7. JULI 2020 kl. 15:00
Jesper Sørensen: Vi skal finde tilbage til den gode form

Søndag aften led de blågule Mesterskabsspillets første nederlag, da man tabte 2-0 til AaB. Der var ikke mange lyspunkter at klynge sig til, men assistenttræner Jesper Sørensen hæfter sig alligevel ved, at holdet hurtigt kan få muligheden for at rejse sig, når FC Nordsjælland torsdag gæster Brøndby Stadion. 

- Det er rart, at der kommer en kamp så tidligt, sådan at vi har god mulighed for at komme hurtigt tilbage. Vi synes selv, at vores kamp i Aalborg stak negativt ud på flere måder, og derfor er det godt at komme hurtigt ud at revanchere os. Vi mener jo, at den seneste tid har budt på mange fremskridt, og særligt i Mesterskabsspillet har vi set fremskridt formmæssigt, så den kamp, vi spillede mod AaB, skal helst ikke blive en tendens for os. Statistisk set er FC Nordsjælland en god modstander for os og særligt på hjemmebane, men det betyder ikke, at det nødvendigvis bliver en let kamp for os. 

Ifølge Jesper Sørensen er det vigtigt over for spillerne at få sat ord på nogle af de fejl, holdet begik i Aalborg. Spillerne selv skal dog også finde en motivation i den frustration, der herskede efter nedelaget. 

- Vi er nødt til at italesætte de problemer, vi så, og de ting vi var utilfredse med. Planen var ikke bare at holde niveau, men at bygge yderligere på og forbedre nogle af de ting i vores spil, som vi allerede har set, og som har været i en opadgående kurve. I Aalborg havde vi en fornemmelse af, at vi kunne have gjort det bedre og givet meget mere, men i fodbold er det nu engang sådan, at man ikke får to chancer - man skal gribe den første gang. Så vi var meget skuffede og har de seneste dage alle kigget indad og tænkt, hvordan vi kan hjælpe endnu bedre til. Mest af alt har det for os handlet om at finde balancen mellem, hvad der skal italesættes, og hvad spillerne selv skal have mulighed for at bevise. 

Handler om at kigge fremad
Selvom der efter nederlaget forleden er mange ting, trænerteamet gerne vil se anderledes til torsdagens kamp, har det tætte kampprogram gjort det vanskeligt at få passet ind i træningen, og derfor har Jesper Sørensen og resten af trænerteamet måttet tænke i det mentale aspekt. 

- Vi har taget fat i nogle af de ting, vi så, vi havde problemer med senest. Det er nogle af de ting, der peger fremad selvfølgelig og ikke bare på den kommende kamp, men generelt i den måde vi gerne vil spille på. Vi har derfor gjort det let for spillerne i træningen, da vi har et hårdt kampprogram lige nu og havde en lang tur hjem fra Aalborg forleden. 

- Jeg er sikker på, at spillerne lige fik det ekstra input, der skulle til. Vi kan ikke nå at træne alverden, og vi kan heller ikke nå at rette op på 20 ting, der gik galt i søndags. Det er der ikke tid til på sådan en uge. Så der er det spørgsmålet om lige at prøve og vælge ud, hvad kan vi gøre, og hvor kan vi sætte ind, og så arbejder vi måske mere med hjernen end med hjertet og lungerne for ikke at bruge for meget energi, fortæller assistenten. 

Om de blågule kommer tilbage på sporet mod FC Nordsjælland, kan du se torsdag når der er kickoff klokken 18:00 på Brøndby Stadion. Vi har netop åbnet for billetsalget, og du har mulighed for at komme tilbage på stadion og overvære kampen. Du finder billetsalget her.

Foto: Getty Images