11. APRIL 2021 kl. 08:15
Peter Bjur om Derby: Ekstra stort når man er fan

Én ting er at stå på tribunen og råbe spillerne frem, noget andet er at være en af de spillere, der – under normale omstændigheder – bliver råbt frem. Lige præcis den omskiftning har Peter Bjur måttet vænne sig til, men det giver bare et Derby som i dag lidt ekstra krydderi, siger 21-årige Peter Bjur, der er med i dagens Derby-trup.

- Det er jo ekstra stort, når man har været her som barn og som fan gennem mange år og så selv stå på banen og skulle spille. Det var en kæmpe oplevelse, sidst da vi spillede herude, og at vi endte med at vinde, var jo bare megastort. Det er jo altid nogle lidt specielle kampe, når man ved, hvor meget det betyder for så mange mennesker, så der er altid lidt ekstra sommerfugle i maven, når man skal spille sådan en kamp. Men vi glæder os rigtig meget.

- Ja, det gør jo at man er ekstra tændt. Man vil jo gerne gøre det godt, man vil jo gerne vinde, det vil vi selvfølgelig altid, men lige sådan en kamp her er ekstra speciel, det ved alle godt. Så selvfølgelig så giver det noget ekstra, når man kender klubben og været her ude i mange år.

I Mesterskabsspillet er der ingen lette kampe, og de svære modstandere kommer i et hastigt tempo med ofte to kampe om ugen. Men et Derby er stadig et Derby – Mesterskabsspil eller ej.

- Det vil altid være noget ekstra at spille mod FC København, men det er da klart, at der er rigtig mange gode hold i Mesterskabsspillet. Det bliver svære kampe hele vejen igennem, så selvfølgelig er det jo stadigvæk det her med bare at tage en kamp ad gangen, men man kan ikke løbe fra at det er lidt ekstra specielt, når det er et Derby.

Foto: Getty Images