19. SEPTEMBER 2018 kl. 11:40
Joakim Mattsson - den erfarne U19-træner

Brøndby IF’s U19 Masterclass-hold fik i sommerpausen tilgang af en ny cheftræner i form af Joakim Mattsson, der kom til fra 1. divisionsholdet Thisted FC. Den til dagligt syngende og muntre træner, der oprindeligt kommer fra Sverige, gør her status på de første måneder i klubben.

- Den første tid i klubben har virkelig været god. Når man starter et nyt sted, vil der altid være mange nye ting, ansigter og indtryk, som skal fordøjes. Brøndby IF er meget spændende som klub, og det var også noget, der trak i mig i forhold til den udfordring, jeg søgte i min karriere, lyder det fra Mattsson, der i den første tid har arbejdet på de mekanismer, stilen i Brøndby IF kræver.

- Til dagligt arbejder vi hårdt på at få implementeret den spillestil, som skal til for at spille i Brøndby IF. Vi arbejder hele tiden på at få udtrykket til at sidde lige i skabet, og det er som træner en god øvelse at være med til at implementere en klart defineret spillestil – så selvom vi har haft travlt, så har det været meget spændende.

- Sammenlignet med nogle af de steder jeg tidligere har været, så har vi i Brøndby IF et stort set-up i forhold til det store ungdomsarbejde, der bliver lagt. En af de udfordringer, vi har lige nu, er, at der er mange nye trænere samt en ny head of coaching - som er en overordnet coach, der blandt andet sørger for, at spillestilen implementeres rigtigt på alle Masterclass-holdene. Brøndby IF er en stor klub med mange gode og kompetente ansatte – dét er jeg stolt af at være en del af.

- Jeg synes, at U19 er en skøn årgang at få lov til at arbejde med. De er alle villige til at lære, hvor de med ærgerrighed og hårdt arbejde gør sig klar til at tage springet op i A-truppen. Det gør også mit arbejde med at implementere den hårde spillestil lettere, lyder det med et smil fra træneren, inden han fortsætter:

- Vi arbejder altså helt ned i den mindste detalje, hvor jeg synes, at drengene virkelig tager tingene til sig.

Til Brøndby med rygsækken fuld
Det er heller ikke en hel ueffen træner, der er blevet tilknyttet. Udover at han tidligere har været ungdomstræner, så har han også i seniorfodbold-regi fået hår på brystet i trænergerningerne.

- Jeg har været assistenttræner for flere superligaklubber i adskillige år, og ud over det har jeg stået i spidsen for både Skive IK, Vendsyssel FF og Thisted FC. Det har naturligvis været med til at give mig en masse erfaring. At jeg har været i gamet i mange år og har været der, hvor drengene ønsker at nå hen, gør, at jeg ved, hvad der kræves for at nå derop og lykkes – hvilket jeg også forsøger at forberede drengene på. Jeg stiller hårde krav til dem og forventer meget, men jeg giver også en masse af mig selv – det, tror jeg, er opskriften på at skabe dygtige spillere.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at jeg skulle overveje det langt grundigere, før jeg sagde ja, hvis det var en anden klub end Brøndby IF, der tilbød mig trænerrollen. Havde det været en mindre klub, så skulle jeg tænke mig om i længere tid – ingen tvivl om det. De muligheder, Brøndby IF giver de unge og os trænere, er ikke noget, man finder mange andre steder i Danmark på U19-niveau.  

Næste udfordring i U19-ligaen for Mattssons mandskab bliver på udebane mod AaB i et opgør, som bestemt ikke bliver en let opgave – AaB topper nemlig i skrivende stund U19 Ligaen.