3. FEBRUAR 2021 kl. 20:00
Jung: Vi glæder os til at komme i gang

I morgen er det tilbage til kampen om point i 3F Superligaen, når vi i forårssæsonens første kamp møder FC Nordsjælland på udebane i Farum.
Spillerne har trænet hårdt både fysisk og taktisk, og efter fire træningskampe med mange minutter i benene til de fleste i truppen, glæder de sig til at få noget på spil igen.

– Jeg glæder mig til at få sæsonen startet efter en hård opstart. Vi glæder os alle sammen meget til, at bolden ruller igen for alvor og vi ved, hvor svært det bliver i Nordsjælland. Det er altid en åben slagudveksling, men jeg synes, vi er velforberedte, fortæller Anthony Jung, der kan mærke på stemningen i truppen, at det er ved at være lige oppe over med første fløjt.

– Vi er meget spændte, og det kan man mærke på humøret. Vi har arbejdet meget, og vi har arbejdet hårdt, og nu kan vi endelig komme i gang med at spille kampe igen. Det er det, der tæller. Træning og alt det udenom er fint, men det er det, vi præsterer på banen, der tæller. Det kan man også se på vores træninger.

– Vi er ivrige og sultne for at komme i gang og møde de andre hold så vi kan se, hvor vi står, men det er stadigvæk den første kamp. Vi ved, at det er vigtigt at starte sæsonen godt, men vi har mange kampe tilbage, så det er også vigtigt ikke at stresse i starten. Vi kommer ikke til at være på 100 procent, det er umuligt at være lige nu, men vi prøver hele tiden at komme tættere på det niveau. Men helt grundlæggende er det bare en skøn følelse at skulle starte igen.

Kampene mod FC Nordsjælland er sjældent kedelige, og det er et højt tempo med mange chancer i begge ender, der har præget de indbyrdes opgør de sidste mange kampe.

Det bliver formentlig ikke anderledes i morgen, men der må godt være lidt mere kontrol over kampen fra Anthony Jung og holdkammeraternes side. Det er i hvert fald noget spillerne vil arbejde for – at kunne kontrollere kampen mere.

– Selvfølgelig er der altid faser, hvor vi i momenter kan finde mulighederne for at kontrollere kampen. Vi ved, at det kan de også godt lide at gøre – især på deres hjemmebane hvor de er virkelig gode til at kontrollere kampen og køre nogle hurtige omstillinger. Det kommer til at være meget det samme, vi vil prøve at gøre. Vi får forhåbentlig chancerne til at lave nogle omstillinger og gerne efter at have vundet bolden højt i banen, og så skal vi slå til.

– Men jeg synes især, det er vigtigt at undgå de her hurtige kampe med et vekslende tempo, hvor det går hurtigt frem og tilbage. Vi skal kontrollere kampen – især på bolden, men der er også meget, der skal kontrolleres, når vi ikke har bolden. Med bolden kommer vi til at kunne styre tempoet og rytmen i kampen, så det er vigtigt at vi finder balancen mellem at spille hurtigt og kontrollere kampen.

Kampen spilles som altid på kunstgræs, når det er på Right to Dream Park, og det er ikke en skrøne, at spillet er væsentlig anderledes på kunstgræs i forhold til almindeligt græs.

– Der er helt klart en forskel på banerne. Deres bane er hurtig og hurtigere end en normal græsbane. Det giver også nogle anderledes bevægelser. Jeg kan jo bruge mig selv som eksempel. Jeg er større spiller, så at dreje og vende sig er lidt mere besværligt for mig end for andre spillere, der måske kun er halvt så store som mig. Der er forskelle på tempoet i spillet og tempoet i afleveringerne. Men jeg tror, med det vejr vi har nu, er det nok ikke så skidt, at vi starter på en kunstgræsbane.

Der er kickoff i morgen aften kl. 20:00, og du kan se kampen live på 3+.