25. APRIL 2019 kl. 16:25
Masterclass-overblik: Travl påske

Påsken har været lig med kampe i Ligaen for henholdsvis U19 og U17. U19 og U17 har begge været i aktion to gange, hvor det er blevet til 10 point ud af 12 mulige. U14 og U15 har deltaget i internationale turneringer. Du kan læse mere om påsken for masterclass her.

U19: Vi viste stærk moral
U19-mandskabet skulle forsøge at følge op på de gode takter, de har vist hidtil. Joakim Mattsson og U19-holdet fik besøg af Silkeborg, men det blev desværre ikke til tre point i denne omgang, da U19-holdet måtte nøjes med 2-2.

Træner Joakim Mattsson var glad for moralen, men ærgerlig over at komme bagud igen.

- Vi har bolden utrolig meget i første halvleg, men som Morten Olsen siger, så scorer vi ikke ved blot at have bolden, den skal også i kassen. Men det var alligevel Silkeborg, der bragte sig foran på en standard situation, og det andet mål de laver er på en omstilling efter vores hjørnespark, hvor vi ikke er opmærksomme nok. Silkeborg kom med et lavt udgangspunkt, og vi havde svært ved at komme igennem deres forsvar i første halvleg.

- Vi skifter fokus i pausen, og prøver at komme rundt om deres backs, hvilket vi lykkedes med. Vores reducering falder efter en dyb bold, hvor der bliver afsluttet flot. Vores udligning er netop efter et 'cutback', hvor vi kommer rundt om deres back, og bolden kommer på tværs, og bliver sparket i kassen. Vi har herefter 30 minutter til at få scoret til 3-2, men takket være deres målmand lykkedes det desværre ikke. Slutteligt er vi dog også heldige med ikke at tabe alle tre point, da de rammer overlæggeren til sidst i kampen.

- Jeg er utrolig glad for, at vi igen viser stærk moral og kommer tilbage i kampen. Jeg er dog utilfreds med, at Silkeborgs mål kommer efter fejl fra vores side af. Det skal vi kunne dæmme bedre op for.

Næste opgave for U19-holdet var onsdagen efter, hvor FC Nordsjælland blev besejret, hvilket du kan læse om nedenfor. 

Brøndby IF – Silkeborg IF 2-2 (0-2)
0-1
0-2
1-2 Jesper Lindstrøm
2-2 Ertugrul Teksen

Startopstilling:

Ertugrul Teksen - Roni Arabaci

Anton Bisgaard

Agust Hlynsson - Andreas Pyndt

Frederik Nørrestrand

Victor Sørensen – Luke Singh – Kasper Jørgensen – Matin Saleh

Mads Hermansen

Bænken:
Lucas Balck
Lucas Ziegler
Jesper Lindstrøm
Peter Bjur

U19: To gode hold
U19-mandskabet skulle forsøge at få tre point, da FC Nordsjælland kom forbi i onsdags. Dette lykkedes for U19-drengene og Joakim Mattsson som besejrede FC Nordsjælland med 3-1.   

Træner, Joakim Mattsson var glad for at se det høje niveau fra sine spillere.

- Det var to gode hold. FC Nordsjælland kom med rigtig meget fart, så det var to hold, som havde gode forudsætninger for sejr. Vi havde valgt at lægge vores pres lidt længere tilbage, så vi kunne styre dem bedre. Ved vores første mål stjæler vi bolden fra dem i presset, og får derefter lagt bolden i kassen. Herefter bliver det en omstillingskamp, hvor vi har rigtig mange muligheder for at score flere mål end vi gjorde, især på omstillinger. Vores 2-0 mål falder efter et flot mønster-angreb, hvor der er god bevægelighed blandt vores forreste og Jesper Lindstrøm ender med score til 2-0.

- De reducerer efter en flot enkeltmandspræstation, hvor de får spillet bolden på tværs, som vi ikke når at opfange. Herefter får de lagt et tryk på os, men det gav os mulighed for nogle omstillinger. Dette slog vi kapital af, og vi får lukket kampen til 3-1 efter en omstilling.

- Overordnet var det en disciplinær indsats, hvor vi var gode til at beskytte vores mål. Vi spillede med rigtig meget energi, hvor vi var dygtige i vores presspil. Det betød også at vi blev farlige når vi havde omstillinger, hvilket jeg er glad for.

Næste opgave for U19-holdet bliver på lørdag kl. 15:15, hvor de skal en tur til Esbjerg fB.

