24. SEPTEMBER 2018 kl. 15:20
Masterclass-overblik: Gode lærepenge mod stærke modstandere

I den forgange uge blev der spillet mange kampe for Brøndby IF's Masterclass hold. Efter en periode med gode resultater kom der i denne runde ikke lige så mange point på kontoen. Til gengæld blev det for af flere af holdene til gode lærepenge. U19 og U17 var taget sammen til Aalborg, hvor de fik hård modstand. U15 var i kamp to gange, hvilket blev til fire point. U14-mandskabet havde det svært på hjemmebane, og U13 var spillemæssigt stadig godt kørende i deres to kampe. 

U19: Overtidsscoring gjorde det onde
Det blev ikke det resultat, træner Joakim Mattsson havde håbet på. Kampen startede ellers godt, hvor man planmæssigt bragte sig i front efter, at Roni Arabacis afslutning gik i kassen efter lidt tilfældigheder i feltet, men et kompakt AaB-mandskab gjorde det onde til allersidst.

Joakim Mattsson udtaler:

- Det er en meget bølgende kamp, hvor vi starter godt i første halvleg. Vi kommer foran og har faktisk chancer til at komme foran med mere end én. Vi overlader lidt af initiativet til AaB, og det gør, at vi forsvarer mere, end vi synes om. Det resulterer i en udligning lidt før pausen. Vi kommer dog ud efter pausen med en god energi, hvor vi viser mange af de kvaliteter, vi har, lyder det fra Mattsson, som kunne se en tæt kamp fra sidelinjen.

- Tingene begynder at gå mod os, hvor vi ud over at døje med kramper også får en udvisning – dét gør, at kampen åbner sig, og AaB ender med at trække det længste strå få sekunder før slutfløjtet. Det var en kamp, som vi kunne og burde have fået point i.

- I forhold til vores pres og til at gøre tingene færdigt, synes jeg, vi mangler det sidste på dagen. AaB er godt organiseret og gør det svært for os. AaB er et godt hold med nogle ekstragode individualister, som blandt andet er med til at afgøre kampen. På trods af det er jeg tilfreds med præstationen mod et godt hold, hvor vi burde have fået point med hjem.

AaB – Brøndby IF 2-1 (1-1)
0-1 Roni Arabaci
1-1
2-1

Startopstillingen:

Ertugrul Teksen – Roni Arabaci

Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm

Agust Hlynsson – Andreas Pyndt

Frederik Nørrestrand

Jacob Rasmussen - Emil Staugaard - Anton Hendriksen – Kasper Jørgensen

Mads Hermansen

U17: Skarpe Aalborgensere
Det var ikke kun U19-holdet, som var taget til Aalborg. Også Anton Lymes U17-mandskab havde taget turen, og det var endnu et stærkt AaB-hold, der ventede. Kampen blev tabt 2-0, hvor Anton Lyme til kampen havde forberedt sig på et AaB-hold, som ville komme med en stærk defensiv organisation og med direkte spil. 

Cheftræner Lyme udtaler:

- Det blev det første nederlag, hvor vi møder et hold, der indtil da ikke havde vundet endnu. Det kunne man også mærke på den indstilling, de kom ind til kampen med. Det var dog ikke meget, de ville frem ad banen, hvor de havde det bedst med at stå langt tilbage i banen. Vi havde vanskeligheder med at komme igennem, på trods af at vi i første halvleg varierer i vores offensive spil og kommer frem til flere fine forsøg.

- Vi viser god dynamik, og det gode spil kommer desværre ikke til sin ret. AaB scorer efter en god periode af os på en dødbold. Det medfører, at de går endnu længere tilbage på banen, hvilket gør det endnu svære for os. Vi fejler lidt på vores spil i anden halvleg, hvor vi ikke helt kan få presset sat sammen – hvilket viser os, at vi stadig har nogle ting at arbejde på.

- Vi har en boldbesiddelse, der hedder 80-20, men det kan vi ikke bruge til noget. Vi skal blive bedre til at udnytte de perioder med momentum i forhold til det, vi gerne vil. Det er også vigtigt for drengene at se, at træerne ikke vokser ind i himlen, lyder det afslutningsvis fra Lyme.  

AaB – Brøndby IF 2-0 (1-0)

Startopstillingen:

Christian Friedrich - Mathias Kvistgaarden

Andrew Oseni

Laudrids Andersen – Frederik Valdbjørn

Marinus Larsen

Filip Andersen - Elias Gärtig - Oscar Salling - Matin Saleh

Tobias Juul

Bænken:
Lucas Ziegler
Magnus Ravn
Joseph Mwamba
Noah Salling

U15: To kampe – fire point
U15-mandskabet spillede siden sidste mandag to opgør i deres række. Her blev det til et tæt opgør og ét point mod FCK og til tre point på udebane i Helsingør. Cheftræner Sune Jensen var yderst tilfreds med mange af de ting han så, han udtaler:

- Den første kamp, vi spiller mod FCK, er en meget lige kamp, hvor begge hold har deres chancer til at afgøre kampen. Jeg synes, at vi har et lille overtag i forhold til at få presset dem langt tilbage i store perioder af kampen, hvor de også viser lidt sårbarhed. Kampen kunne have være gået til begge sider, men det bliver uafgjort i en tæt kamp.

