21. AUGUST 2020 kl. 12:50
Azad Corlu: Drengene skal have en forståelse for Brøndby-kulturen

Azad Corlu overtog i sommer U14-holdet i Brøndby Masterclass efter at have været en del af U13-holdet i de sidste tre år. Cheftræneren har et særdeles godt kendskab til de unge drenge, som han har haft at gøre med i løbet af det seneste år, og som i følgeskab med spillerne nu rykker en årgang op.

Corlu er selv en rigtig klubmand og har været en del af Brøndby IF i knap 25 år - primært gennem sin tid som aktiv fodboldspiller. Netop udvikling er et vigtigt element for cheftræneren, og han sætter derfor en dyd i, at spillerne hele tiden udvikler sig og bliver en bedre udgave af sig selv i den kommende sæson.

- Min forventning for denne sæson er, at når vi kigger tilbage om et år, så skal spillerne kunne kigge tilbage og se, at de er blevet en bedre udgave af sig selv. Mit primære fokus er ikke, at de skal vinde så mange fodboldkampe som muligt. Det hører selvfølgelig til, at man spiller kampe, og at man skal gøre alt for at vinde. Men mit primære mål med drengene er, at de skal være en bedre udgave af sig selv, og at de skal have gjort alt for at opnå dette. Jeg skal som træner også gøre alt for at motivere dem og sætte rammerne for dem - og det er sådan, det skal være, lyder det fra Corlu, der især i sit arbejde med spillerne fokuserer på, at de skal forstå kulturen i Brøndby.

- For mig er det også vigtigt, at drengene har en forståelse for Brøndby-kulturen, og en forståelse for at man skal gøre rigtig meget for at nå langt i den her branche – men det hele skal gøres med et smil. Jeg skal nok være der til at skælde dem ud, hvis de ikke er grundige nok. Men jeg skal nok også være der for spillerne og tage en arm rundt om dem, hvis de er kede af det over noget, eller at der er noget, de ikke forstår. Kulturen er for mig altafgørende, og det er det ikke, om vi vinder hver weekend. Hvis jeg får lært dem kulturen, og det håber jeg, jeg kan, når jeg har været her i 25 år, så er jeg sikker på, at U17- og U19-træneren nok skal lære dem at vinde fodboldkampe. Det skal de nemlig lære, hvis de skal ind og spille på superliganiveau. Det er et præstationsmiljø i Brøndby IF, og vi er ikke tilfredse med at blive nummer seks – det kan man være i andre klubber, men det kan man ikke her.

Corlu spillede næsten gennem hele sin karriere i Brøndby IF og var en af de spillere, som tog turen hele vejen fra ungdomsrækkerne og op i superligatruppen. Men i en alder af blot 23 år tog det tidligere stortalent en moden beslutning og valgte at stoppe karrieren. Netop det faktum, at Corlu har prøvet, hvad det vil sige at spille på topplan, er noget, han kan give videre til sine unge spillere i følgeskab med en anden tidligere Brøndby-spiller i form af Kasper Lorentzen.

- Jeg føler selvfølgelig, jeg kan give noget til spillerne, i og med jeg har spillet på et højt niveau gennem min karriere som fodboldspiller – det skal jeg kunne give dem. Og jeg har heldigvis også Kasper Lorentzen, som er assistenttræner, og som har spillet på et endnu højere niveau, end jeg har. Så vi har en forståelse for de følelser, spillerne går igennem, og de frustrationer de kommer til at gå igennem. Den svære opgave i det for Kasper og jeg, det er at formidle til spilleren, at vi forstår ham, men at han måske skal prøve at gøre tingene på en lidt anderledes måde. Det er stadig en opgave for Kasper og jeg, for vi har været vant til at snakke fodbold på én måde, og nu har vi med 13- 14-årige drenge at gøre, og der skal vi være i stand til at formidle det på en ordentlig måde til dem.

Store forskelle i spillernes fysiologiske udvikling

I 13-14-årsalderen kan der være store forskelle på, hvor spillerne er rent fysisk i deres udvikling. Derfor kan en spiller, der er hurtigere udviklet, gøre en kæmpe forskel i en kamp, end hvad man ellers ville opleve i andre aldersgrupper. Derfor er det vigtigt, at staben hele tiden monitorere spillernes udvikling via den fysiske træner, der er tilknyttet, og at trænerne tilpasser taktikken derefter.

- Vi har jo en fysisk træner, som kigger på det her element, hvornår og hvordan spillerne vokser. Der er jo nogle ting i denne alder, vi ikke kan kontrollere i forhold til vækst. Jeg vil tro, at omtrent 20 procent af tiden har vi vores fysiske træner med ude på banen, og der står han for noget bevægelse og koordination med spillerne.

- Vi skal især udvikle på det taktiske omkring vores pres. Fordi vi er lidt mindre end nogle af de andre hold, så skal vi gøre tingene i et lidt højere tempo i forhold til forståelsen, og derfor skal de være endnu dygtigere til at forudse tingene og være endnu dygtigere til at gøre tingene sammen. Her på U14-niveau, hvis der er en stor gut, der er hurtig, så kan han oftest tage bolden under armen og løbe væk med bolden. Så vi bliver nødt til at gøre tingene sammen, og det er noget, vi skal arbejde på.

- Vi har mange små spillere i truppen, hvis vi sammenligner med nogle af de andre hold, vi spiller i mod. Men jeg håber, vi får uddannet drengene så godt, at når de rammer nogle af de andre drenges størrelser om nogle år, så er det nogle spillere, der er spilintelligente, teknisk dygtige og gode til at sætte tempo i spillet, slutter Corlu.