Brøndby IF – FC Nordsjælland 3-1 (1-0)
1-0 Roni Arabaci
2-0 Jesper Lindstrøm
2-1
3-1 Peter Bjur
 

Startopstilling:

Ertugrul Teksen - Roni Arabaci

Jesper Lindstrøm

Morten Frendrup – Peter Bjur

Frederik Nørrestrand

Matin Salah – Luke Singh – Anton Skipper – Kasper Jørgensen

Mads Hermansen

Bænken:
Andreas Pyndt
Lucas Balck
Anton Bisgaard
Tobias Juul

U17: Storsejr over første pladsen
Ligesom U19 havde U17-holdet også besøg af de røde fra Silkeborg, der skulle vise sig at ende med en storsejr til de blågule. Det blev til en 5-1-sejr, hvor vi virkelig fik kvaliteten fra U17-holdet at se. Cheftræner Anton Lyme var tilfreds med kampen, og glad for at det endelig blev til tre point.

- Vi følte vi havde en masse at bevise efter Vejle-kampen, som jeg synes var én af sæsonens dårligste kampe. Vi gjorde tingene sammen, og alle leverer en fremragende præstation, og det bliver kæmpet for hinanden. Vi var klar fra start, og vi moser dem de første 25 minutter. Vi spiller med stor intensitet, og har enorm vilje til at få det hele til at lykkes. Drengene fulgte vores game-plan til punkt og prikke.

- Vi kunne have ført med fire mål efter de første 25 minutter, men fører ”kun” 2-0. Målet til 1-0 er efter en bold i bagrummet, hvor vi samler den op og sparker den i kassen. Vi scorer herefter på en indøvet standardsituation, hvor vi efter et hjørnespark kan gøre det til 2-0. I slutningen af første halvleg kommer de bedre med, og de reducerer også til 1-2.

- Anden halvleg starter faktisk med at Silbkeborg har en stor chance, som vores keeper får pareret på overlæggeren. Herefter synes jeg, at vi kommer tilbage i samme gear, som første halvleg, hvor vi får truet dem i bagrummet. Vi får ligeledes overmatchet dem i dueller og nærkæmpe. Vi får lavet yderligere tre mål, hvilket gør at vi får lukket kampen.

- Jeg vil gerne rose drengene, som virkelig spiller en taktisk god kamp mod et Silkeborg hold, som spiller et system, som godt kan volde vores system problemer. Men vi klarer udfordringerne super godt, og holder samtlige aftaler, siger en tilfreds og glad cheftræner.

Næste kamp var 2. påskedag, hvor de blågule skulle en tur til Odense.

Brøndby IF – Silkeborg IF 5-1 (2-1)
1-0 Mathias Kvistgaarden
2-0 Oscar Salling
2-1
3-1 Mathias Kvistgaarden
4-1 Mathias Kvistgaarden
5-1 Filip Andersen

Startopstilling:

Mathias Kvistgaarden - Andrew Oseni

Oliver Rytter

Frederik Valdbjørn - Giran Pyne-Cole

Laurids Andersen

Magnus Ravn – Oscar Salling – Cornelius Allen - Alexander Vestergaard

Tobias Juul

Bænken:
Filip Andersen
Lucas Ziegler
August Carlsson
Andreas Eriksen

U17: Sejr i Odense
2. påskedag var ingen fridag for Anton Lyme og U17-holdet, som måtte en tur over Storebælt i jagten på de tre point i Odense. Det blev en tæt affære, men det var de blågule som kunne tage alle tre point med hjem Vestegnen.

- Jeg synes, det var en god kamp fra begge sider. Især første halvleg. Vi lærte en hel masse og vi lykkes med en masse ting. Endnu en gang laver vi en holdindsats, hvor vi arbejder hårdt for hinanden. Vi får skabt en 6-8 chancer i første halvleg, hvor vi faktisk godt kunne have lukket kampen. Vi står sammen i den modgang vi får undervejs, hvilket jeg er super tilfreds med. Jeg synes virkelig drengene står sammen, og kæmper for hinanden i de perioder, hvor tingene ikke lykkes for os.

- Vi kommer foran 1-0 på en genpres-situation, hvor vi er oppe ved deres felt, hvor vi mister den, men vi lægger så et fremragende genpres, hvor vi generobrer bolden, og banker den i kassen. Et rigtig Brøndby-mål, hvor der blev vist masser af vilje. De udligner dog desværre på angrebet efter, på deres eneste chance i første halvleg. Vi får scoret yderligere på en af vores mange chancer, hvor vi slår en bold i bagrummet, og vi opsnapper en løs bold. Jeg er rigtig glad for at Eriksen tager et løb på 30 meter, for at nå en bold, der i første omangs så umulig ud. Det viser vilje og tro på tingene.

- Anden halvleg bliver en krig. Vi må hive nogle andre dyder frem, for at få tingene til at lykkes. Vi bliver trykket mere, men jeg synes vi skaber flere chancer end dem på alle vores omstillinger. De skaber ikke de helt åbne chancer. De får nogle indlæg, som jeg synes vi får afvist som vi skal. Vi er tættere på 3-1 end OB er på 2-2. Vi stod sammen som et hold, og fightede sejren hjem, mod et OB hold som jeg synes spiller en fin kamp.

