8. OKTOBER 2018 kl. 17:30
Masterclass-overblik: Hårde modstandere gjorde det svært

I weekenden var alle hold, bortset fra U19, i aktion. U19 spillede nemlig tidligere på ugen kamp i pokalturneringen, hvor man sikrede sig avancement med 5-1 over Nykøbing FC. For U17 blev det til en flot sejr ude mod Esbjerg, hvor man kunne gå til pause med stillingen 4-0. Det blev desværre ikke til den 'sædvanlige' pointhøst for resten af Masterclass’ hold, da U15, U14 og U13 tabte deres opgør.

U17: En første halvleg i sjette gear
Anton Lyme havde med U17-drengene taget turen vestpå til Esbjerg, hvor hjemmeholdet fik noget af et chok over, hvad der kom på besøg. Det var nemlig en første halvleg, som selv kunne få et tilfreds smil frem hos den perfektionistiske træner Anton Lyme.

- Vores spillestil lægger op til, at vi hellere vil vinde 5-3 end 2-0, men når det er sagt, så havde jeg gerne været foruden den spænding, der opstod i anden halvleg. Vi scorer fire mål, før vi har rundet en halv times spil – noget af det, vi lykkedes godt med, var spillestilen. Drengene havde også noget at revanchere, efter vi i pokalturneringen tabte til HB Køge, så vi havde et stort fokus på at skulle have den her sejr på udebane. Det var en helstøbt præstation i første halvleg, lyder det fra træneren.

- Spillerne var klar, der var sprint over hele linjen, samtidig med at vi erobrer mange bolde. Vi fik flere gange fanget dem i ubalance, og så var vi konsekvente både defensivt og offensivt. Vi talte i pausen om, at vi ikke måtte stille os tilfredse, men der skete lidt det, vi frygtede. Vi trækker tre procent og tænker, den er hjemme – og det dur ikke med måden, vi spiller på. Man er nødt til at gå all-in med denne spillestil, ellers så kommer man til at hænge efter, og det var, hvad der skete i anden halvleg – det er forhåbentligt noget, vi bliver klogere af, lyder det afslutningsvist fra Lyme.

Esbjerg fB – Brøndby IF 3-5 (0-4)
0-1 Oliver Rytter (straffe)
0-2 Matin Saleh
0-3 Andrew Oseni
0-4 Laurids Andersen
1-4 Mads Borchers
2-4 Zean Dalügge
2-5 Mathias Kvistgaarden
3-5 Mads Borchers

Startopstilling:

Mathias Kvistgaarden – Andrew Oseni

Oliver Rytter

Frederik Valdbjørn – Laurids Andersen

Marinus Larsen

Filip Andersen – Oscar Salling – Elias Gärtig – Matin Saleh

Lucas Ziegler

Bænken:
Tobias Juul
Cornelius Allen
Victor Sander Petersen
Christian Friedrich

U15: Nederlag i Derby
Sune Jensen kunne se sit hold spille et jævnbyrdigt Derby mod FC København. Kampen endte med et nederlag, men træneren ser flere lyspunkter i opgøret, som er værd at tage med videre. 

- Det er en meget lige kamp, hvor begge hold gerne vil presse højt i første halvleg. Spillet bliver lidt febrilsk for begge mandskaber, men vi får sat os mere på det i anden halvleg og får et lille overtag. Vi kommer frem til nogle situationer, hvor jeg synes, vi skal være mere kyniske, men kommer desværre bagud på en personlig fejl.

- Vi formår at hive os op og komme tilbage på 1-1 og får presset godt på. Kort før tid tager FCK så føringen på en god afslutning fra cirka 22 meter, hvilket er svært at dæmme op for. Det er naturligvis ærgerligt, at vi ikke får point med, men nu ser vi fremad mod onsdag, hvor vi møder FC Nordsjælland og forhåbentligt får en oprejsning. Vi skal blive bedre på fase et, og det vil vi forsøge at træne på, afslutter træneren.

