21.04.2021 FC Nordsjælland 0-3 Brøndby IF
04.02.2021 FC Nordsjælland 0-1 Brøndby IF
13.09.2020 Brøndby IF 3-2 FC Nordsjælland
09.07.2020 Brøndby IF 4-0 FC Nordsjælland
28.06.2020 FC Nordsjælland 0-2 Brøndby IF

Morten Frendrup, Brøndby IF
Maxwell Woledzi, FC Nordsjælland

Karantæne ved næste advarsel
Ingen spillere i karantænefare, ref. DBU’s Disciplinære bestemmelser:
Uanset antallet af optjente karantænepoint bortfalder en karantæne, hvis den er optjent ved tildeling af et enkelt gult kort i en kamp i den sidste spillerunde i turneringen.

Spillere der får et rødt kort i kampen, vil få karantænen overført til næste sæson (og for AGF, overført til kampen mod syvendepladsen, når der på fredag skal dystes om den sidste plads i Europa).

Vinkler om kampen
Vinder Brøndby IF mandagens kamp mod FC Nordsjælland, er Brøndby dansk mester for 11. gang i historien, og for første gang siden 2004/05-sæsonen.

Brøndby IF kan også blive mestre ved en uafgjort kamp mandag, det kræver så at FC Midtjylland maksimalt får uafgjort – og selv med et nederlag, vil Brøndby IF kunne blive mestre, det kræver så et midtjysk nederlag samt at FC København ikke vinder en kæmpesejr over Randers FC og indhenter ni mål i måldifferencen.

Når Brøndby IF på mandag for overrakt medaljer, vil det være det 28. sæt medaljer til Brøndby IF. De foregående 27 sæt medaljer er fordelt på 10 gange guld, 11 gange sølv og seks sæt bronzemedaljer. Dermed bliver Brøndby IF den klub i danmarkshistorien med næstflest medaljer, da de nu rykker fra AB, der også har 27 sæt medaljer i skabet. Kun KB har med 15 guld, 13 sølv og seks bronze vundet flere medaljer end Brøndby IF.

Michael Uhre og Morten Frendrup er de to eneste markspillere i Brøndby IF, der har fået spilletid i de første 31 spillerunder i Superligaen, men grundet karantænen til Frendrup vil kun Uhre kunne nå de 32 ud af 32 mulige kampe.

Udvisningen til Morten Frendrup i torsdags var Brøndbys røde kort nummer 73 i Superligaen. Kun OB (86) og AGF (78) har fået flere spillere udvist.

Marvin Schwäbe er sammen med SønderjyskEs keeper Lawrence Thomas de eneste to spillere, der har spillet samtlige 2.790 minutters Superliga i denne sæson.

61 gange tidligere har Brøndby IF mødt FC Nordsjælland i Superligaen. Statistikken siger 38 sejre til Brøndby IF, 14 uafgjorte og ni nederlag samt en målscore på 123-62 set med Brøndby IF’s øjne.

28 gange før har Brøndby IF mødt FC Nordsjælland på udebane i Superligaen. Her er det blevet til Brøndby-sejr i 21 af kampene, de resterende syv kampe er fordelt på tre uafgjorte og fire sejre til FC Nordsjælland. Målscoren er 72-29 i Brøndbys favør.

Brøndby IF har scoret i 25 ud af 28 hjemmekampe mod FC Nordsjælland i Superligaen – og de har scoret mod mandagens gæster de seneste 13 gange FC Nordsjælland har besøgt Brøndby Stadion.

Brøndby IF har vundet de seneste fem Superliga-kampe mod FC Nordsjælland, og det med en samlet målscore på 13-2. Brøndbys længste sejrsstreak mod nordsjællænderne er på syv Superliga-sejre i træk (november 2004 til marts 2007).

Brøndby IF har scoret i deres seneste otte Superliga-kampe – og FC Nordsjælland har lukket minimum et mål ind i deres seneste otte Superliga-kampe.

65 gange tidligere har Brøndby IF spillet Superliga på en mandag. De 65 kampe er fordelt på 37 sejre, 13 uafgjorte og 15 nederlag. Brøndby IF har spillet 37 hjemmekampe i Superligaen på en mandag, 21 er vundet, og de resterende 16 kampe er fordelt ligeligt på uafgjorte og nederlag.

Den 23. juli 2017 tabte Brøndby IF med 3-2 til FC Nordsjælland, men i de efterfølgende 14 Superliga-kampe mod nordsjællænderne har Brøndby IF hentet 36 ud af 42 mulige point i form af 11 sejre og tre uafgjorte.

Blot en ud af 28 hjemmekampe mod FC Nordsjælland i Superligaen er sluttet uden scoringer, det var i september 2004 at de to klubber spillede 0-0 på Brøndby Stadion.

Brøndby IF har scoret først i 39 af de 61 tidligere Superliga-kampe mod FC Nordsjælland med 30 sejre, seks uafgjorte og tre nederlag som resultat. 19 gange er FC Nordsjælland kommet foran 1-0, hvilket for Brøndby IF har resulteret i otte sejre, fem uafgjorte og seks nederlag.

Seks gange tidligere har Brøndby IF spillet Superliga på datoen 24. maj. De første tre kampe blev vundet, mens de seneste tre kampe alle er tabt på denne dato.

Teemu Pukki er med 10 træffere den mest scorende spiller i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland. Mikael Uhre er nummer to på listen med syv mål.

Tre gange er der scoret i det første minut af en Superliga-kamp mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland. Per Nielsen scorede i 2006 efter 55 sekunder, men han dog overgået af både Bajram Fetai (40 sekunder, 2007) og Andreas Skov Olsen (28 sekunder, 2019).

Brøndby IF har scoret 56 mål i denne sæsoner, herunder ses de 56 mål fordelt på halvlege og “kvarterer”
- 27 mål i første halvleg (seks i 1'-15' minut, syv i 16'-30' minut og 14 i 31'-45' minut)
- 29 mål i anden halvleg (otte i 46'-60' minut, 11 i 61'-75' minut og 10 i 76'-90' minut)

Brøndby IF har lukket 38 mål ind i denne sæson, herunder ses de 38 mål fordelt på halvlege og “kvarterer”
- 15 mål i første halvleg (to i 1'-15' minut, fire i 16'-30' minut og ni i 31'-45' minut)
- 23 mål i anden halvleg (syv i 46'-60' minut, fire i 61'-75' minut og 12 i 76'-90' minut)

Dommerne
Kampens dommer er den 40-årige Jakob Kehlet. Kehlet er den mest rutinerede aktive dommere i Superligaen med 243 kampe, hvilket placerer ham på en 3. plads over flest kampe som dommer i Superligaen. Claus Bo Larsen topper listen med 328 kampe og Kim Milton Nielsen er to’er med 250 kampe, og vil formodentlig blive overhalet af Kehlet i efteråret 2021.

Jakob Kehlet har dømt Brøndby IF 54 gange i Superligaen, og lige præcis halvdelen af kampene er vundet. 10 kampe er sluttet uafgjort og 17 kampe er tabt.

Fire gange tidligere har Jakob Kehlet dømt Brøndby IF mod FC Nordsjælland i Superligaen. Den første vandt nordsjællænderne med 3-0 i 2012, men de efterfølgende tre kampe er alle vundet af Brøndby IF.

Linjedommere: Henrik Sønderby og Victor Skytte
4. dommer: Jesper Nielsen
VAR: Jonas Hansen
AVAR: Danny Kolding

Fioto: Getty Images