26. NOVEMBER 2018 kl. 14:00
Brøndby Masterclass samler ind til udsatte

I weekenden sad Brøndby Masterclass U19-hold over i U19 Ligaen. I stedet for at hvile benene, tog de unge Brøndbyspillere ud og samlede ind til nogle af landets mest udsatte. En oplevelse, som ifølge træner Joakim Mattsson, skal være med til at uddanne spillerne samtidigt med, at de kan få oplevelser sammen uden for fodboldbanen:

- Ideen bag initiativet var, at vi som hold skulle lave noget fælles. I den forbindelse ville vi gerne ud og hjælpe mennesker, der ikke har så meget. Det var en god oplevelse at komme ud og prøve noget udover, hvad den normale hverdag byder.

- Vi var ude og samle ind i nogle timer, hvor vi bagefter besøgte varmestuen som de hjemløse overnatter på. Der var et oplæg, hvor vi blev klogere på stedet, og hvordan de udsatte bliver hjulpet. Drengene var meget interesseret og var flittige da der skulle samles ind. Min fornemmelse er, at mange af drengene synes det var en stor oplevelse.

Joakim Mattsson håber naturligvis at oplevelsen sætter et positivt præg hos drengene og, at spillerne fremover reflekterer mere over tilværelsen.

- Det sætter tingene i perspektiv for spillerne, for deres fokus ligger på at skulle præstere i weekenden. De udsatte ved ikke, hvad morgendagen bringer. Jeg håber selvfølgelig, at initiativer som dette kan være med til at uddanne det hele menneske, lyder det fra cheftræneren.