27. MAJ 2019 kl. 15:30
Masterclass-overblik: Alt fra pokaltitel til liga-nederlag

Den netop overståede Masterclass-weekend endte med både sejre og nederlag. Vi havde både hold i aktion i deres vante ligaer, men to af holdene var i pokalfinale. Få det fulde overblik over weekendens kampe nedenfor.

U19-truppen kunne gå fra banen uden point
Joakim Mattsson og U19-holdet havde lørdag besøg fra det jyske, hvor FC Midtjylland lagde vejen forbi. Der var lagt op til en tæt kamp, idet de to mandskaber lå næsten side om side i rækken. Kampen endte med en sejr til de unge ulve fra Herning. Vi fik en snak med cheftræner Joakim Mattsson om kampen.

- Vi spiller en god første halvleg, hvor kampen er åben. De unge drenge gjorde det godt og stod godt på banen. Vi er lige ved og næsten i mange aktioner, men kommer ikke til de helt store chancer. Vi forsvarer os godt mod et godt spillende FC Midtjylland-mandskab. Vi står særdeles velorganiseret i vores organisation. Vi må desværre skifte efter 15 minutter, da Emil Staugaard desværre brækker benet i en tackling, hvilket vi er meget kede af. Jeg ønsker ham rigtig god bedring og er sikker på, at han kommer stærkt tilbage.

- Anden halvleg bliver lidt anderledes. FC Midtjylland kommer foran efter 10 minutter, hvor de slår et indlæg til bagerste stolpe, som vi ikke får dækket op for. Derudover kommer de foran 2-0 lidt senere på et indlæg også, som vi selvfølgelig ikke må tillade. Vi reducerer så et kvarter før tid,  hvor Roni kan putte bolden i mål, efter et godt pres. Vi prøver så herefter at lægge pres på FC Midtjylland, uden at blive så farlige, som vi gerne vil, hvilket gør at vi desværre taber i dag.

U19-holdet har en kamp tilbage i sæsonen, og dette er på onsdag om ni dage, hvor der er U19-Derby. Kampen bliver spillet på Peter Bangs Vej klokken 14:00.

Brøndby IF – FC Midtjylland (0-0) 1-2
0-1
0-2
1-2 Roni Arabaci
 

Startopstilling:

Lucas Balck - Roni Arabaci

Andreas Pyndt

Victor Sørensen – Peter Bjur

Frederik Nørrestrand

Jacob Rasmussen – Luke Singh – Emil Staugaard – Matin Saleh

Casper Hauervig

Bænken:
Tobias Juul
Larids Andersen
Mathias Kvistgaarden
Andres Oseni

U17-holdet tabte til FC Midtjylland
Anton Lymes U17-mandskab modtag et nederlag, da de i weekenden kunne gå pointløse fra banen mod FC Midtjylland. Kampen mod FCM sluttede 5-3 til FC Midtjylland, og cheftræneren var ærgret over resultatet

- Kampen startede i et højt intensivt niveau, hvor vi lykkedes med planen om at presse dem i bagrummet. Vi kommer foran 2-0, hvor vi presser dem i deres bagrum, hvor vores 8’er laver et godt løb. Dette er jeg glad for at se, da vi har haft meget fokus på det. Vi havde flere lige ved og næsten chancer i mod FCN i sidste kamp, så jeg er glad for, at det lykkedes i denne kamp. De kommer desværre tilbage i kampen, hvor de laver to mål, efter vores fejl i en periode hvor jeg synes, vi er rigtig gode, men det er mål der ændrer fodboldkampe, så det er ærgreligt at vi indkasserer de mål.

- Anden halvleg er lidt anderledes. Vi får dem trukket tilbage i banen, og de stiller sig længere ned, hvilket lukker ned for deres bagrum. På trods af at vi er spildominerende, er det Midtjylland, som kan komme foran efter fejl i vores bagerste led. Og jeg synes, at det er ærgreligt, at vi lukker fire mål ind, som er følge af vores fejl, da jeg ikke synes at vi bliver overspillet. Jeg er glad for at se, at vi på trods af den modgang vi har haft, så slår vi ikke op, men vi arbejder bare hårdere og holder fast i vores taktik. Vi bliver ved med at følge vores game-plan, og derfor får vi også reduceret 10 minutter før tid. Vi satser så til sidst og har mange mænd fremme, hvilket gør, FC Midtjylland kan score til sidst.

