26. AUGUST 2020 kl. 18:30
Joel Kabongo: Dejligt at få en masse minutter i benene igen

I morgen skal truppen i aktion igen, når førstedivisionsklubben FC Helsingør kommer på besøg i denne sæsons anden testkamp. Første træningskamp endte som bekendt med en sejr på 3-1 over Næstved BK.

Joel Kabongo fik en halvleg i sidste uges sejr over Næstved BK, og forsvarsspilleren er generelt glad for at være tilbage efter et langt skadesforløb og ser derfor frem til morgendagens kamp.

- Det er dejligt at være tilbage. Det er en hård preseason som altid, men for os spillere gælder det jo om at få spillet og løbet en masse. Der bliver løbet en masse i skoven, og man kan mærke, at benene bliver brugt, indleder Kabongo og sætter et par ord på morgendagens kamp mod FC Helsingør.

- Vi skal egentlig bare ud og spille vores spil, og vi skal ud og vise, at vi er gode på bolden og stærke i presset. Vi skal være offensive i vores spil og fremadrettede, og det er også helt klart nogle af de ting, vi træner meget ude på banen for tiden. Vi spillere spiller jo altid for at vinde - selvfølgelig gør vi det her i Brøndby IF. Men det er meget spillet på banen, vi fokuserer på, for det er jo "bare" en træningskampe, vi spiller, men selvfølgelig giver det et ekstra smil på læben, hvis man også får en sejr.

- Det er fedt, nu hvor der har været pause, at man kan få en masse minutter i benene. Nu har jeg også været ude med en skade, så jeg har jo ikke fået lige så mange kampe, som de andre spillere i truppen har. Men det er noget, man ser frem til hele ugen, når vi skal i kamp, så det er selvfølgelig en af de sjovere dage som fodboldspiller. Men vi glæder os rigtig meget til at spille mod FC Helsingør og er klar til at give den gas.

Joel Kabongo fik allerede tidligere på året nogle minutter på reserveholdet efter sit skadesforløb, men han er dog glad for, at han nu har mulighed for at være med på førsteholdet på fast basis igen.

- Jeg fik nogle kampe for nogle måneder siden for lige at få spillet noget fodbold og få noget boldføling. Men så kom Corona-pausen, og så var der nogle forskellige ting, der holdt mig lidt ude. Men det er dejligt at være omkring holdet hver eneste dag og bare klø på. Det har jeg ventet på i mange måneder nu, så at være med til træninger og kampe på fast basis igen gør, at jeg er meget glad igen.

Skadespause har styrket mentalt
Joel Kabongo måtte udgå i en kamp mod FC Midtjylland tilbage i april sidste år, da han landede forkert på foden efter en luftduel og rev det forreste korsbånd over. Men på trods af et skadesforløb, som var langt hårdere, end han havde regnet med, er forsvarsspilleren kommet stærkere ud på den anden side.

- At gå igennem skadesforløbet var hårdere, end jeg havde troet. Jeg tænkte, at man nok skulle klare det, men det var rigtig hårdt mentalt, og der var rigtig mange tanker, der gik igennem ens hoved hele tiden på det tidspunkt. Man tænkte, om man nu kom tilbage og kunne ramme sit gamle niveau – den tanke havde jeg meget oppe og vende i mit hoved. Men jeg har samtidig også troet rigtig meget på mig selv og føler mig stærkere mentalt efter min skade.

- Det gør samtidig også bare, at man så er endnu mere glad, når man står på ude banen. For pludselig forstår man det med, at når man bliver hevet ud af fodbolden på ingen tid, så er det bare langt hårdere, end man regner med. For det er jo bare én lille forkert situation, så er man ude i 12 måneder. Man kan ikke undgå at tænke situationen igennem mange gange, men jeg kunne ikke have gjort noget anderledes. Man tænker, kunne jeg have gjort noget på en anden måde – men i kampsituationen gælder det bare om at vinde bolden. Men det er fantastisk at være tilbage igen, det må jeg bare sige, slutter forsvarsspilleren med et stort smil.

Foto: Getty Images