15. SEPTEMBER 2020 kl. 12:00
Masterclass-overblik: Svær weekend

Brøndby Masterclass-holdene med undtagelse af U14 var i aktion i weekenden, der på forhånd bød på en masse svære opgør. For U19 og U17’s vedkommende endte det med nederlag til FC København, mens U15 dog tog en sejr over ærkerivalerne. U13 vandt endnu engang, da de scorede to mål i overtiden og dermed fik de tre point.

U19 tabte til FC København
Christian Sørensens drenge skulle op mod et velspillede FC København-mandskab, og det skulle vise sig allerede fra start, da københavnerne kom foran. Mathias Kvistgaarden udlignede kort før anden halvleg til stillingen 1-1, og Jagvir Singh reducerede til 2-3 midt i anden halvleg.  

Brøndby pressede på sent i kampen for at udligne til 3-3, men i stedet indkasserede de to mål i overtiden. Resultatet på 5-2 til rivalerne synes cheftræneren derfor ikke var helt retvisende, da Brøndby i store dele af kampen leverede en rigtig god præstation.

- Det blev en kamp, hvor vi desværre kan dele den op i to bidder. Jeg synes grundlæggende, at vi var fint tilfredse med, hvad der skete i de første 90 minutter i et kampbillede, hvor den stod 3-2 til dem. Men når den står 3-2, så skal man jagte et point, og det gjorde vi, men det gør også, at vi fik en scoring i mod os til 4-2 i overtiden.

- De fik så også et mål til 5-2, og det er lidt det, der gør, at man kan dele kampen i to, for den afslutning havde den kamp ikke behøvet af have. Det bliver til sidst et alt for voldsomt aftryk på kampen, i forhold til det som præstationen i 98 procent af kampen berettigede til. Det, at vi gerne ville jagte målet til 3-3, og de i stedet scorede til 4-2 og 5-2 er et uheldigt aftryk, for det fortjente kampen bestemt ikke, i forhold til den præstation vi leverede, slutter Christian Sørensen.

Brøndby IF – FC København 2-5 (1-2)
0-1
1-1 Mathias Kvistgaarden
1-2
1-3 Mads Westergren (selvmål)
2-3 Jagvir Singh
2-4
2-5

Startopstilling:

Mathias Kvistgaarden – Mads Freitag

Jagvir Singh

Marinus Larsen – Solomon Opoku

Laurids Brandt

Jacob Rasmussen – Mads Westergren – Cornelius Allen – Martin Saleh

Lucas Ziegler

Bænken
Tobias Juul, Filip Andersen, Magnus Ravn, Louis Christoffersen

U17 havde en offday
Sune Jensens drenge mødte ligeledes FC København til et U17-Derby i weekenden, der viste sig at være en stor mundfuld og som endte med et stort nederlag på hele 5-0 til københavnerne. Efter en blandet start fik FC København scoret to mål før pausen, og efter målet i anden halvleg var der aldrig rigtig tvivl om kampens udfald.

- Det var en kamp, hvor vi mødte et rigtig godt FCK-hold, og som er et hold, der skal kæmpe med om guldet i denne sæson. Der må man bare sige, at vi mødte et hold, som bare er stærkere end os lige nu. De har også mange anden års U19-spillere, der har spillet meget sidste år og er et andet sted, end der hvor vi er.

- Vi var egentlig ret godt med mod FCK, men de scorede nogle mål lige før pausen og et enkelt efter pausen, og så ville vi egentlig hellere ikke lukke for mange mål ind end at gå efter en eventuel udligning. Vi var rigtig gode mod OB sidst og overmatchede dem, men vores hold er niveaumæssigt et andet sted – og mod FCK fik vi nogle svar på, hvor vores niveau er lige nu, slutter Sune Jensen

Brøndby IF – FC København 0-5 (0-2)
0-1
0-2
0-3
0-4
0-5

Startopstilling:

Oscar Sejrup – Patrick Allentoft – August Carlsson

Bertram Kvist – Mads Beyer

Benjamin Luka Kold

Matteo Grosso – Ludwig Vraa – Hjalte Andersen – Malek Bakhit

Malthe Schou

Bænken
Christian Rust, Mikkel Durlev, Kasper Larsen, Benjamin Kold

U15 sejrede over ærkerivalerne
Der var dog ikke lutter nederlag til alle Brøndby Masterclass-hold, da U15 leverede en stærk præstation og formåede at vinde med 2-0 over FC København i en kamp, hvor cheftræneren føler, at hans drenge endda kunne have scoret yderligere mål. Derfor er cheftræner Kenneth Høier også godt tilfreds med sejren, der bringer hans drenge op på to sejre ud af to mulige i U15-ligaen.

- Det var en dejlig sejr, og vi er rigtig glade for sejren først og fremmest, men vi var også glade for drengenes evne til at udføre vores gameplan. Rent taktisk var det okay, men jeg synes, vi var det klart bedste hold på banen. Vi havde momentum, og vi havde kontrol over tingene – og set over en hel kamp, at vi formår at holde et hold som FCK fra store chancer, det er vi meget glade for.

- Jeg tror godt, vi kan tillade os og sige, at vi kunne have scoret flere mål. Vi havde to chancer inde i det lille felt, vi brænder et straffespark og har en masse høje erobringer på deres banehalvdel, hvor det er lige ved og næsten, at vi får scoret yderligere på dem, slutter den tilfredse cheftræner.

Brøndby IF – FC København 2-0 (0-0)
1-0 Mahdi Babiyasl
2-0 Oscar Schwartau

Startopstilling:

Viktor Sørensen – Oscar Schwartau – Kean Tran

Magnus Søndergaard – Hamed Traoré

Mathias Jensen

August Harritsø – Erem Özkul – Oliver Lauritsen – Waldemar Bjergfeldt

Noah Sømmergaard

Bænken
Lucas Manggaard
Mahdi Babayasl
Lukas Larsen
Nikolaj Larsen

U13 vandt i slutminutterne
Cheftræner Benjamin Chor og hans U13-drenge skulle forsøge at ride videre på bølgen af selvtillid efter sejren på 6-0 over HIK i sidste uge. Og det fik de gjort, da de vandt med 4-2 over HB Køge. U13 startede ellers med at komme bagud med 2-0, men kom senere i kampen op på 2-2, inden de i slutminutterne lavede to mål og vandt med 4-2.

- Vi startede jo faktisk med at komme foran med 2-0 i første halvleg efter to frispark. Kampen forløber egentlig, som vi havde planlagt, da vi vidste, at vi ville komme til at have bolden meget – og at de ville stå lavere og køre på omstillinger. Men vi kom bagud, og vi havde svært ved at finde hinanden og det tekniske niveau, lyder det fra Chor, som fortalte drengene i pausen, at de skulle blive ved med at holde fokus.

- Vi snakkede om i halvlegen, at vi skulle holde fokus på os selv, og at de skulle holde sig til planen. Vi kom så på 2-2 og scorede vores to sidste mål i overtiden. Det er så, hvad det er. Men vi havde faktisk chancerne inden, så det var egentlig et spørgsmål om tid, før vi ville komme foran i kampen.

HB Køge – Brøndby IF 2-4 (2-2)
1-0
2-0
2-1 Adam Danielsen
2-2 William Helle
2-3 Ceyhun Humut
2-4 Sander Larsen

Startopstilling:

Adam Danielsen

Benjamin Rasmussen – Jakub Michaelovski

Ceyhun Hemet – Gustav Johansen

Markus Petersen – William Helle

Alexander Bejer-Andersen

Bænken
Casper Svart
Sander Larsen
Harry Aso