15. SEPTEMBER 2020 kl. 14:25
U17-træner inden pokalfinale: Vi er toptændte

Tingbjerg Idrætspark lægger i aften græs til U17-pokalfinalen, når Brøndby Masterclass U17 møder Nykøbing FC.

Finalen skulle oprindeligt være afviklet i foråret, men på grund af Corona-pandemien måtte pokalfinalen udskydes til efteråret. I aften gælder det så, og cheftræner Sune Jensen melder om et toptændt Brøndby-mandskab, der glæder sig til at komme i aktion.

- Der kommer 14 super tændte Brøndby-spillere og to lige så tændte trænere til den pokalfinale, indleder cheftræneren med et grin, inden han sætter ord på betydningen af kampen for spillerne.

- Det er megastort for drengene at skulle spille en pokalfinale, det vil det altid være. Man spiller om nogle medaljer, og for drengene er det også et godt udstillingsvindue i forhold til at vise, at man som fodboldspiller godt kan håndtere det pres, der er på en.

- Man glæder sig rigtig meget. Det er klart, at som træner er det også noget specielt at skulle spille en finale, for hver kamp har jo sin historie. Når man spiller en finale, er det lige det der ekstra krydderi, ligesom når man møder FC København i et Derby.

Kampen bliver spillet under lidt usædvanlige omstændigheder, da finalen som tidligere nævnt skulle være afviklet i foråret. Det betyder, at der hen over sommeren er U17-spillere, som er rykket op på U19, og at U15-spillere er rykket op på U17. Uanset hvilke spillere, der spiller kampen, ser Sune Jensen, at spillerne skal være i stand til at begå sig på de forskellige Brøndby Masterclass-hold. Derfor tror han ikke, der kommer til at være nogle udfordringer.

- På den måde ser vi os selv som et akademi. Forstået på den måde, at vi er én stor gruppe – og ligesom der i nogle weekender kan være U17-spillere, der spiller med U15-holdet og så videre, så ser vi det lidt som sådan en flydende organisme, hvor spillerne skal kunne spille og ikke mindst omstille sig til de forskellige niveauer, de begår sig på.

- Jeg tror ikke, det bliver en stor udfordring, og vi har faktisk heller ikke så mange spillere med, på grund af lidt forskellige årsager i forhold til U18-gruppen. Så dem, der kommer ned fra U19 i dag, skal tage et stort læs, og så tror jeg, det bliver et godt match, da vi jo møder et lidt ældre Nykøbing-hold, som også ligger en række under os.

Slog FC København ud i semifinalen
Nykøbing FC’s U17- og U19-hold har ikke leveret prangende resultater indtil videre i denne efterårssæson, men ikke desto mindre slog de FC København ud i semifinalen for to uger siden, og derfor forventer cheftræneren også, at man skal møde et godt hold.

- De slog jo FCK ud i semifinalen, så på den måde tror jeg også, det er et godt hold, og at de kommer til at køre på, at de er fysisk stærkere end os – og det skal vi kunne håndtere.

- Jeg er lidt spændt på, hvad vi møder, men jeg tror fortrinsvist, at vi kommer til at møde primært deres U19-spillere, hvor de jo har mange spillere med fra årgang 2003. Så jeg tror ikke, de har så mange U17-spillere med, hvor vi jo primært har spillere med fra vores U17-hold. Vi har faktisk endda også nogle U16 med, så på den måde kommer vi med et lidt yngre hold, end de gør. Og derfor tror jeg, det bliver et godt match, lyder det fra Sune Jensen, der er særligt opmærksom på, at man skal være kompakte, da de møder et fysisk hold.

- Vi skal være kompakte, så vi ikke som enkelt spiller kommer ud på siderne og dækker for store områder, for der vil vi blive overmatchet på det fysiske niveau. Vi skal også være hurtige til at forudse situationerne, og det er både med og uden bold. Det er mest for, at vi ikke skal tro, at vi er stærkere end dem, for det er vi ikke. Så det handler om, at vi skal være gode på bolden og spille den hurtigt rundt.

Du kan se kampen live på Brøndby Indefra, hvis du er abonnent. Der er kampstart klokken 20.00.