- Udviklingsmæssigt synes jeg, at kampen gav rigtig meget. Der var rigtig høj intensitet, hvilket det altid er mod FC Midtjylland, og jeg synes, det niveau, vi viser mod FC Midtjylland, er noget af det højeste, som U17-Ligaen kan mestre. Selvom det ikke ender med point, så synes jeg, det er en fornøjelse at drengene giver sig så meget, og at de lærer så meget af det. Det håber jeg, at vi kan tage med videre til på søndag, hvor vi gerne vil slutte sæsonen af med en sejr over FCK.

Brøndby IF – FC Midtjylland 3-5 (2-2)
1-0 Andrew Oseni
2-0 Christian Friedrich
2-1
2-2
2-3
2-4
3-4 Frederik Gottfredsen Pedersen
3-5

Startopstilling:

Christian Friedrich - Andrew Oseni

Oliver Rytter

Andreas Eriksen - Giran Pyne-Cole

Frederik Valdbjørn

 Magnus Ravn  – Oscar Salling – Alexander Vestergaard– Joseph Mwamba

Tobias Juul

Bænken:
Frederik Pedersen
Laurids Brandt Andersen
Salieu Drammeh

U15: En tæt pokalfinale mod Lyngby BK
U15-holdet havde spillet sig helt frem til pokalfinalen, hvor modstanderen var Lyngby BK. Det blev en rigtig finalekamp, hvor begge hold havde chancer, der kom mange kort, og en scoring dybt inde i overtiden. Det var desværre de kongeblå fra Lyngby, som kunne løfte pokalen efter en tæt straffesparkskonkurrence.

- Det var en meget lige første halvleg. Begge hold har både chancer og spil med bolden. Lyngby fanger os på omstillinger, hvor vi taber bolden. Vi har dog klart mest spil, og vi er bedst på bolden i første halvleg. Vi lykkedes med de ting vi havde aftalt, så det er lidt ærgerligt, at vi ikke kan gå til pausen med en føring, fortalte cheftræner Sune Jensen efter opgøret.

- I anden halvleg er vi klart bedst. Vi presser Lyngby helt tilbage, hvilket resulterer i, at vi også kommer foran. Vi scorer på et godt spark af Kold, som udplacerer Lyngby-keeperen. Herefter dominerede vi, indtil vi får tre 10-minuters udvisninger, hvilket naturligvis ødelægger vores rytme og momentum. Det gør samtidig, at Lyngby får lidt muligheder, da vi er i undertal. Dybt inde i overtiden scorer Lyngby så til 1-1 på et indlæg. Vi taber herefter på 4-2 straffesparkskonkurrence, hvilket gør, at vi taber 5-3 samlet. Vi føler, at pokalen bliver revet ud af vores hænder, men samtidig skal der lyde et stort tillykke til Lyngby Boldklub med sejren.

Lyngby BK - Brøndby IF 5-3 (0-0)
0-1 Benjamin Kold
1-1

Startopstilling:

Oscar Sejrup - Markus Gottschalk

Hüseyin Tokat

Solomon Opoku - August Carlsson

Deniz Arabaci

Matteo Grosso - Mikkel Fredsgaard – Mikkel Durlev - Hjalte Andersen

Lucas Lange

Bænken:
Lucas Bakx
Kasper Emil Heerfordt
Kasper Lind Wessel Larsen
 

U14-holdet er stadig ubesejret
U14-holdet havde indtil weekendens kamp ikke indkasseret et nederlag, hvilket også betyder, at de fører rækken. I weekenden var det så FC Roskilde, som var modstanderen. De blågule U14-drenge var derfor også favoritter, men FC Roskilde var ikke en nem opgave, og vi var i store dele af kampen bagud, men kunne til sidst tage endnu tre point.

