7. OKTOBER 2019 kl. 14:45
Masterclass-oversigt: Masser af point til de unge

Denne weekend skulle U19, U15 og U14 i aktion i den blågule trøje. For de to førstnævnte stod den på Derby hjemme i Brøndby, mens U14 skulle en tur til Odense. I de tre kampe blev det til to sejre og én uagjort, og her får du et overblik over kampene.

Derby-nullert for U19
I U19-Ligaen stod den fredag på Derby for Drengene fra Vestegnen, da FC København kom på besøg i Brøndby. Det blev en lige kamp, som endte uden scoringer, og cheftræner Joakim Mattsson er fint tilfreds med at holde nullet og kalder det et fair resultat, men han mener samtidig, at hvis der skulle have været en vinder, så skulle det have været Brøndby IF.

- Før kampen havde vi ikke spillet en eneste kamp i år, hvor nullet blev holdt, og det har vi haft meget fokus på. Det lykkedes så mod FC København, men det gjorde måske også, at vi tabte noget af det, vi plejer at kunne se offensivt, som noget af den hidsighed i vores angrebsspil.

- Når vi så har spillet kampen, og der ikke blev scoret nogle mål imod os, så er vi egentlig fint tilfredse med nullet, men jeg synes, at vi var dem, der var tættest på at vinde opgøret, uden at det var ufortjent. Vi gør mange ting rigtigt defensivt i forhold til vores organisation, men vi kreerer ikke lige så mange chancer, som vi normalt gør, og derfor er 0-0 egentlig et fair resultat.

Brøndby IF - FC København 0-0 (0-0)

Holdopstilling:

Mathias Kvistgaarden – Roni Arabaci

Andreas Eriksen – Andreas Pyndt Andersen – Anis Ben Slimane – Giran Pyne-Cole

Jacob Rasmussen – Emil Staugaard – Luke Singh – Victor Sørensen

Mads Hermansen

Bænken:
Tobias Juul
Jagvir Singh Sidhu
Anton Bisgaard
Mikkel Eslund

U15 med endnu en komfortabel sejr
Sidste uge vandt U15-mandskabet 8-0 over SønderjyskE i Haderslev, og i denne uge gik det ud over FC København, der blev sendt hjem fra Derbyet i Brøndby med et nederlag på 5-1. Cheftræner Sune Jensen var også tilfreds med de blågules præstation.

- Vi startede lidt halvt skidt i første halvleg, og FCK kom bedst ind til kampen. De kom også foran, men efter de får scoret, får vi justeret lidt, og drengene hæver sig selv fem procent, og så var vi spilstyrende og dominerede i det sidste kvarter af første halvleg og hele anden halvleg, hvor vi lavede nogle gode opspil og fem rigtig gode mål.

- Drengene var selvfølgelig glade for sejren. Det betyder altid lidt ekstra, når de møder FCK, så de var super glade for vinde og så med så god en præstation. Der er selvfølgelig ikke helt de samme rammer, som når førsteholdet spiller, men man kan sagtens mærke, at det betyder lidt mere i de her kampe.

Brøndby IF – FC København 5-1 (1-1)
0-1
1-1 Kean Tran
2-1 Mohamed Salah Ali
3-1 Bertram Kvist
4-1 Bertram Kvist
5-1 Bertram Kvist

Holdopstilling:

Michael Opoku – Bertram Kvist – Mohamed Salah Ali

Mathias Jensen – Kean Tran

Deniz Arabaci

Matteo Grosso – Ludwig Vraa-Jensen – Emil Borella Jensen – Malek Bakhit

Mads Aaby Christensen

Bænken:
Christian Rust
Patrick Allentoft
Charlie Lindgren
Benjamin Kold Rasmussen

U14-comeback i Odense
Morten Corlin var en tur med sin U14-trup til Odense, hvor OB ventede i U14 Liga 1. Det blev et målrig opgør, som endte i de blågules favør med resultatet 4-2. Det var dog ikke nogen let kamp, understreger Morten Corlin, der kunne se sit mandskab vende et truende nederlag til sejr efter pausen.

- Vi starter flot og kommer foran ved Oscar Schwartau efter tre minuter. Vi har bolden meget i første halvleg, men vi har svært ved at skabe chancer, og så udligner OB kort efter vores føringsmål, og så straffer de os på en fejl lige før pausen og scorer til 2-1.

- Vi justerer så i pausen og bytter rundt på en hel del spillere. Vi kæmpede meget med OB's store stoppere i første halvleg, så vi prøvede at sende vores hurtige stopper, Erem Øzkul, frem som angriber, og det viste sig at være en god idé. Han scorede nemlig efter et kvarter af andenhalvleg til 2-2, og herfra overtager Oscar Schwartau fuldstændigt og scorer yderligere to gange og fuldender derved sit hattrick.

U14-holdet topper nu rækken med fem sejre ud af fem mulige, og Morten Corlin er specielt tilfreds med sejren over OB, som han mener har ydet Brøndby-mandskabet mest modstand.

- OB er det bedste hold, vi har mødt indtil nu, og de gav os kamp til stregen. vi havde svært ved at spille ud af OB's pres, og vi har svært ved at presse dem højt i første halvleg, men overordnet var det en U14-kamp i meget højt tempo, som vi er meget glade for at vinde.

OB – Brøndby IF 2-4 (2-1)
0-1 Oscar Schwartau
1-1
2-1
2-2 Erem Øzkul
2-3 Oscar Schwartau
2-4 Oscar Schwartau

Holdopstilling:

Oscar Schwartau – Ibrahim Figuigui – Mahdi Babaiasl

Carl-Emil Pedersen – Adam Claridge Jensen

Hamed Traore

Lukas Wessel Larsen – Erem Øzkul – Sander Pedersen – Oliver Sejer Lauritsen

Lucas Skipper Mangard

Bænken:
Waldemar Bjergfelt
Nikolaj Larsen
Anton Haaning

Foto: Getty Images