30. NOVEMBER 2019 kl. 08:15
Assistenternes Derby: Vi skal gøre, som vi plejer

Årets sidste Derby er på trapperne, og trapper skal cheftræner Niels Frederiksen gå en tur op ad i Telia Parken, når han til kampen tager plads på tribunen. Han har som bekendt karantæne på grund af det røde kort, han fik i Aarhus, og derfor er det assistenttrænerne Martin Retov og Jesper Sørensen, der kommer til at stå alene på sidelinjen til kampen mod FC København.

Det er dog ikke noget, der giver hverken Martin Retov eller Jesper Sørensen en søvnløs nat.

- Jesper og jeg ved, hvordan vores roller bliver, og for mig er det jo ikke så anderledes end det, jeg prøvede for et par måneder siden. Niels vil selvfølgelig være omkring holdet, indtil karantænen påbyder ham ikke at være der, så det bliver selvfølgelig lidt anderledes, end det plejer at være, men når det er sagt, så lægger vi jo vores planer sammen i forvejen, som vi plejer at gøre i forhold til det taktiske oplæg, siger Martin Retov, og han bakkes op af Jesper Sørensen:

- Vi diskuterer de fleste forskellige scenarier inden kampen, og det er Niels, der styrer det, så vi kommer til at være velforberedte i forhold til de scenarier, vi kan se kampen udvikle sig i og se, hvordan vi kan reagere på det – og alt det uforudsete må vi så hjælpe hinanden med at træffe gode beslutninger omkring. Det gør vi jo også normalt.

- Det er jo ikke på sidelinjen, at det store brag skal stå. Det er inde på banen, så der skal vi bare gøre alt det, vi kan, for at støtte og hjælpe spillerne og gøre det fornødne undervejs.

Op til kampen er der dog en lille ændring i forhold til de sidste minutter, inden spillerne går på banen.

- Der er en peptalk, som Niels plejer at tage sig af, men ellers er der ikke ændringer i forhold til forberedelserne. Det tager vi meget stille og roligt, fortæller Retov.

Når snakken falder på kampen, er forventningerne til spillerne klar fra de to assistenttrænere.

- Jeg forventer et typisk Derby med masser af intensitet, højt tempo og meget fysik – også nogle gange mere end spillet kan bære, men sådan er det, når der er så meget nerve og intensitet i ikke bare det, der foregår på banen, men også på lægterne, og sådan vil det altid være i de her kampe, siger Jesper Sørensen.

Martin Retov kigger tilbage på de sidste par år med lige kampe i Telia Parken.

- Jeg synes, vi de sidste par år har haft nogle gode oplevelser derinde og har vundet både i Superligaen og i pokalturneringen, hvor vi slog dem ud. Sidste gang tabte vi blandt andet på et meget omtalt mål af Robert Skov, der rammer den to gange på straffespark i en kamp, hvor vi var rigtig godt med, så jeg forventer en lige kamp med masser af fight og intensitet, som det plejer at være. Og så er det op til os ude på sidelinjen at slå koldt vand i blodet og sørge for, at spillerne husker de opgaver, vi har givet dem.

Foto: Getty Images