass-spillere på Superliga-holdet motiverer
I de sidste par sæsoner har flere af de tidligere talenter i Brøndby Masterclass fået deres gennembrud i Superligaen, og for Ravn, der for få år siden trænede med mange af dem, er det yderst motiverende at se, at vejen ikke er så lang igen.

- 'Frenne', 'Jobbe' og Bjur har jeg jo trænet med for få år siden, for de har jo trænet med nede på U19, da jeg selv var U17-spiller og spillede med. Så når man f.eks. ser Slimane blive matchvinder i søndags, bliver man bare ekstra motiveret. Så tænker man, at så langt igen er man jo ikke engang fra. For det er jo ikke mere end et halvt år siden, jeg trænede med Anis, og han gik og lavede tunneller på modstanderen inde på midten af banen – og så scorer han så lige sejrsmålet mod SønderjyskE i søndags. Så det er fedt at se og vide, at man faktisk ikke er så langt fra, som man kan tro en gang imellem.

- For når man ser, at de spillere man har trænet med på daglig basis, pludselig er de store stjerner i Superligaen, så giver det en masse tro på tingene for os unge drenge nede på U19, og det er meget motiverende.

Spillestil er kendetegnet ved power og offensivt udtryk
Ravn er som fodboldspiller særligt offensiv i sit spil og har endda spillet et halvt år som venstre kant som U17-spiller. Derfor har han nogle offensive kompetencer, som også kommer i spil, når han spiller på venstrebacken på U19-holdet.

- Det, som kendetegner mig bedst som fodboldspiller, er først og fremmest det lange hår, men jeg tror det vil være min power og offensive udtryk. Jeg er meget offensiv i mit spil og vil gerne bidrage med indlæg og dybe løb på modstanderens banehalvdel, mens jeg stadig holder mine defensive pligter.

Ravn har et klart mål om at være en del af Superliga-truppen indenfor et par år, men han er også godt klar over, at man skal være mentalt klar, og at der er forskel på U19- og Superliga-bold.

- Jeg tror, man skal gøre sig mentalt klar. Man skal være klar over, at der er stor forskel på senior- og U19-bold, og så er der de helt elementære ting som positionering og andre ting med spillet, jeg skal arbejde med. Men vigtigst af alt, så tror jeg, at det gælder om at få en masse spilletid, så man bliver klædt bedst muligt på til at spille mod de bedste fodboldspillere i landet, fortæller han og sætter ord på sin største drivkraft.

- Min største drivkraft er at komme ind på Brøndby Stadion og spille. Det er også en kæmpe drøm at få mit billede op og hænge på væggen over tidligere Masterclass-spillere i kælderen, for det er jo dem, som nu har taget skridtet op i Superliga-truppen. Men især det at gå ind på banen til lyden af ’Jump’ er så stort. Og så ville det være helt vildt at få råbt sit navn af fansene nede på Sydsiden, så der er en masse forskellige ting, der er en vanvittig stor drivkraft for mig.