FC København - Brøndby IF 2-1
1-0
1-1 Oscar Sejrup
2-1

Startopstilling:

Oscar Sejrup - Phillip Näf

Benjamin Kold

August Carlsson - Simon Blæsdahl

Deniz Arabaci

Hüseyin Tokat - Hugo Ryg - Mikkel Fredsgaard - Lucas Bakx

Lucas Lange

Bænken:
Hjalte Andersen
Jonas Nørrestrand
Solomon Opoku

U14: Et niveau til forskel
Morten Corlins Masterclass-mandskab tog imod FC Roskilde, i hvad der på forhånd lignede et tæt opgør mellem to hold, som indtil videre har fået skrabet fint med point sammen. Roskilde spillede en rigtig god kamp, og det gik ud over U14-holdet, som til kampen var ramt af flere afbud.

- Vi kommer godt ud til kampen, hvor første halvleg er acceptabel, dog uden at vi skaber de store chancer. Vi kommer bagud på en personlig fejl, hvilket er svært at gardere sig imod. I anden halvleg bliver vi rent ud sagt spillet ud af banen. Roskilde er enormt dygtige og lykkedes med mange af de ting, de forsøgte.

- En del af forklaringen på, hvorfor vi ikke spiller op til niveau, kommer blandt andet af, at vores midterakse ikke var med på grund af skader og ferie. Jeg havde håbet, at de vikarierende ville tage mere ansvar, men der rammer de ikke helt dagen. Vi må bare op på hesten igen – det bliver en god tid som træner de næste uger, hvor der er nok at tage fat på, lyder det fra Morten Corlin.

Brøndby IF – FC Roskilde 1-5

Startopstilling:

Patrick Allentoft – Bertram Kvist – Benjamin Kold

Benjamin Tabrizi – Diyar Avci

Hector Vinsteen

Kean Tran – Mathias Jensen – Lauge Pedersen – Malek Bakhit

Aksel Røntved

Bænken:
Akwasi Okuse
Michael Opoku
Carl-Emil Pedersen

U13: Fairplay og god sportsånd blev højdepunktet
Lyngby var destinationen for Azad Corlus U13-mandskab, som skulle følge op på de mange gode resultater sæsonen har budt på indtil videre.

- Det var en meget fin U13-kamp målt på tempo og engagement fra alle de involverede parter. Det var en kamp med fuld fart på, hvor vi spiller en god første halvleg – presset sidder, som det skal, vi er meget på bolden og kommer frem til nogle store chancer, men vi fører alligevel kun 1-0 ved pausen. Lyngby overtager meget af initiativet i anden halvleg, og jeg synes, at vi virker en smule trætte, desto længere vi kommer ind i kampen. Overskuddet bliver også forskellen på os og Lyngby, hvor jeg synes, de vinder fortjent.

- Drengene er vant til at vinde, hvor de i opstarten virkelig har præsteret nogle fremragende ting. Derfor bliver det også min opgave som træner at forberede drengene på den smule modgang, der vil komme. Vi skal arbejde med vores plan B, når tingene ikke går vores vej.

- Jeg vil afslutningsvist lige rose Lyngby for eksemplarisk sportsånd og fairplay. Der er en situation i kampen, hvor dommeren dømmer et hjørnespark til os, vi trækker derfor spillerne frem i modstanderens felt, da dommeren pludseligt ombestemmer sig, og dømmer målspark til Lyngby. Målsparket bliver taget hurtigt, og så er der tre Lyngby-spillere igennem i en omstilling, som nemt kan sætte scoringen ind. Vi får efterfølgende talt sammen, og Lyngby lader os score et mål uden de forsvarer, og retfærdigheden sker fyldest – det her handler om at uddanne mennesker. Jeg bifalder denne opførsel, og det var en skøn oplevelse at være vidne til, lyder det med en stolt røst fra Azad Corlu.

Lyngby BK – Brøndby IF 3-2
0-1 Saman Jalaei
1-1
2-1
2-2 William Muckadel (Fairplay mål)
3-2

Startopstilling:

William Muckadel

Saman Jalaei – Hamed Traoré

Nikolaj Larsen

Lukas Larsen – Noah Ibsen – Oliver Sejer Lauritsen

Noah Sømmergaard

Bænken:
Viktor Sørensen
Waldemar Bjergfelt
Adam Jensen