18. AUGUST 2020 kl. 10:52
Ny U19-træner: Vi skal spille med om medaljer

Christian Sørensen tiltrådte posten som U19-træner i Brøndby Masterclass denne sommer efter at have været en del af Lyngbys ungdomsafdeling i en årrække. Den 29-årige cheftræner har arbejdet med sit hold i godt fire uger, siden han overtog tøjlerne fra Joakim Mattsson. I søndags kulminerede sæsonforberedelserne med en udesejr på 5-1 over Esbjerg i deres første kamp i U19-ligaen.

- Det var jo en kamp, hvor vi viste, at vi har brugt en uge på, i forhold til sidste kamp vi spillede, til at blive dygtigere til noget af det, vi gerne ville blive bedre til. Vi fik vist, at når vi sætter vores udtryk og tempo i en kamp i de momenter, som vi griber, så kan det se virkelig godt ud. Så det var jo en kamp, hvor vi fik startet på den måde, vi gerne ville, men hvor der stadig var plads til forbedringer.

- Selvfølgelig betyder det noget at starte med at vinde 5-1. Jeg sagde til mine drenge inden Esbjerg-kampen, at det eneste vi manglede, det var at møde et dansk hold i U19-regi. Nu har vi jo mødt lidt udenlandske hold og nogle hold fra rækker lidt længere nede. I de kampe har der været en fællesnævner, og det har været, at vi har scoret utrolig mange mål, og hvor vores udtryk er blevet bedre og bedre. Der var selvfølgelig et spørgsmålstegn ved, hvor vi stod, i forhold til de hold vi konkurrerer mod, så på den måde var det da en dejlig start på ligaen, siger Christian Sørensen.

Sidste år endte U19-drengene på en andenplads bare et enkelt point efter OB. Derfor tillader cheftræneren sig også at have store ambitioner forud for denne sæson, hvor trænerteamet i samarbejde med spillerne har lavet nogle klare målsætninger.

- Vi har jo sammen med spillerne sat os sammen og lavet nogle målsætninger, og vi har en helt klar ambition om at få medaljer med det her hold. Vi tager selvfølgelig også gerne alt, hvad der ligger over det, men vi synes, det er realistisk, hvis vi så at sige vinder de rigtige kampe.

- Det er jo altid spændende det her U19-år, fordi jo bedre vi gør det, desto flere spillere er der også til at byde sig til på førsteholdet – og hvor vi jo har fået flere spillere igennem det seneste år. I forhold til hvor vi ligger sammenlignet med sidste år, er det svært at sammenligne U19-holdene, for det er nogle andre spillere og et lidt andet set-up. Men vi kan se på de spillere, vi har nu, at vi har en trup, som er godt sammensat på et rigtig godt niveau. Derfor føler jeg også, at vi kan tillade os at have høje forventninger.

Stadig plads til udvikling
Selvom Christian Sørensen råder over en talentfuld U19-årgang, ser han stadig flere facetter i spillet, som holdet skal blive endnu bedre til i den kommende sæson. Trænerteamet har nemlig især fokus på presspillet mod bolden, der gerne skulle resultere i nogle høje erobringer og farlige chancer til følge.

- Vi skal udvikle os hele vejen rundt, men lige for tiden har vi arbejdet rigtig meget med den kompakthed, vi har, når vi selv har bolden i forhold til at danne nogle overtal på banen. Vi har også kigget på at skabe nogle genpressituationer og generelt få sat noget tempo ind i spillet. At vi så vinder 5-1 i første kamp er én ting, men vi er slet ikke i mål med de taktiske ting. Det er noget, vi løbende skal have finjusteret. Der er stadig nogle ting omkring vores pres, vi skal gøre bedre, og vi kunne også godt tænke os at få lavet nogle flere høje erobringer. Jeg tror også, vi kommer til at møde endnu flere hold i sæsonen, som kommer til at give os initiativet, så vi skal også have fundet endnu flere løsninger på bolden.

Christian Sørensen har kun arbejdet med sit hold i en lille måneds tid, men på trods af den korte tid sammen med spillerne ønsker han at se et initiativrigt og fremadrettet hold. Derudover håber han på, at U19 er i stand til at levere endnu flere spillere til førsteholdstruppen.

- Jeg vil sammen med Masterclass-holdene gerne sætte et aftryk, hvor vi ser et Brøndby-hold, der er initiativrigt, fremadrettet og aggressivt spillende, og som er dygtige til at sætte tempo ind i kampen. Det skal jeg jo få frem på U19, men vi skal også have det frem i fællesskab, når vi ser dygtige U17-spillere komme op. For der kan jeg jo se Sune, som er træner på U17, at det er noget, han har arbejdet på med sine spillere, siger U19-cheftræneren, som samtidig håber, at flere af de unge spillere kan byde sig til i førsteholdstruppen.

- Vi har jo allerede haft fire U20-spillere oppe i seniortruppen og træne med, og så har vi haft Mathias Kvistgaarden til at træne med deroppe. Det har jo været en lidt special situation med Corona-pandemien, fordi der har været de her tre måneder, hvor spillerne var sendt hjem. Så der er nogle, der ikke rigtig har nået at vise sig frem. Men vi håber, at nogle af dem i 02- og 03-årgangen blomstrer op og viser sig frem i løbet af sæsonen, slutter U19-træneren.