Næste opgave er en direkte duel om tredjepladsen, hvor Esbjerg fB kommer på besøg. Kampen mod Esbjerg fB er på lørdag kl. 13:00 hjemme i Brøndby.

OB - Brøndby IF 1-2 (1-2)
0-1 Frederik Valdbjørn
1-1
1-2 Andreas Eriksen

Startopstilling:

Mathias Kvistgaarden - Andrew Oseni

Oliver Rytter

Frederik Valdbjørn – Andreas Eriksen

Laurids Andersen

Magnus Ravn - Magnus Vognsen – Oscar Salling – Filip Andersen

Tobias Juul

Bænken:
Giran Pyne-Cole
Christian Friedrich
Matin Saleh

U15-holdet og Sune Jensen i Holland
Sune Jensen og U15-holdet var taget en tur til Rotterdam i påsken, hvor de deltog i SportChain Cup Rotterdam.  U15-holdet blev nummer 12 ud af 24 hold, hvilket cheftræneren var glad for.

- Vi tog til Rotterdam for at udvikle drengene, og ruste dem til at rykke op næste sæson. Vi tog derned for at blive matchet mod nogle rigtige gode modstandere, hvor jeg gerne ville se om vi kunne bruge vores spil på bolden og presspillet mod nogle af de allerbedste i Europa. Jeg var rigtig tilfreds med det spil, som vi viste.

- Vi bliver nummer tre i puljen, hvor vi kun taber til det irske landshold. Vi taber desværre to point i første kamp, men henter herefter så to sejre og en uafgjort. Vores klart bedste kamp var mod Hoffenheim, hvor vi vinder 2-0. Vi spiller rigtig godt i første halvleg, hvor vi kommer foran 2-0, og får lukket godt ned for dem. I anden halvleg spiller vi så klogt, og får holdt dem fra fadet, hvilket gør  at vi vinder 2-0.

- Jeg glæder mig til at se om vi kunne bruge de tilegnede evner i vores næste turneringskamp mod FC Nordsjælland, hvor jeg gerne vil se spil i højt tempo, og være mere afklaret i vores spil. Vi skal træffeflere gode beslutninger, så vi ikke indkasserer dumme mål.

Puljen:
BrøndbyIF - Käpylan 2-2
BrøndbyIF - Club Brugge 1-1
BrøndbyIF - Excellence Soccer 1-0
Brøndby IF - Hoffenheim 2-0
Brøndby IF-Irske landshold 1-2

Placeringskampe:
Brøndby IF-Slavia Prag 0-1
Brøndby IF-SK Brann 1-2

U14-holdet og Morten Corlin i Frankrig
Morten Corlin og U14-mandskabet var i påsken draget en tur til Frankrig, hvor de deltog i TSF Sens Tournoi. Holdet sluttede nummer 6 ud af 20 hold.

- Formålet med turen var at blive matchet, men ligeså vigtigt at blive overmatchet. Herhjemme er vi de bedste i nogen facetter i spillet, og turen har absolut matchet disse facetter. Vi havde stort fokus på at være dygtige på bolden og i vores presspil.

- Alle vores pulje- og mellemrundekampe var vi nødt til at præstere 120% for at kunne få resultater. Dette lykkes da vi kom videre fra puljen med seks point. Så gik vi videre til mellemrunden, hvor vi tørnede sammen med Marseille og Toulouse, hvor vi taber 1-0 og spiller en uafgjort 1-1. Vi går videre fra mellemrunden med ét point, hvorefter vi møder Lyon i kvartfinalen. Der spiller vi vores bedste kamp. Vi holder dem fra mange chancer – men alligevel får de slået os 1-0. Herefter spillede vi placeringskampe om 5-8 pladsen, hvor vi slår Monaco, men i kampen om 5. pladsen må vi se os slået af Marseille på straffe, som vi ellers har slået tidligere i turneringen.

- Vi blev presset maksimalt i kampene, og vi blev tvunget til at spille hurtigere end vi er vant til i vores række. Vi blev tvunget til at spille med bolden, da vi var klart mindre end de franske spillere. Alle spillere skulle præstere, det samme skulle os trænere. Alt i alt har det givet os utrolig meget at være med, og jeg er super stolt over, at vi ender nummer 6 ud af 20 meget stærke hold.

Puljen:
Brøndby IF - Dijon 1-0
Brøndby IF - PSG 2-0
Marseille – Brøndby IF 2-0

Mellemrunden:
Toulouse – Brøndby IF 1-0
Brøndby IF - Bordeaux 1-1

Kvartfinale:
Lyon – Brøndby IF 1-0

Placeringskampe:
Brøndby IF - Monaco 2-0
Marseille – Brøndby IF 1-1 (taber efter straffespark)

Næste opgave er FC Nordsjælland hjemme lørdag kl. 11:30.

Foto: Getty Images