- I kampen, vi spiller mod Helsingør, kommer vi foran 2-0, men kampen ender 2-1. Til sidst har vi også heldet med os, da vores målmand redder et straffespark dybt inde i overtiden – det skal siges, at han også tog et tidligere i kampen. Banen, vi spiller på, var helt elendig, og det bliver svært at spille poleret. Det resulterede i, at det blev en urolig kamp, som kom til at handle om andenboldene og fysiske kampe – hvilket passede fint til det erobringsspil, vi gerne vil praktisere. En kamp med mange tilfældigheder, men heldigvis fik vi de tre point med hjem mod en god modstander.

- Drengene arbejder hårdt og har fået meget med fra opstarten i de turneringer, de har deltaget i. Der er en god vindermentalitet i truppen, men der er stadig nogle ting, vi skal blive bedre til. Dog får vi generelt set et godt udbytte i vores kampe, og det skal vi tage med videre. Det bliver i hvert fald spændende nu, vi har seks kampe tilbage, og der går vi efter at blive bedre kamp efter kamp, lyder det afslutningsvis fra træneren.

Brøndby IF – FCK 1-1
1-0 Oscar Sejrup
1-1

Helsingør – Brøndby IF 1-2
0-1 Oscar Sejrup
0-2 Philip Näf
1-2

U14: Ramte ikke dagen
På hjemmebane tog Morten Corlins mandskab imod KB. Resultatet blev ikke som håbet, hvor holdet ikke helt ramte det sædvanlige niveau. En del af forklaringen skal også findes i et udehold, som spiller deres bedste kamp i sæsonen.

- Vi spiller fint i de først 10 minutter, men derefter får vi det meget svært mod en, på dagen, virkelig god modstander. Vores målmand står en fremragende kamp, så det fortæller også lidt historien om denne kamp. Vi sidder lidt for langt fra dem i stort set alt, og der må vi ikke falde så meget i niveau fremadrettet. Så der er flere steder, hvor vi kunne have gjort tingene anderledes, hvilket vi må tilbage på træningsbanen og arbejde med.

- Vi går selvfølgelig ikke i panik over, at vi taber kampen. Det er klart, at vi går i gang med at se på, hvad det er, som gør, at vi ikke rammer dagen. Det bliver naturligvis noget af det, som skal justeres, og så forventer vi, at balancen på holdet er bedre til næste kamp. Vi kommer ikke til at forsøge at spille på en anden måde, men måske sætte konstellationen af typer sammen på en anden måde.

- Drengene er nogle seje gutter, og de kan på ingen måde blive slået ud af, at vi har tabt en enkelt fodbold kamp. Vi er klar til at tage tre point allerede i næste runde.

Brøndby IF – KB 0-2

Mohamed Salah

Matteo Grosso – Bertram Kvist – Carl Pedersen – Benjamin Kold

Mathias Jensen

Kian Tran – Ludwig Vraa – Mikkel Durlev – Malek Bakhit

Christian Rust

U13: Stærke præstationer
Det sejrsvante U13-hold spillede i den forgange uge to kampe mod henholdsvis B93 og FCN. Træner Azad Corlu var tilfreds med sit holds præstationer, selvom det ”blot” blev til en sejr og et nederlag – begge med resultatet 2-1. Træner Azad Corlu udtaler:

- De to kampe mindede utrolig meget om hinanden. Vi møder stærke modstandere, hvor jeg synes, at vi er gode i de første 20 minutter af kampene. Presset sidder, som det skal, hvor vi får vist god ro med bolden, og vi kommer også frem til de chancer, vi skal.

- I begge kampe er det, som om at vi overlader initiativet omkring det 20. minut. Der begynder vi at halte lidt efter i presset, selvom vi stadig kommer frem til nogle gode muligheder. Vores spillestil er fysisk hård, og noget af forklaringen kan måske findes i det, samt at vi har spillet mange kampe de seneste to måneder. Derfor har drengene også fået et par fridage i ugen, så vi kan få ladet op og være klar igen hurtigst muligt.

Brøndby IF – B93 1-2
1-0 Adam Jensen
1-1
1-2

FCN – Brøndby IF 1-2
0-1 Viktor Sørensen
0-2 Saman Jalaei
1-2