10. APRIL 2021 kl. 09:20
Niels Frederiksen: Glæder os til vi kan få fans til Derby igen

Sæsonens sidste Derby på Brøndby Stadion spilles i morgen, og på grund af de nuværende Corona-restriktioner bliver dog uden fans på tribunerne. Lyset i mørket er dog, at man har påbegyndt vaccinationsprogrammet, og at man p.t. forventer at have fuldført det i juli eller august, og derfor må det forventes, at det næste Derby på Brøndby Stadion igen kan blive med tilskuere. Og det er noget som cheftræner Niels Frederiksen ser frem til. 

- Jeg er utrolig glad for, at dette med al sandsynlighed er det sidste Derby på Brøndby Stadion uden fans på lægterne. Den intensitet, vores fans bringer, bliver en kæmpe forandring. Vi mangler dem jo til alle vores kampe, men især til Derby fordi det er bare noget helt ekstra ordinært. Alt er bare mere intenst til et Derby, og alle er mere oppe at køre. Det er ikke kun fans, det gælder også spillere og trænere. Et Derby som det i morgen er bare ikke det samme uden fans.

- De rent fysiske data på vores spillere viser faktisk, at der i spillernes fysiske præstationer ikke er en nævneværdig forskel, fra der var tilskuere på lægterne til nu, hvor der ikke er tilskuere. Så spillerne leverer varen trods fraværet af fans, og det er jo selvfølgelig fordi, de er bygget sådan, at de er ambitiøse, og det at vinde betyder alt for dem. De derbyer, vi har spillet det sidste års tid uden tilskuere, har spillemæssigt mindet meget om tidligere derbyer. De har været med en stor intensitet, mange dueller og højt tempo, og sådan er Derby jo, med og uden tilskuere. Men vi glæder os i den grad til vi igen kan have fans til Derby, for hele indpakningen og oplevelsen er markant anderledes.

Til morgendagens Derby forventer Niels Frederiksen, at FC København starter med mange af de samme spillere som i deres sidste kamp.

- FC København har ledt lidt efter deres foretrukne startopstilling, og de har også ledt lidt efter deres formation, efter de skiftede ud på trænerposten. Vi forventer, at de i morgen kommer ud på nogenlunde samme måde som mod Randers FC, da havde de en succes med det. Det passer os egentlig ganske fint, men uanset hvem de vælger at stille med, så er det dygtige fodboldspillere, de har på banen. Når man kigger på deres trup i forhold til evnerne med bolden og boldomgang, så har de en stærk trup. Der, hvor de måske mangler lidt, er fart, og det kan blive vores fordel.

- Vi har en stærk organisation, vi skaber chancer og scorer mål, ligesom vi har en meget stærk defensiv. Alle skal levere varen i morgen, det er der ingen tvivl om. Jeg er ikke i tvivl om at vi får tilspillet os nogle rigtig gode chancer, men det bliver ikke to håndfulde, og det får FCK heller ikke lov til at skabe mod os. Et Derby bliver tit afgjort på at have skarpheden på de få chancer, der kommer, så vi skal være skarpe, og så skal vi ud at spille til vores styrker og ikke prøve at gøre en masse andre ting end det, som vi kan

Derbyet har kickoff kl. 16:00 og kan ses på 3+.

Foto: Getty Images