- Jeg synes faktisk, at FC Roskilde er bedst de første 20 minutter. De scorer efter et kvarter, hvor vi bliver fanget i en omstilling, hvor de løber dybt på os. Og jeg synes faktisk, at vi er heldige med ikke at være bagud med mere end én. Vi vågner op efter deres mål, hvor vi får gang i vores spil. Vi scorer så på et straffespark. Og efter det, skaber vi også de chancer vi skal, men må gå til pause 1-1, fortalte Morten Corlin efter kampen.

- Efter pausen presser vi godt på og skaber en masse chancer. Vi scorer dog først til 2-1 12 minutter før tid på et indlæg fra højre-siden, hvor vi samler en løs bold op i feltet. Roskilde forsøger så at komme frem af banen, og det skaber en masse omstillingschancer til os, som vi desværre ikke får scoret på. Det betyder, at der kom lidt panik i vores bagerste led til sidst, men vi får afvist, så det ender med, at vi får tre point, som jeg er rigtig glad for.

Resultatet betyder, at U14-holdet kan vinde rækken i sæsonens andensidste kamp, hvilket cheftræner Morten Corlin, ville være svært tilfreds med.

- Det kunne være rart at vinde rækken i vores næstsidste kamp mod FCK. Vi har Farum i sidste kamp, og de er ret godt kørende, så jeg foretrækker, at vi vinder kampen mod FCK, så vi kan kalde os vinder af rækken allerede der.

Kampen mod FCK er den 18. Juni klokken 18:00 hjemme i Brøndby.


FC Roskilde – Brøndby IF 1-2 (1-1)
1-0
1-1 Bertram Kvist
1-2 Patrik Allentoft
 

Micheal Opoku – Mohammed Salah – Carl-Emil Pedersen

Bertram Kvist - Mathias Jensen – Hamed Traore

Lucas Sykus – Lydvig Vraa - Kean Tran - Malek Bakhit

Lucas Mangaard 

 

Bænken:
Benjamin Kold
Patrick Allentoft
Sander Pedersen

U13: Pokaltitel til U13-holdet
De blågule U13-spillere havde spillet sig helt frem til pokalfinalen mod Ledøje-Smørum. De unge Brøndby-drenge viste godt spil og kunne sejre hele 9-1 i en kamp, som, cheftræneren mener, kunne være blevet endnu mere.

- Vi havde stort fokus på ikke at undervurdere vores modstander og fokusere på os selv. Jeg havde set dem spille tidligere, så vi kendte til deres styrker, så vi vidste, hvad vi gik ind til. Jeg vil gerne rose drengene, for ikke at undervurdere opgaven, hvilket også gjorde, at vi kunne sejre så stort. Havde det ikke været for deres målmand, kunne vi have vundet med et tocifret antal mål. 

- Vi var total spildominerende i første halvleg, og vi fører også 4-0 ved pausen. Vi lykkedes med de ting, som vi havde aftalt. Drengene blev ved med at presse på, selvom vi fik en komfortabel føring. Vi scorer flere flotte mål, både efter pres, indlæg, osv. Det er glædeligt, at vi kan lave mål på flere forskellige måder.

- I pausen aftaler vi, at vi skal blive ved med at presse på samt holde nullet. Førstnævnte lykkedes vi godt med, da vi scorer fem mål i anden halvleg, men vi lukker desværre også et mål ind, hvilket jeg er lidt ærgret over. 

Ledøje-Smørum - Brøndby IF 1-9 (0-4)
0-1 Viktor Sørensen
0-2 Oscar Schwartau
0-3 Saman Jalaei
0-4 Viktor Sørensen
0-5 William Holm
0-6 William Holm
0-7 Adam Jensen
0-8 Mahdi Babaiasl
0-9 Saman Jalaei
1-9

Startopstilling:

Saman Jalaei

Viktor Sørensen – Oscar Schwartau – Adam Jensen - Mahdi Babaiasl

Oliver Sejer – Erem Ozkul

Noah Sømmergaard

Bænken:
William Holm
Lukas Larsen
Nikolaj Larsen