31. JULI 2019 kl. 10:15
Opstart i Brøndby Masterclass – På U17 skal man kæmpe med to årgange

Sommerferien er slut for spillerne i Brøndby Masterclass, og i de kommende dage kigger vi sammen med trænerne frem mod den kommende sæson og den årgang, de hver i sær nu skal arbejde med.

I lørdags fortalte U15-cheftræner Sune Lærkedahl om den nye landsdækkende U15 Liga. Dagens opstartsfokus er rettet mod U17, hvor der også venter nye udfordringer for de nye spillere på årgangen.

- Når man starter med at spille fodbold, følger man sin årgang, og det bliver man ved med, lige indtil man rammer U17. Springet fra U15 til U17 betyder derfor også, at man for første gang skal kæmpe om pladserne i en trup med to årgange og ikke bare en enkelt som hidtil.

- Det kan være en hård omgang og en stor omvæltning som førsteårs U17, for de kommer op til nogle drenge og holdkammerater, der har været U17 i et år, forklarer cheftræner Anton Lyme, der også fortæller om et ekstra spillemæssigt fokus.

- Der er en rød tråd fra Superliga-holdet og ned gennem Masterclass, hvor spillestilen er defineret i vores strategi. På U17 betyder det, at vi lægger os ganske tæt på af den stil, som der bliver spillet efter inde på stadion.

- I det år, der er gået siden jeg startede sidste sommer, er der sket meget i klubben. Men vi vil i bund og grund det samme som for et år siden. Det er samme udtryk bare i nye klæder. Der kan stadig være små variationer og ændringer, men det er et længere skridt ind i voksenfodbold, end man bevæger sig på som U15.

Træningsmængden kommer ikke til at ændre sig det store for den kommende U17 årgang, men det betyder ikke, at det bliver ligesom at træne på U15. Der skal stadig bygges på, og mentalt bliver der derfor stillet større krav til spillerne.

- Spillerne kommer til at træne lige så meget som tidligere, men de kommer også til at få endnu flere informationer at forholde sig til rent taktisk til kamp og træning, ligesom der begynder at blive stillet større krav til livet som fodboldspiller uden for banen.

- Det hele er sat op i mod et højere tempo og et spil, der er blevet en tand mere fysisk, som gør, at de fleste førsteårs er godt udfordret i den første tid som U17. Jeg synes dog, at vi har forberedt spillerne godt på den udfordring, der venter dem, da alle førsteårs i løbet af deres U15 tid har været oppe og være en del af U17 holdet.

- Interessant bliver det også at se, hvordan vores andetårs-spillere løfter opgaven fra en situation sidste år, hvor de kunne læne sig op ad 2002’erne til nu selv at skulle løfte, hjælpe og tage det ansvar, der følger med til at være ældste årgang. Derfor er det meget spændende med en ny årgang at se, hvordan de kommer til at håndtere det, siger Anton Lyme.

I morgen gælder det den ældste årgang, nemlig U19, hvor Joakim Mattsson sætter ord på deres opstart.