6. FEBRUAR 2020 kl. 15:40
Anis Slimane: Jeg havde en masse bump på vejen

Anis Slimane er kun 18 år, men han har allerede prøvet meget i fodboldens verden. Syv forskellige klubber har han spillet i siden han startede til fodbold for lidt over ti år siden. Som ungdomsspiller fulgte Anis ofte kammeraterne, og når familien flyttede, så flyttede han klub. Han var faktisk ved at lægge fodbolden på hylden, men Anis holdt fast, og især tiden i AB gav ham troen på, at fodbold var det rigtige for ham. 

Det hele startede dog i en lille fodboldklub på Vesterbro.

- Jeg voksede op på Vesterbro, og da jeg var syv-otte år gammel, begyndte jeg til fodbold. Det var i fodboldklubben Vestia, der lå tættest på. Efter et par måneder var der en skolekammerat, hvis far var træner i KB, som hev mig med til KB i stedet, da det også lå relativt tæt på. Vi var en håndfuld kammerater på holdet, som gjorde det godt, men mange af forældrene til spillerne på holdet var ikke glade for, at man blev delt ind i en A- og B-trup, så det endte med at træneren og vi kammerater skiftede til FA2000. Ret hurtigt derefter gik turen så til Herfølge med min skolekammerat, men der gik ikke lang tid før jeg så skiftede til B93, for der spillede alle mine andre kammerater. Vi spillede EM for klubhold med B93, og det gik virkelig godt, så da jeg kom hjem, skiftede jeg Brøndby IF. 

- Jeg var i Brøndby IF i halvandet års tid, og jeg udviklede mig mere, end jeg havde gjort noget andet sted. Men der var ét problem; transporttiden. Jeg brugte al for lang tid i transport, da min familie og jeg nu boede i Høje Gladsaxe. Når jeg tog det offentlige, så tog det nogle gange op til to timer hver vej, og det var alt for lang tid, da jeg jo kun var tolv år og gik i folkeskole, hvor de sene træninger gik ud over lektierne. KB lå tættere på, så jeg skiftede endnu engang til KB, da jeg på det tidspunkt spillede U13, men det gik ikke godt, og så gik turen til Lyngby, hvor jeg var et halvt års tid. Mange af mine gamle kammerater spillede nu i AB, og geografisk boede jeg et stenkast væk fra AB. Så jeg skiftede til AB, hvor jeg så var i fire år, indtil jeg i sommer skiftede hertil Brøndby IF. Så jeg har allerede haft en lang karriere med mange klubber.

En hæsblæsende start på fodboldkarrieren og mange skift fra klub til klub havde tæret på kærligheden til spillet, men omgivet af kammerater i AB genfandt Anis den.

- Da jeg var helt ung, var jeg blandt de bedste i landet. Men lige pludselig begyndte en masse at overhale mig. Jeg mistede mine startpladser og jeg havde en masse bump på vejen, men det lykkedes mig alligevel til sidst. Da jeg kom til AB som U14-spiller, var det vigtigt for mig at få ro på og noget kontinuitet til at udvikle mig. I AB var der masser af gode mennesker omkring holdene som hjalp mig og holdkammeraterne rigtig meget, og så var der en sommer, hvor jeg pludselig voksede, ja, næsten 15 cm, og fik muskler. Derfra gik det bare stærkt. Jeg blev rykket op på de ældre hold og blev ved med at være en af de bærende kræfter på AB’s hold.

- Der har været mange sæsoner, hvor jeg som ungdomsspiller har haft det rigtig svært, og jeg har næsten været på grænsen til at stoppe. Men min familie og folk omkring har altid støttet mig ,når det var svært, også som menneske. I dag ved jeg, at det har været godt for mig at opleve, for hvis jeg i dag står foran en svær situation, så føler jeg, at jeg kan overkomme det.

Da Anis kom til Brøndby IF i sommeren 2019 og skrev en 4-årig kontrakt, blev der lagt en plan for hans videre udvikling, men selv for Anis, der har prøvet lidt af hver, så er tingene det seneste halve år gået rigtig stærkt.

- Siden i sommer er det gået stærkt. Brøndby IF og jeg lagde en plan sammen, som vi følger, men ja, det er stadig gået hurtigt. Det viser mig, at Brøndby IF gør, hvad de siger, og giver de unge og Brøndby Masterclass-talenter chancen, hvilket jeg syntes er fedt. Samtidig har Superliga-spillerne har taget godt imod mig, og det har gjort det nemt. Trænerne har også været gode til at give mig meget feedback og har virkelig motiveret mig. Det var virkelig fedt at starte inde i træningskampen forleden, og i selve kampen fik jeg masser af opbakning fra de øvrige spillere. Men jeg måtte da lige kigge to gange på holdkortet for at se, om det var mit navn der stod der.

Den 18-årige Anis Slimane er en del af Brøndby IF’s U19-hold, men har siden opstarten i starten af januar været en fast deltager i Superliga-holdets træninger og er p.t. på træningslejr i Portugal med Superliga-holdet.

Du kan se hele dette interview med Anis på Brøndby Indefra.

Foto: Getty Images