19. AUGUST 2020 kl. 17:10
U17-træner: Masser af spændende potentiale i truppen

Sune Jensen overtog tidligere på sommeren styringen som U17-træner i Brøndby Masterclass. Han kommer fra en stilling som U15-træner, hvor han har været de sidste to år. Den nye cheftræner, der har været i spidsen for sit mandskab i knap en måned, har derfor et særdeles godt kendskab til sine spillere, da han har beskæftiget sig med mange af dem, inden de blev sendt op på U17.

Dette års U17-trup adskiller sig fra forrige års, da denne sæsons trup primært kommer til at bestå af første årsspillere, som lige er blevet rykket op fra U15. Derfor er mange af spillerne fælles om at skulle begå sig på et helt andet niveau, men cheftrænerens gode kendskab til sin nye trup, gør arbejdet noget lettere.

-  Vi er jo lige startet, kan man sige. De yngste spillere, der er i truppen, havde jeg sidste år, så dem kender jeg allerede rigtig godt. Og de andre spillere i truppen kender jeg også allerede godt, da jeg jo også har haft dem, da de var U15-spillere, hvor jeg selv var træner. Så på den måde kender vi hinanden, og det er jo en god forudsætning for at sætte en læringsproces og noget arbejde i gang. Men det er jo en helt ny trup i forhold til sidste år, så man kan ikke rigtig sammenligne dette års U17 med holdet fra sidste år. I år har vi jo rigtig mange første-årsspillere, som skal vænne sig til at spille U17, for det er et stort skridt for dem at tage. Så har vi også nogle andenårs-spillere, som var med sidste år, men som af forskellige årsager ikke har haft det bedste år, lyder det fra Sune Jensen, der især fremhæver potentialet i truppen.

- Så det er sådan lidt todelt, at vi har nogle spillere, der er førsteårs-spillere, og som skal spille rigtig meget. Og så har vi nogle andenårs-spillere, som skal steppe op og vise, at det er dem, der skal satses på. Det er jo meget normalt, at når man kommer op som førsteårs U17-spiller, så er der nogle andenårs-spillere, som er et år foran dig i processen. Men det er der altså ikke rigtigt i år. Og det er jo, fordi vi synes, vi har nogle gode førsteårs-spillere, og fordi de har masser af potentiale. Så det er klart, at vores førsteårs-spillere i denne sæson skal tage noget mere ansvar, end hvad der er normalt i en U17-trup. 

Sidste sæson endte U17 i midten af tabellen, men cheftræneren fremhæver, at det vigtigste for trænerstaben stadig er, at de kan se en udvikling hos spillerne på træningsbanen hver dag.

- Vi bekymrer os ikke så meget over, hvem vi kommer til at konkurrere mod i den sæson, vi går ind til. Historisk set har hold som FC Nordsjælland og FC Midtjylland nogle gode trupper, og så må vi se, hvordan og hvorledes det udvikler sig i løbet af sæsonen. Som sagt, så har vi en del spillere, som ikke har været omkring U17 Liga sidste år, hvor de andre hold måske har spillere, som har spillet en masse sidste år. Man kan sige, at resultatmæssigt kommer det i høj grad til at afhænge af, hvor hurtigt vi kan rykke os. Men det vigtigste er jo bare, at vi kan se, spillerne udvikler sig rigtig meget hver evig eneste dag på træningsbanen.

Vil gerne spille dynamisk og intens fodbold
Cheftræneren vil gerne spille dynamisk fodbold med en masse energi og intensitet. Han fremhæver i øvrigt, at han råder over et meget talentfuldt hold, og at man hele tiden arbejder på at blive skarpere til den måde, Brøndby spiller på.

- Jeg vil gerne have, at vi spiller dynamisk fodbold, og at vi virkelig kan spille med Brøndby IF's ånd og identitet, når vi går på banen, og at vi har en masse energi og intensitet. Vi har en masse spændende spillere i truppen, men uden at fremhæve enkelte navne, så har vi et rigtig talentfuldt hold. Alle spillerne, vi har på holdet, er der jo, fordi vi tror på, de kan blive superligaspillere i Brøndby. Så er der selvfølgelig nogle, der af forskellige årsager er lidt foran andre. Men dem, der er lidt efter, er her jo af den grund, at vi tror på, de kan blive det i fremtiden. Så er det selvfølgelig op til dem selv at udnytte det træningsmiljø, vi stiller til rådighed for dem, til at blive Superliga-spillere på sigt.

- Vi skal jo hele tiden blive skarpere på den måde, Brøndby IF gerne vil spille med det høje pres og genpres, og det at kunne angribe en masse med bolden. Det er jo meget af det, vi hele tiden arbejder på at blive skarpere på. Vi vil selvfølgelig også gerne udvikle spillernes individuelle kompetencer, og at vi samtidig som hold gerne skulle blive endnu skarpere sammen.

U17-truppen kommer som bekendt til primært at bestå af førsteårs-spillere, og derfor forudser Sune Jensen også, at hans hold ikke kommer til at matche konkurrenterne på det fysiske aspekt. Til gengæld har truppen en masse dygtige og tekniske boldspillere.

- Jeg tror, qua vi har mange førsteårs-spillere i truppen, at vi måske ikke har fysikken til at matche de allerbedste fysiske hold i ligaen, men til gengæld har vi utroligt mange gode boldspillere. Vi kigger meget individuelt på vores spillere og tænker, hvad er det for nogle ting, denne type spiller skal kunne på sin position. Det er klart, at der er nogle, der skal lægge forskellige ting på. Selvfølgelig lægger de på over det hele. Men nogle gange vil vi også sige, at en spiller skal lave noget ekstra teknisk træning eller noget ekstra forsvarstræning i forhold til spillerens bevægelser. Vi laver så meget integreret træning som muligt, men vi har også designet individuel træning for hver enkelt spiller, slutter U17-træneren.