6. JANUAR 2020 kl. 18:00
Ny U17-træner: Drengene skal være til stede i nuet

Anton Lyme stoppede som bekendt i Brøndby Masterclass ved årsskiftet, og nu har U17-holdet fået ny cheftræner. Det er en gammel Masterclass-kending, som vender tilbage til Vestegnen efter en periode som cheftræner for U17 i HB Køge. Navnet er Kenneth Høier, og han glæder sig meget til at overtage U17-mandskabet, som han for indtil halvandet år siden var assistenttræner for.

- Jeg har været cheftræner for U17 i HB Køge det sidste halvandet år efter at have været assistenttræner for U17 i Brøndby Masterclass i fem år. Det er en årgang, som jeg føler mig godt tilpas i. Der er lige i overgangen fra folkeskole til gymnasium, hvor der sker meget oppe i hovederne på drengene, og de skal vænne sig til, at det ikke kun er fodbolden, der spiller ind. De går fra at være drenge til små mænd, og så handler det om at presse dem til at yde mest muligt, og give dem et mindset om at forbedre sig hver evig eneste gang, de tager fodboldtøj på. De skal også vide, at det, de gør udenfor banen, faktisk kan udmønte sig i bedre præstationer og hurtigere udvikling. Søvn, kost, mental opladning til både træning og kamp.

- Brøndby IF har altid haft en speciel plads i mit fodboldhjerte. Jeg har selv spillet herude som dreng og altid fulgt med på stadion. Da jeg var assistenttræner her, var det selvfølgelig også mit mål at blive cheftræner, og så måtte jeg jo ud og bevise, at det var jeg dygtig nok til. Det var lidt med den tanke, at jeg forlod Brøndby IF for halvandet år siden. Når det så er sagt, så lå det slet ikke i kortene, at jeg skulle tilbage nu. Jeg var utrolig glad for at være i HB Køge, og da jeg gik på juleferie, vidste jeg ikke, at jeg ikke kom tilbage. Så det er gået hurtigere, end jeg havde regnet med.

Den nye cheftræner bliver kastet direkte ind i arbejdet med U17-holdet, som havde første træning i dag med deres nye mand i spidsen. Kenneth Høier er dog klar på en hurtig opstart.

- Den første periode går nok med at få en masse information, lære folk at kende og så tage fat derfra. Der er jo sket meget på halvandet år - tingene har ikke stået stille. Det handler om hurtigst muligt at kunne gribe fat og fortsætte det gode arbejde, der er blevet lavet i den tid.

- Jeg vil ikke være forudindtaget omkring spillerne og truppen, så man kan sige, at alle får lov til at starte på en frisk. Der vil være nogen, der synes det er fedt, og der vil være nogen, som synes, det er mindre fedt, men det er vilkårene. I ungdomsfodbold er man ikke færdig fodboldspiller, så det handler om kunne levere sit ypperste hver evig eneste dag for at sætte udviklingen i højsædet og ikke springe over, hvor gærdet er lavest. Det er dét, som skal bringe dem til det næste skridt i deres karriere.

Drømmen om en stor karriere besidder de fleste unge fodboldspillere, men Kenneth Høier vil gøre sit for, at drengene beholder benene på jorden og tager et skridt af gangen, for dem kan der være mange af i jagten på førsteholdsdebut.

- Alle drengenes drøm er jo at spille derinde (Brøndby Stadion, red.), men hvis det kun er det, de tænker på, så glemmer de måske det, der skal gøres i dag, for at kunne lykkedes. Så at være til stede i nuet, det står jeg for. Og så skal jeg hele tiden hjælpe dem med at tage de næste skridt, som for de færreste U17-spillere er Superliga, men kan være at spille sig på U17-holdet, eller få træning eller kampe på U19-holdet.

U17-drengene og Kenneth Høier sparker U17-ligaen i gang med et Derby på hjemmebane 22. februar.