20. DECEMBER 2020 kl. 11:11
Niels F.: Gode til at håndtere fysiske kampe

Efterårets sidste kamp spiller vi i aften, hvor vi gæster CASA Arena i Horsens i 3F Superligaens 13. spillerunde.

- Vi er stadig skuffede over pokalkampen i torsdags, men som professionel fodboldspiller vil man i sin karriere opleve skuffelser fra tid til anden, så man skal kunne slippe disse skuffelser og være mentalt klar og holde fokus på næste opgave. Det skal spillerne vise i aften, at de kan. Vi har spillet 12 kampe i 3F Superligaen i dette efterår og har 24 point, hvilket isoleret set er rigtig fornuftigt, men vi ønsker alle at slutte godt, så vores indgang til foråret bliver så god som mulig, siger cheftræner Niels Frederiksen.

I torsdagens pokalkamp måtte Mikael Uhre og Mathias Kvistgaarden begge udgå med skader. Uhre er blevet klar til aftenens kamp, mens Kvistgaarden må sidde over sammen med Peter Bjur, Kevin Mensah, Blas Riveros, Andrija Pavlovic, Anton Skipper og Rezan Corlu. 

- Skader er desværre en del af fodbolden, og det er derfor, at man har en hel trup at trække på og ikke blot 11 spillere. Med de skader vi har, er vi et sted nu, hvor vi kommer til at bruge nogle spillere, som ellers ikke har fået meget spilletid i denne sæson, men vi er trygge ved, at de kan levere varen, og vi tror på, at de er dygtige nok. 

Cheftræneren peger på, at dødbolde godt kunne blive en afgørende faktor i kampen mod AC Horsens.

- Vi har i løbet af sæsonen lagt flere og flere varianter af frispark og hjørnespark til vores spil, da vi ønsker at gøre det svært for vores modstandere at vide, hvordan de skal dække op. Spillerne giver deres input til det, og vi bruger en del tid på det før kampene, og det kunne sagtens være standardsituationerne, der afgør kampen i aften.

Græstæppet på CASA Arena har på det seneste fået kritik for at være ujævnt og gøre spillet langs jorden svært, og det er cheftræneren opmærksom på.

- Vi kommer ikke til at være naive omkring forholdende og gå ud og tro, at vi kan spille poleret fodbold langs jorden i 90 minutter. Vi kommer til at finde en balance og spille efter forholdene. Samtidig er AC Horsens et meget fysisk hold, og kampen kan sagtens gå hen og blive fyldt med dueller, men det er vi faktisk ret gode til at håndtere og parat til. Når alt det er sagt, så kommer vi ikke til at ændre vores måde at spille fodbold på. Vi skal som altid spille vores eget spil og ikke være bange for, at bolden kan hoppe skævt. 

Der er kickoff kl. 20:00, og kampen vises på TV3 Sport og Viaplay.

Foto: Getty Images