6. JULI 2020 kl. 18:15
U19-holdet tager sølvmedaljer efter en fornem sæson

Onsdag spillede U19-holdet deres sidste kamp i sæsonen, da det blev til en 3-0 sejr over FCK - alligevel var der spænding helt til det sidste, da en OB-sejr i går forhindrede et mesterskab til Vestegnen. Talentchef, Christian Larsen, ser tilbage på en flot sæson, hvor truppen har vist et stærkt udtryk og grebet tingene flot an. 

- Det har været en god sæson for U-19-drengene, men også en sæson, som for mange andre, har været enormt begivenhedsrig. I efteråret synes jeg, at vi spillede noget rigtig fin fodbold, og samtidig med udviklede en række spillere sig og gjorde sig fortjente til at komme ind at spille på stadion. Det har været lige fra 'Jobbe' til Mads Hermansen og Anis, og nu senest Mathias Kvistgaarden forleden. 

- I foråret startede vi godt, men som et hold der lige skulle finde hinanden. Vi vandt de første par kampe, inden vi blev sat tilbage af den her coronapause. Drengene gik så ind til det her slutspil med stor tro på tingene, og greb det rigtig stærkt an. Det har været nogle kampe, hvor der hele tiden har været smæk på og samtidig noget på spil. Vi leverede tre sejre og en uafgjort, som gør at vi kun var én sejr fra mesterskabet. Vi er enormt stolte af det arbejde både trænere og ledere har stået for, men selvfølgelig også af drengene. 

Ifølge Christian Larsen, har sæsonen været en succes, der har opfyldt kriterierne om at udvikle spillerne og klæde dem på til Superliga-fodbold. Et kriterierne som gerne skal afspejle sig i U19-holdets præstationer.

- Sort og hvidt handler det jo for os, om at gøre spillerne klar til Superligaen - men vi tror også på, at man gennem holdets præstationer skal vise et niveau, så man kan gøre sig fortjent til at komme i spil til Superligaen. Vi er naturligvis rigtig begejstrede når de to ting går hånd i hånd, og vi kan se der er noget de lykkes med som hold, men også som individuelle spillere. Generelt synes jeg, spillerne er med til at gøre hinanden klar til at tage steppet op. På den måde mener jeg ikke, at man kan skille de to ting ad. 

I gennem sæsonen har en række spillere bevæget sig mellem Superliga-truppen og U19-holdet, og har været med til at dele ud af deres erfaring i U19-truppen. Det er en naturlig del af udviklingen i Brøndby, mener talentchefen.  

- Generelt i Brøndby og i Brøndby Masterclass så er det et akademi. Det vil sige, at man sagtens kan spille med spillere fra en årgang over eller under en selv, eller bevæge sig op eller ned fra blandt andet Superliga-truppen. Det er en del af det, og det er en del af uddannelsen og udvikling her. Det betyder, at spillerne skal præstere i forskellige rammer, og at man bliver stillet over for nogle udfordringer, og det, synes jeg, vi har tacklet rigtig godt. 

Spillerne er nu sendt på sommerferie med en god følelse, inden der venter en ny start efter sommerpausen, hvor holdet for tilgang af en ny cheftræner. 

- Christian Sørensen (kommende cheftræner, red.) er en træner der har erfaring med den individuelle udvikling af spillere, og det, synes vi, er rigtig spændende. Det er blandt andet derfor vi har hentet ham til klubben. Han kommer til at være et godt bidrag i trænergruppen, men også en der har erfaring med at arbejde på et akademi, det synes vi ser positivt ud, fortæller Christian Larsen, og runder af:

- Vores spillere er nu gået på sommerferie med en god fornemmelse, efter en flot sæson. Jeg føler, der er en god tro på tingene, og så føler jeg vi er i et godt miljø, hvor jeg klart mener vi som klub bliver valgt til.