2. SEPTEMBER 2019 kl. 15:10
Masterclass-overblik: Esbjerg fB på besøg
U19, U17 og U15 var de Masterclass-trupper, der var i aktion på den solrige lørdag i weekenden. Hjemme i Brøndby stod der Esbjerg fB på menuen for alle tre trupper, der kom ud af kampene mod vestjyderne med to nederlag og en sejr.

U19 med første nederlag
U19-holdet havde før lørdagens opgør høstet to sejre ud af to mulige, men sejrsstimen stoppede desværre på hjemmebane mod Esbjerg fB. Holdet kom ellers godt ud og spillede en god første halvleg, men cheftræner Joakim Mattsson er ikke tilfreds med udtrykket i anden halvleg.

- Vi får scoret på en standardsituation, og vi har optræk til flere chancer i starten, hvor vi lægger voldsomt tryk på dem. Det skulle vi have fået mere ud af, for vi skaber nogle fine muligheder, og vi erobrer bolden tidligt, hvor vi skal komme til større chancer, end det vi gør. Så scorer de på en dødbold lige før pause, og har faktisk også en chance for at komme foran i overtiden i første halvleg.

- I anden halvleg er vi ikke er lige så aggressive, som vi var i første. Vi er lidt mere afventende, og vi får ikke sat det spil, som vi gerne vil, og så får de et straffespark, som Mads Hermansen faktisk redder, men kort efter kommer de alligevel foran på en omstilling efter et godt angreb af os, hvor vi står og sover. Så vi er dårligere i anden halvleg, i sær når vi mister bolden og skal hjem og forsvare. Vi kommer dog på 2-2, også på en dødbold, men til sidst laver vi en forsvarsfejl, hvor de scorer til 3-2.

Esbjerg fB kunne altså tage hjem fra Brøndby med sejren, og efter U19-holdets anden halvleg synes Joakim Mattsson ikke, at det var helt ufortjent.

- Generelt ser vi betydeligt bedre ud i første halvleg med vores udtryk og aggressivitet i spillet, og vi skaber flere chancer. I anden halvleg skaber vi ikke det tryk, vi skal for at vinde kampen. Så set på baggrund af vores anden halvleg, så er det fair nok, at Esbjerg vinder.
 
Brøndby IF – Esbjerg fB 2-3 (1-1)
1-0 Luke Singh
1-1
1-2
2-2 Luke Singh
2-3
 
Startopstilling:
Lucas Balck – Roni Arabaci

Giran Pyne-Cole – Andreas Pyndt - Anis Ben Slimane – Peter Bjur

Jacob Rasmussen – Luke Singh – Oscar Salling – Victor Sørensen

Mads Hermansen
Bænken:
Andrew Oseni
Lucas Lange
Anton Bisgaard
Mikkel Eslund
 
U17-holdet ramt af kontra-kniven
U17-truppen spillede også hjemme mod Esbjerg fB, hvor det desværre også blev til et nederlag. Selvom de blågule startede fint i begge halvlege, så havde holdet deres udfordringer med de vestjyske omstillinger, der blev afgørende for kampen. Cheftræner Anton Lyme var også ærgerlig over resultatet.

- De straffer os på nogle omstillinger, hvor vi ikke er så gode, og det er dét, vi taber på. Det er selvfølgelig ærgerligt, i sær fordi det er anden hjemmekamp i træk, hvor vi bliver straffet i den fase af spillet. Det er noget, vi skal arbejde med i forhold til næste kamp. Vi er bare ikke nok på forkant til at stå i mod dem, når vi mister bolden og de spiller den hurtigt frem.
 
- Jeg synes egentlig, at vi starter fint i første halvleg og er bedre end dem, men vi er simpelthen ikke fokuseret, og vi er ikke på forkant med de her omstillinger. I anden halvleg starter vi også fint, men bliver punkteret af deres mål, og så har vi 10 minutter, hvor vi er lidt rystet. Men så finder vi os selv igen, og jeg synes egentlig, at vi slutter rigtig fint.
 
Selvom resultatet ikke blev som ønsket, så var der alligevel noget positivt til slut i kampen, som Anton Lyme og U17-holdet kan tage med fra kampen.
 
- I kampen sidste kvarter moser vi dem godt ned og får skabt en masse chancer, og det er selvfølgelig positivt - det skal de selvfølgelig have ros for, drengene. Ærgerligt at vi ikke kan sætte det tempo tidligere i kampen. Men når vi går ind og kigger på statistikkerne, så er det egentlig en helt lige kamp stort set på alle parametre, Esbjerg fB vinder bare på deres omstillinger.
 
Brøndby IF – Esbjerg fB 0-2 (0-1)
0-1
0-2
 
Startopstilling: 
Oscar Sejrup

Christian Friedrich – August Carlsson – Solomon Opoku

Marinus Larsen – Louis Christoffersen

Hjalte Andersen – Filip Andersen – Cornelius Allen – Joseph Mwamba

Lucas Ziegler
Bænken:
Lucas Worck Bakx
Salieu Drammeh
Lucas Lange
Benjamin Rasmussen
 
Første kamp i U15-ligaen
U15-mandsskabet kunne som det eneste Brøndby-mandsskab i weekenden gå fra banen med tre point, da de slog det vestjyske hold i deres kamp. U15-cheftræner Sune Jensen er også tilfreds med drengenes præstation og den overbevisende sejr, selvom holdet gjorde det svært for sig selv i de sidste 25 minutter af første halvleg.

- Vi havde mange gode minutter i starten og kommer også foran efter et kvarters spil. Men efter de scorer til 1-1, der har vi resten af første halvleg, hvor vi kæmper lidt med at overholde vores aftaler og finde vores udtryk. Vores pres sad ikke ordenligt, og i stedte for at spille, tilbyde os og finde vores positioner, så begyndte vi at gøre alle mulige andre ting, og det gjorde det til en meget rodet og helt lige kamp i stedet for, at det var os, der havde overtaget. Så det var ikke så godt.

- Vi fik snakket om det i pausen og fik rettet det lidt til, og så var det en god præstation af drengene i anden halvleg. Vi slog dem stadig overbevisende, og vi kontrollerede kampen i det første kvarter og så hele anden halvleg. Og det er fedt at se, fordi vi havde nogle U14-spillere med, mens Esbjerg havde et par U16-spillere i truppen, så at vi stadig vinder overbevisende er bare stærkt af drengene.
 
Brøndby IF – Esbjerg fB 5-1 (1-1)
1-0 Mikkel Durlev
1-1
2-1 Ludwig Vraa-Jensen
3-1 Michale Opoku
4-1 Kean Tran
5-1 Mikkel Durlev
 
Startopstilling:
Carl-Emil Pedersen – Mohamed Salah Ali – Patrick Allentoft

Mathias Jensen – Bertram Kvist

Mikkel Durlev

Matteo Grosso – Emil Jensen – Ludwig Vraa-Jensen – Malek Bakhit

Mads Aaby Christensen
Bænken:
Lucas Mangaard
Michale Opoku
Hamed Traore
Kean Tran