24. APRIL 2019 kl. 13:00
Joel Kabongo ude resten af året

Midt i første halvleg i sejren mod FC Midtjylland i mandags, fik Joel Kabongo et vrid i knæet og måtte bæres fra banen.

Knæet er nu blevet scannet og desværre viste den, at Joel har revet det forreste korsbånd over. Han vil blive opereret i starten af maj, og derefter venter genoptræningsprocessen. Det forventes, at Joel Kabongo er ude resten af kalenderåret.

- Da jeg lander efter duellen, kan jeg med det samme mærke, at der er noget galt inde i knæet, fortæller Joel Kabongo selv om situationen, hvor skaden opstår.

- Jeg frygtede det værste, og det er desværre blevet bekræftet. Nu venter der en lang periode på sidelinjen, og det bliver svært, for som fodboldspiller vil man godt bare spille fodbold.

- Vi har ikke haft den sæson, vi havde drømt om, og jeg ville som Brøndby-dreng gerne hjælpe med, at vi kunne slutte så godt af som muligt. Nu må jeg nøjes med at se til fra sidelinjen. Heldigvis har jeg god støtte fra holdkammeraterne og familien, og jeg kommer til at knokle for at komme stærkt tilbage, siger den talentfulde forsvarsspiller.

Cheftræner Martin Retov er ærgerlig over at se en så stor skade ramme et ungt talent.

- Hvis man tager de kyniske briller på, så kommer de fleste fodboldspillere igennem en periode, hvor man er skadet, for det er et fysisk spil. Men hele klubben står bag Joel i den hårde periode, der venter ham. Den bliver udviklende for ham rent mentalt, for han står nu over for nogle udfordringer, han ikke har prøvet endnu i sin unge karriere som fodboldspiller.

- Det er jo ikke en skade, man ønsker for nogle spillere. Det bliver en rigtig hård tid for Joel, og i første omgang handler det om at få vendt den mentale skude. Når den første skuffelse over skaden har lagt sig, skal han tænke positivt og fokusere på at komme tilbage endnu stærkere og endnu mere mentalt parat til at være en spiller på vores hold. Der har han det perfekte forbillede i Kevin Mensah, der kom tilbage i denne sæson stærkere og hurtigere, og det er det samme, Joel skal fokusere på, lyder det fra cheftræneren.

Foto: Getty Images