Morten Frendrup, Brøndby IF (ved grov forseelse)
Oliver Lund, OB (ved grov forseelse)
Jeppe Tverskov, OB (ved grov forseelse)

Vinkler om kampen
Det er Superliga-kamp nr. 88 mellem OB og Brøndby IF. Statistikken siger 41 sejre til Brøndby IF, 26 uafgjorte og 20 nederlag samt en målscore på 121-78 set med Brøndby IF’s øjne.

Skulle der bliver scoret på søndag, vil den første træffer være mål nummer 200 i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og OB.

Brøndby IF har 42 gange mødt OB på udebane i Superligaen. Her er 19 kampe endt med Brøndby-sejr, 13 sluttet uafgjort og 10 gange har fynboerne vundet. Målscoren i Odense er 53-34 i Brøndbys favør.

Brøndby IF er kommet sejrrigt ud af de fire seneste Superliga-kampe mod OB, senest i november 2020. Hvis det igen bliver til en sejr over OB, vil det være første gang nogen sinde, at Brøndby IF vinder fem Superligakampe i træk mod OB.

Ud af de 87 tidligere Superliga-kampe mod OB har Brøndby IF scoret først i 50 tilfælde, hvilket har resulteret i 37 sejre, ni uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF fire sejre, otte uafgjorte og 16 nederlag.

Brøndby IF har spillet fire Superliga-kampe på datoen 14. marts. En af dem blev vundet med 3-2, endda over FC København tilbage i 1999, men de øvrige tre er tabt til henholdsvis Vejle i 1997 (0-3), Esbjerg fB i 2004 (1-6) og FC København i 2010 (0-2).

Tælles der clean sheets i denne sæson fører OB med 5-4 over Brøndby IF.

Som regel er anden halvleg den mest målrige i Superligaen, men det er langt fra tilfældet i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og OB. Der er scoret 199 mål i de indbyrdes opgør indtil videre – og de er fordelt 111-88 på hhv. første og anden halvleg.

10 af de 199 mål er scoret i det 90. minut, det målrigeste minuttal, og derudover er det næstfarligste minuttal det 8. minut, hvor der er scoret syv gange,

Der er blevet udvist 18 spillere i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og OB. 10 af dem har været OB-spillere og de resterende otte logisk nok spillere fra Brøndby IF.

Søndagens modstandere fra OB er den klub i Superligaen med flest røde kort. 86 gange er en OB-spiller blevet udvist. AGF er nummer to på listen med 78 røde kort, mens Brøndby IF med 70 udvisninger deler 3. pladsen med FC København.

Sejren over FC København i søndags var for øvrigt Brøndby IF’s sejr nummer 500 i Superligaen.

Skulle kampen mod OB ende uafgjort, vil det være uafgjort nummer 250 for de blå-gule i Superligaen.

Den spiller med flest optrædener i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og OB er Per Nielsen, han medvirkede i dette opgør i hele 36 Superliga-kampe. De næste på listen er Mogens Krogh (33) og Michael Hemmingsen (32).

Dommerne
Søndagens dommer er den 32-årige Morten Krogh – og kampen på søndag vil være hans Superliga-kamp nummer 75.

Ud af Morten Kroghs første 74 Superliga-kampe har otte af dem haft deltagelse af Brøndby IF. To af dem er endt med Brøndby-sejr, mens de resterende seks opgør er fordelt ligeligt på uafgjorte og nederlag.

Det er første gang Morten Krogh dømmer Brøndby IF mod OB i Superligaen.