20. AUGUST 2020 kl. 10:10
U15-træner: Vigtigt spillerne udvikler sig hver dag

Kenneth Høier er denne sommer tiltrådt posten som ny træner for Brøndby Masterclass U15. Det er en særdeles rutineret herre i Masterclass-regi, da cheftræneren kommer fra et halvt år som U17-træner – og foruden en lille afstikker til HB Køge har Høier ellers været assistenttræner for Brøndby Masterclass U17 i fem år forinden.  

Cheftræneren har kun arbejdet med sit nye hold i knap fire uger, men han har især fokus på at gøre sine spillere dygtigere og udvikle deres kompetencer i denne sæson.

- Jeg har ikke en resultatmæssig forventning, som at vi eksempelvis skal ende et bestemt sted i tabellen. Det er klart, at vi er Brøndby, så vi skal spille med om de sjove placeringer. Det, jeg til gengæld kigger rigtig meget på, er, at vores spillere bliver bedre fodboldspillere, og hvordan vi kan udvikle dem mest muligt. Vi vil selvfølgelig gerne spille med i toppen og nå en eventuel pokalfinale, men jeg tror på, at hvis vi bliver bedre hver dag og får det maksimale ud af vores spillere, så skal sådanne målsætninger også nok komme, siger Kenneth Høier.

- Lige nu har vi med en trup at gøre, som fysisk set er tidligt udviklet, og det giver os nogle fordele mod de fleste modstandere. Det vigtigste for mig er ikke noget, man kan måle i point eller resultater. Det vigtigste for mig er, at spillerne udvikler sig og bliver bedre. Man skal huske på, at spillerne jo også er i en alder, hvor der er stor forskel på dem. Nogle af dem er i vækstspurt, og andre har ikke iværksat vækstspurten endnu, så det betyder, at spillerne er på et meget individuelt plan i denne alder, siger Kenneth Høier, der understreger, at spillerne går nogle år i møde, hvor der sker kropsmæssige forandringer.

- En spiller, der ikke er begyndt at vokse endnu, han vil med garanti begynde at vokse på et eller andet tidspunkt. En spiller, som er færdig med at vokse, han vil ikke udvikle sig særlig meget fysisk set. Så der er et potentiale hos nogle spillere, som ikke lige er til at se, men som vi har en god fysisk stab til at monitorere og måle, hvor de er i deres udvikling. Nogle spillere får også større muskler, og det betyder selvfølgelig også noget for spillernes evne til at accelerere, drible og løbe med bolden.

Netop det faktum, at der sker mange kropsmæssige forandringer i denne alder, gør, at der er stor forskel på, hvor spillerne er i deres udvikling. Men på trods af de udviklingsmæssige faktorer er der en sund konkurrence i truppen, vurderer Høier.

- U15-årgangen er jo en svær størrelse, fordi der er så stor forskel på, hvor de er henne i forhold til deres udvikling. Men spillerne har en masse ting, de skal fokusere på. Men lige nu er der, hvor vi er stærkest, det er helt klart på det fysiske. Men det er en spændende årgang, og det er et spændende hold. Afstanden fra toppen til bunden i truppen er så kort, så de presser hinanden alle sammen hver dag til træning. Det giver en super god konkurrencementalitet, og det betyder, at spillerne bliver nødt til at være nærværende og mentalt til stede til træning hver dag. Vi er et sted lige nu, hvor vi skal accelerere spillernes udvikling og egentlig sætter større og større krav til dem, slutter U15-cheftræneren.