30. DECEMBER 2019 kl. 14:50
Masterclass-tilbageblik: Potentiale på U19-holdet

Masterclass-mandskaberne er i øjeblikket på velfortjent ferie, og imens de samler energi til forårssæsonen, tager vi et kig på deres efterårssæson sammen med deres trænere.

Afgående cheftræner Anton Lyme fortalte i sidste uge om U17-drengene, og inden det nye år træder ind, sætter vi fokus på den sidste trup i rækken, som er Joakim Mattssons U19-mandskab.

U19-cheftræneren ser tilbage på en blandet efterårssæson med gode og mindre gode præstationer, og så 12 kampe der har budt på hele 52 mål fordelt i begge ender.

- Der har været kampe, hvor vi har præsteret godt, men tabt, og så har der været kampe, hvor vi har præsteret medium, men vundet alligevel. Så en jævn efterårssæson. Der er nogle kampe, som stikker ud, og som man husker for noget positivt eller mindre positivt. Vi scorer rigtig mange mål, men vi har så også lukket lidt for mange ind, og det er et af vores fokuspunkter til foråret.

- Vi vil gerne skabe en hidsighed i vores kampe, og det får vi gjort. Desværre er resultatet af det så, at vi får lukket nogle mål ind. Til gengæld er vi et af de mest scorende i ligaen.

Formålet på U19 er at få gjort spillerne klar til Superliga-truppen. Der er allerede flere spillere, der har været oppe og snuse til førsteholdet, og Joakim Mattsson vil arbejde for at få endnu flere i betragtning i foråret.

- Jeg synes, der er potentiale i truppen. Om det så vil lykkes for drengene at komme ind og spille på stadion, det må foråret vise. Der er i hvert fald mange spillere, som har gjort sig bemærket med gode præstationer på U19-holdet. Der er også en del, der har været oppe og træne med Superliga-holdet, så det går i den rigtige retning.

- Det handler om at få gjort spillerne dygtige nok, så de kan tage det skridt. Hvis jeg kan være med til det, så vil jeg da være glad for det på deres og klubbens vegne.

Når truppen kommer tilbage fra ferie i starten af januar, står den på fysisk træning, og så har Joakim Mattsson nogle fokuspunkter, han gerne vil arbejde med frem mod den første kamp i forårssæsonen.

- Det er en pre-season, hvor vi til dels skal komme i fysisk form. Men der er også nogle taktiske dele, som vi ikke har været så gode til, og som vi skal lægge på. Så er der andre ting, som vi har været rigtig, rigtig gode til, og som vi skal gøre endnu bedre. Vi skal fortsætte med vores indlæg, som vi har haft fokus på i efteråret - de har givet os en del mål. Derudover skal vi se, om vi kan erobre bolden lidt længere fremme på banen, og så skal vi ikke lukke så mange mål ind, så vi skal forsvare lidt bedre.

Forårssæsonen i U19-ligaen sparkes igang i slutningen af februar, og Joakim Mattsons mandskab ligger lige nu på en fjerdeplads i rækken med ni point op til OB på førstepladsen.