1. DECEMBER 2020 kl. 14:10
Masterclass-overblik: Ubesejrede U15 fortsætter stime

U17 og U15 hold var de eneste to hold i Brøndby Masterclass, der var i aktion denne weekend. U17 spillede 1-1 mod Randers Freja FC, mens U15 er oppe på 11 sejre i træk i U15-ligaen. Vinder U15 deres kamp denne weekend over FC Midtjylland, går de gennem dette efterår med maksimumpoint.

U17 spillede uafgjort og 'tabte' et point på straffespark
Sune Jensens mandskab fik en fin start på opgøret mod Randers Freja FC og scorede allerede efter seks minutters spil, da Benjamin Luka Kold kunne sende bolden i kassen til 1-0. Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, men efter pausen kom gæsterne godt fra land og kunne score til kampens resultat på 1-1.

Selvom kampen på papiret endte uafgjort, er det sådan, at der i dette års U17-liga er ét point mere på spil efter et uafgjort resultat, og derfor gik holdene i straffesparkskonkurrence efter de 90 minutter. Randers Freja FC trak det længste strå, og derfor kunne de rejse hjem med to point i bagagen, mens U17-drengene måtte nøjes med et enkelt.

- Jeg synes, vi fik en rigtig god start på kampen og dominerede også første halvleg. Vi burde have været lidt skarpere, for så havde vi ført med to-tre mål i pausen, men Randers var også dygtige til at komme hurtigt ned og være kompakte foran eget felt. Men med en smule mere skarphed og snilde, så havde vi også ført lidt mere ved halvleg, fortæller cheftræner Sune Jensen, som overordnet set var tilfreds med udtrykket fra sine drenge, selvom der manglede skarphed.

- Spillet fra drengene var rigtig godt i første halvleg, og så var det sådan ok i anden halvleg. Der er nogle ting i anden halvleg, hvor vi lige skal have lidt mere kølighed til at spille os ud af pressede situationer, og så har vi desværre for mange situationer, hvor vi ikke fik udnyttet vores chancer.

Der resterer kun to kampe for U17, inden de går på vinterpause, og Sune Jensen håber på at slutte godt af.

- Det bliver rigtig vigtigt at få sluttet godt af. Vi møder to rigtig gode hold i FC Nordsjælland og FC Midtjylland, og det bliver spændende at se, hvordan vi klarer de to modstandere, slutter han. 

Brøndby IF – Randers Freja FC 1-1 (1-0)
1-0 Benjamin Luka Kold
1-1

Startopstilling

Oscar Sejrup - Kean Tran – Kasper Larsen

Bertram Kvist – Mads Beyer

Benjamin Luka Kold

Matteo Grosso – Max Juhl – Mikkel Durlev – Malek Bakhit

Christian Rust

Bænken
Hjalte Andersen, Carl-Emil Pedersen, Patrick Allentoft, Malthe Schou (RM)

Ustoppelige U15 fortsætter vanvittig sejrsstime
Kenneth Høiers drenge fik deres 11. sejr i træk, som cementerer deres suveræne førsteplads i U15-ligaen med otte point ned til nærmeste forfølger. Saman Jalaei gav Brøndby en super start på opgøret med et mål efter knap ti minutters spil. Benjamin Kold udbyggede føringen efter pausen, men Randers Freja FC slog tilbage og fik reduceret i midten af anden halvleg til kampens resultat på 2-1.

Det er således U15-drengenes 11. sejr i træk, og hvis de vinder deres kamp i næste weekend, går de helt ekstraordinært igennem efterårssæsonen som ubesejrede med maksimumpoint.

- Det var en kamp, hvor vi især i første halvleg kontrollerede kampens begivenheder rigtig godt og holdt Randers helt fra fadet. Vi mødte et hold, der havde mange spillere bag bolden og var kompakte, og som også hellere ville forsvare end at jagte i første halvleg. Det var vi faktisk gode til at udnytte, set i forhold til når vi tidligere har mødt den type hold. Vi skabte masser af chancer, men vi kunne ikke rigtig få den i kassen mere end den ene gang i første halvleg, fortæller cheftræner Kenneth Høier, der beretter om et mere balanceret kampbillede i anden halvleg.

- I anden halvleg blev det en mere jævn kamp, selvom det var os, der skabte de store chancer. Vi kom på 2-0, og med ti minutter igen fik de så reduceret, og det betød, at kampen egentlig kunne være gået begge veje. Men det er en god kamp og god præstation fra drengene, selvom det blev usikkert til sidst med deres scoring til 1-2, siger han og tilføjer om holdets mentalitet.

- Der er noget topholdsmentalitet i holdet og en stærk karakter, der gør, at vi også kan vinde de tætte kampe. Det er noget, det her hold kan, for vi vinder de tætte kampe. Lige nu, hvis kampen ligger og tipper den ene eller anden vej, så ligner det oftest, at det er os, der vinder den.

Brøndby IF – Randers Freja FC 1-1 (1-0)
1-0 Saman Jalaei
2-0 Benjamin Kold
2-1

Startopstilling

Saman Jalaei – Oscar Schwartau – Anton Haaning

Adam Claridge – Mahdi Babaiasl

Mathias Jensen

Lukas Larsen – Anis Dauti – Erem Özkul – Emil Jensen

Lucas Mangaard

Bænken
Benjamin Kold, Viktor Sørensen, Nikolaj Larsen, Noah Sømmergaard (RM)