3. OKTOBER 2018 kl. 12:30
Sune Jensen: Fremdriften bunder i det professionelle miljø

Sune Jensen kom for lidt under tre måneder siden til Brøndby IF, hvor han er træner for Masterclass’ U15-hold – en stilling han ikke skulle bruge lang tid på at beslutte sig for at sige ja til. Sune bor til dagligt med sin kæreste og søn på Nørrebro og er uddannet pædagog. Han tiltrådte til Brøndby IF Masterclass fra en trænerstilling i B93.  

En god start i trænersædet
- Den første tid i klubben har været meget spændende. Det er altid spændende, når man starter et nyt sted. Man skal lige lære det hele at kende og menneskerne omkring, og jeg er meget glad her for tiden, lyder det med et smil fra Masterclass-træneren.

- Jeg havde en ambition om at komme til at arbejde i et mere professionelt miljø, og det må man sige, jeg er kommet til. Det er måske miljøet, hvor man mest kan mærke, at tingene virkeligt er på et højt niveau – hvilket er en stor ære at være en del af.

- Muligheden for at komme til Brøndby IF tiltalte mig i høj grad, for her kan jeg være med til at rykke nogle spillere, som skal videre ind på den helt store scene. Jeg har mulighed for at videreudvikle mig både som træner, men også som menneske her i klubben. Jeg ledte efter en klub, hvor jeg kunne se mig selv i en lang periode – det kan jeg i Brøndby IF blandt andet qua det fællesskab, klubben tilbyder.

- Der er mange områder, hvor jeg kan rykke mig som træner. Det handler om at arbejde på hele pakken, hvor de mindste detaljer i trænergerningerne kan finpudses – hvordan agerer man i en kampsituation eller i de individuelle samtaler med spillerne. Her i klubben kan jeg til dagligt sparre med mine kollegaer, og det er med til, at jeg kan videreudvikle mig. Det er en ud af mange ting, som Brøndby IF kan tilbyde mig.

- Tidligere i min karriere har jeg trænet både U17, U19 og senior, så jeg ved hvad der kræves af drengene for at komme op på det niveau. Det handler om mere end bare spillet på banen, det handler også om, hvordan man agerer uden for banen, og at man som spiller skal passe på sig selv – så det er hele pakken, jeg forsøger at give videre til de unge drenge.

- U15-drengene er fantastiske. Jeg har lært dem at kende, og de arbejder bare ufortrødent og stenhårdt. De har store drømme og ambitioner om, hvad de vil. Det er selvfølgelig det, vi prøver at hjælpe dem med at nå, hvilket er meget livsbekræftende at arbejde med.

Kom ikke sovende til det
- Jeg er pædagoguddannet og har altid spillet fodbold. Jeg fandt rimeligt hurtigt ud af, at jeg i hvert fald ikke blev Superliga- eller landsholdsspiller, men har altid haft en kærlighed til fodbold, som også har været min drivkraft til trænergerningerne. I den første periode arbejdede jeg meget, hvor jeg om dagen arbejdede som pædagog og om aftenen som træner.

Der skulle dog ikke gå længe med to jobs for den hårdtarbejdende træner, som efter en hård periode i starten kom til FC Nordsjælland som fuldtidstræner, og har siden da været træner på fuldtid. Ambitionerne for fremtiden er da også store for U15-træneren.

- Der er naturligvis forskel på, hvor man ønsker at være om 10 år, og hvor man så faktisk kommer hen. Der var engang en klog mand, der sagde til mig, at man ikke kan spå længere end seks måneder ud i fremtiden i denne verden, så mit fokus er hele tiden på at udvikle mig, og hele tiden blive bedre til det jeg gør nu og her.

- I modsætning til mange trænere er mit fokus ikke på at træne seniorspillere på højst muligt niveau. Jeg har mere fokus på at arbejde i et professionelt miljø, hvor jeg selv kan blive bedre og har at gøre med nogle ærgerrige spillere. Forhåbentligt er jeg i Brøndby IF om 10 år, og har til den tid hjulpet Masterclass til at blive endnu bedre, lyder det afslutningsvist fra Sune Jensen.

Sune Jensens mandskab har også fået en god resultatmæssig start, hvor de i skrivende stund har syv point efter tre kampe, og ser ud til at skulle blande sig i toppen af U15 Øst 1-rækken.