27. JULI 2019 kl. 10:15
Opstart i Brøndby Masterclass – U15 er blevet landsdækkende

Sommerferien er slut for spillerne i Brøndby Masterclass, og i de kommende dage kigger vi sammen med trænerne frem mod den kommende sæson, og den årgang de hver i sær nu skal arbejde med.

I går fortalte U14-cheftræner Morten Corlin om udfordringerne som U14-spiller. I dag er det U15-cheftræner Sune Lærkedahl, der fortæller om de nye oplevelser, der venter U15-årgangen.

- Vi har en god opstart, hvor vi skal spille Brøndby Cup og derefter et stævne i Tyskland, inden vi går i krig med U15 ligaen. Der er én stor ændring ved at komme op til U15 denne sommer, og det er, at den bedste U15-række er blevet landsdækkende. Det betyder kort, at drengene nu også skal til at lære at køre i bus til Jylland, for så at stige ud og kunne præstere.

- Det tror jeg også på, at de kan, for det er en dygtig årgang, der kommer op fra U14, lyder det fra Sune Lærkedahl.

Mens man i de yngre år arbejder meget på det tekniske omkring fodbold, så begynder der at blive lagt mere og mere vægt på det taktiske, jo ældre man bliver. Og som U15-spiller betyder det, at der skal tænkes mere på banen end tidligere.

- Vi skal stadig gøre dem til bedre fodboldspillere, og så skal de blive endnu bedre til at spille på den måde, vi spiller i Brøndby IF. Det vil sige at kunne dominere kampene gennem offensiv fodbold, gennem presfodbold.

- Vi går et spadestik dybere på U15 i forhold til hvordan og hvornår, man skal presse - og når vi er på bolden, skal vi give dem flere valgmuligheder og flere ting, de kan tage op af værktøjskassen i de forskellige situationer, der opstår i kampene, forklarer cheftræneren.

I næste uge er det Anton Lyme og Joakim Mattsson fra henholdsvis U17 og U19, der kigger frem mod den kommende sæson.