Den legendariske tribune
Allerede til Brøndbys første hjemmekamp mod Lyngby i 1992 får Brøndbys fans en forsmag på den turbulens, der kun er alt for velkendt nu. Stadion har langt om længe fået endetribuner, og Faxe-tribunen bliver betrådt for første gang den 29. marts. Denne dag er tribunen stadig uden tag, og den fornemmelse af intimitet og råstyrke, Faxe-tribunen er kendt for i dag, var ikke til stede endnu. Fra første dag bliver Faxe-tribunen taget i besiddelse af klubben mest medlevende fans, som desværre må lide den tort at se debutkampen gå helt op i hat og briller. Lyngby vinder med 2-1 i en kamp, der fortjener en plads i glemslen. Men Faxe-tribunen og dens "beboere" står stadig sammen om Brøndby IF.
Det viser sig hurtigt, at netop dén tribune går hen og bliver et stærkt våben - en benhård 12. mand - for holdet på banen, og dækningen af entusiasmen på "Faxe" i pressen er helt enorm. I kampprogrammerne hele vejen op gennem 90'erne kan man læse om den ene modstander efter den anden, der lovpriser stemningen på Brøndby stadion som den indiskutabelt bedste i Danmark, absolut værdig at sammenligne med udlandet.
Den gode gamle "hockeybanen" i Idrætsparken har fået følgeskab som en legendarisk del af dansk fodboldstadionbyggeri, et fænomen, som danskere ellers kun har lært at kende via tv's transmissioner fra Liverpool, hvor The Kop regerede over resten af Anfield. Jo, det seneste tribunebyggeri har løftet Brøndby op i luftleje, ingen havde været i stand til at få øje på bare ti år tidligere - og de følgende år blev det uigendrivelige bevis på, at rammerne for udøvere, tilskuere og partnere, skaber en situation, hvor 2 + 2 bliver 5.
Tilskuerne vælter til fodbold i Brøndby, mange af dem for at opleve stemningen, der udspringer fra Faxe-tribunen, og de kommer tilbage søndag efter søndag. Masser af tilskuere genererer bedre fodboldspil, eller det ser i det mindste sådan ud. Spillerne sprudler af selvtillid, resultaterne kommer i stimer og med resultaterne melder sponsorerne sig i stadig større antal - faktisk er Brøndby på et tidspunkt nødt til at oprette ventelister på sponsorater. Det hele kører rundt i en god cirkel, men der er stadig malurt i bægeret.
Brøndbys storkamp mod CD Tenerife og deltagelsen i Champions League udstiller endnu en gang en af stadions få svagheder. UEFA's krav om at kun siddepladser må benyttes til så store kampe, reducerer stadions kapacitet til et helt uacceptabelt niveau, og nok en gang må Brøndby leje sig ind i Parken. Tilskuere, frivillige, sponsorer, presse - alt skal flyttes ind til København, hvor en anden klub oven i købet profiterer af Brøndbys succeskampe.
Beslutningen bliver endelig truffet: Brøndby vil én gang for alle gøre sig fri af alle disse problemer, og med en kæmpe investering bliver bygningen af et stort, internationalt stadion sat på skinner.