11. DECEMBER 2020 kl. 11:57
Schwäbe: Vi skal fortsætte med at gå ind til kampene med selvtillid

På søndag venter en kamp i toppen af 3F Superligaen, når SønderjyskE kommer på besøg på Brøndby Stadion. Det er alt andet end en let opgave, men selvtilliden er stadig intakt i Brøndby-truppen efter kampen i Aarhus, der fik et uheldigt udfald efter en udvisning, der siden er blevet annulleret.

- Vi er inde i en god periode med mange point, og vi skal fortsætte med at gå ind til kampene med selvtillid, for vi er med i toppen af rækken. Ja, SønderjyskE er en stærk og direkte modstander om topplaceringerne, men vi tror på os selv og skal stadig spille på vores kvaliteter.

- Der var ting, der ikke gik vores vej i starten af anden halvleg i sidste kamp, men vi spillede langt bedre efter pausen end før, selv om vi var en mand i undertal. Så vi kunne gå fra den kamp med hovedet højt. Havde vi spillet 11 mod 11 i begge halvlege, er fornemmelsen i truppen, at vi havde fået minimum et point og måske alle tre med fra den kamp, så selvtilliden er intakt, understreger Marvin Schwäbe.

SønderjyskE er et anderledes spillende hold end AGF, men på nogle områder kan gæsterne fra Haderslev minde lidt om den spillestil, som Schwäbe og holdkammeraterne selv praktiserer på græsset. Men selv om begge mandskaber godt kan lide de hurtige omstillinger og løb i bagrummet, er der også forskelligheder på de to hold.

- Vi har nok lidt mere boldbesiddelse i forhold til SønderjyskE og kvalitet på alle positioner til at spille den rundt. Men selv om vi nok er lidt bedre på bolden, skal vi stadig passe på deres omstillinger og de hurtige, dybe bolde, de spiller. Derfor skal vores restforsvar være godt organiseret, og vi skal også være stærke i duellerne i spillet og ved dødbolde – både defensivt og offensivt.

Der har etableret sig en fast opstilling i det centrale forsvar foran Marvin Schwäbe. Det er noget, der giver større og større tillid og forståelse for hinanden på de bagerste pladser, men den tyske keeper bliver ikke nervøs, når der skiftes ud på en af de positioner lige foran ham i løbet af en kamp.

- Det er altid synd for de spillere, der sidder på bænken og ikke får så meget spilletid, men det handler om at være klar, når chancen kommer. Selvfølgelig er det lettest som målmand og forsvarsspiller, hvis man spiller mange kampe sammen. Man bliver stærkere som enhed og alle ved, hvad de andre tænker og gør i de forskellige situationer i kampen. Derfor fungerer vi godt som en enhed, men også dem der kommer ind fra bænken, som med Hjörtur i mandags mod AGF, passer godt ind. Han er en lige så vigtig del af holdet og har været med i så meget gennem sine år i klubben, at han kan gå direkte ind og blive en del af den enhed. Det giver tryghed som målmand.

Der er kickoff på søndag kl. 18:00 på Brøndby Stadion. Kampen sendes live på 3+, men vi dækker den også på twitter.com/brondbylive.

Foto: Getty Images