12. DECEMBER 2020 kl. 08:10
Jung: Jeg får mere indflydelse på kampene

Han var rigtig stærk sidste sæson, og han er igen kommet fra start som en af de bærende kræfter for holdet. Han var derfor også nomineret som en af de tre spillere til Årets Spiller i Brøndby IF 2020. Selv om anfører Andreas Maxsø løb med titlen, er Anthony Jung stolt af at være en af de nominerede, som klubbens frivillige kræfter kunne stemme på.

- Det betyder, at de værdsætter det, jeg tilfører holdet, og det er en stor ære at være blandt de kun tre nominerede. Sæsonen har været god for mig og holdet indtil videre. Jeg har forbedret mit spil endnu engang efter sidste sæson, og jeg får mere og mere selvtillid, i det jeg gør.

- Nu fokuserer vi mere på, hvad vi gør med bolden, og jeg er helt klart stærkere på bolden end uden. Det kan lyde lidt dumt som forsvarsspiller, men mine stærkeste færdigheder er i opbygningsspillet. Jeg har selvfølgelig også mine evner defensivt, og vores spillestil passer mig godt – det samme gør positionen i tremands-forsvaret. På den måde får jeg mere indflydelse på kampen og kan tage mere ansvar. Det ansvar kan jeg godt lide, siger den tyske forsvarsspiller, der ser en trup i fremgang.

- Vi har forbedret os som trup og vores løb for hinanden er ved at være på plads, så vi kan finde de åbne områder, der er på banen. Det betyder også, at mine holdkammerater ved, hvor jeg vil være i en given situation – for eksempel hvis jeg går frem for at bryde modstandernes første preskæde. En aflevering kan kun være så god, som løbet gør den, og der er vi blevet bedre. Derfor gør det også tingene lettere for mig og resten af holdet.

Har prøvet op- og nedture
Anthony Jung har været en del af Brøndby IF i tre år og har dermed prøvet at været en del af både op- og nedture, forskellige trupper og trænere. Det, han ser nu, er en flok spillere, der fungerer godt sammen, og hvor alle trækker i samme retning.

- I mine første år havde vi en rigtig stærk trup, hvor alle ville jage bolden og kampen 100%, men det endte vi med at tabe lidt. Så fik vi ny træner og nu kan man se, at vi igen er en enhed, og vi har en god rytme. Der er ikke kommet så mange spillere ind som tidligere, og de unge, der er kommet op, kendte hinanden og vi kendte dem i forvejen, så det gjorde processen lettere i forbindelse med, at truppen skulle finde sammen.

- Vi er der, hvor vi stoler på hinanden og ved, at hvis for eksempel en wingback går ud og op, så falder den yderste stopper ud og bakker op, eller hvis den ene angriber tager et bestemt løb, så ved den anden angriber, hvor han skal løbe hen og spillerne bag dem, ved hvad dem foran gør. Det går helt sikkert den rigtige vej.

Men foryngelsen af spillertruppen er Anthony Jung havnet i en rolle som en af de mest erfarne på holdet i en alder af bare 29 år. Det er en rolle, som han ikke kræver, og den er ikke kommet på grund af alderen alene, men grundet hans værdi for holdet og truppen. Respekten for ham i truppen er høj, og selv om rollen som en af lederne ikke er noget, han selv har påtaget sig, er han ikke bange for at udfylde den.

- Der kommer en dag, hvor man kommer i den position, hvor man skal tage mere ansvar. Jeg er måske ikke den rigtige at spørge, om den rolle passer mig godt, men vores trup er blevet rigtig ung, og de unge arbejder virkelig hårdt. Selvfølgelig er det rart, og det lyder måske som en kliche, men de kan altid komme til mig. Og ser jeg en ung spiller, der oprigtig vil lære og arbejde hårdt, så giver jeg mig tid i stedet for bare at sige ”du er en af de unge, klar dig selv”. Har de en interesse i at lære og lytte, er jeg der for dem. Ser jeg en af de unge, der måske slider lidt med det, eller tænker for meget over tingene, kan jeg også gå til dem og høre, om de er ok.

- Maxsø er en leder, man ser mere, hvor jeg koncentrerer mig om at kunne levere godt til hver træning og hver kamp. Det er nok ikke forkert, at jeg er skubbet lidt ind i rollen som en af lederne, men det er ikke en rolle, jeg er bange for eller skubber fra mig. Jeg er det bare på min måde, men hvem ville ikke blive glad for at høre, at ens holdkammerater føler, at de kan se op til dig og lære af dig og føle sig trygge på banen ved siden dig?

Stærkt og fungerende sammenhold
Man kunne tro, at med så mange unge i truppen, som det er tilfældet, så kunne der danne sig en naturlig barriere mellem dem og de ældre spillere, som en naturlig del af, at man er forskellige steder i livet. Det er dog ikke sådan, Anthony Jung ser truppen. Han ser et stærkt og godt fungerende sammenhold på tværs af aldersskel – et skel der ikke rigtig er en del af hverdagen på banen eller i omklædningsrummet.

- Vi er en godt balanceret trup, der ikke er delt op i tre-fire kliker. Vi er gode sammen og kan lave ting udenfor banen sammen, men vigtigst af alt trækker vi i samme retning på banen og arbejder som en enhed. Derhjemme kan alle gøre, hvad de har lyst til, men på banen er vi sammen. Og man kan se, at de unge spillere også vokser, for de kan se, at vi også har brug for, at de leverer.

- Kigger man på Frendrup og Jobbe, der er startet godt i denne sæson, så er det tydeligt, at de knokler for at tage deres del af ansvaret på banen. Det gør, at truppen bliver stærk sammen, og det er godt at se, at de unge ikke er bange for at tage det ansvar.

Anthony Jung og resten af truppen er i aktion i morgen på Brøndby Stadion, hvor SønderjyskE er modstanderen. Du kan se kampen live på 3+ eller følge den på twitter.com/BrondbyLive.

Kickoff er kl. 18:00.

Foto: Getty Images