23. DECEMBER 2019 kl. 14:49
Masterclass-tilbageblik: Fokus på udvikling hos U15

Der er dømt juleferie for vores fem Masterclass-mandskaber i øjeblikket, og i mellemtiden vil vi, sammen med alle årgangenes trænere, kigge tilbage på den sidste halvdel af 2019 og frem mod den kommende forårssæson i det nye år.

I fredags tog vi et kig på U14-holdet sammen med Morten Corlin, der vandt guld i deres række. Næste cheftræner på listen er Sune Jensen, og det er hans U15-drenge, vi sætter i rampelyset i dag.

I opstarten til efterårssæsonen fortalte Sune Jensen om at gå et spadestik dybere i presspillet, når man kommer op på U15-niveau, ligesom U15-ligaen er blevet landsdækkende. Det har ikke givet nogle umildbare udfordringer for cheftræneren.

- Det er gået rigtig godt. Vi er så heldige, at vi får noget statistik fra WyScout, hvor vi kan se, at det går rigtig godt, og vi føler, at vores presspil sidder, som det skal.

- Jeg synes ikke, det har givet udfordringer, at U15-ligaen er blevet landsdækkende. Det er spændende for spillerne at møde nogle lidt forskellige modstandere i stedet for hele tiden at møde de samme. Det har været interessant at møde hold, der måske kræver lidt en anden tilgang end dem, vi møder her over øst for Storebælt.

Som de fleste ungdomshold kommer resultaterne i anden række, og sådan er det også for Sune Jensen, der vil fortsætte med at udvikle sine spillere i det nye år.

- Det allervigtigste for os er, at vi får rykket spillerne. Det har vi heldigvis også haft nogle spillere oppe og spille i U17-ligaen, og det har været rigtig godt at se. Vi skal bare fortsætte med at udvikle dem i det nye år, og det er klart, at jo bedre vi er til at udvikle spillerne, jo flere kampe kommer vi også til at vinde i U15-ligaen.

- Vi skal arbejde videre med det samme som i efteråret. Så har de deres individuelle plan, hvor der bliver rettet lidt til. Ellers er det jo, at der bliver arbejdet over en længere periode med de samme fokuspunkter og udviklingspunkter, så de får tid til at arbejde med det, og så retter vi lidt til hist og pist.

U15-drengene ligger lige nu på en andenplads med ni point op til FC Nordsjælland, men der resterer stadig 13 kampe i U15-ligaen for de blågules vedkommende. 

På den anden side af julen, er det afgående U17-cheftræner Anton Lymes tur til at fortælle om hans årgang.